Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Απλήρωτοι το Πάσχα στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

«Για πρώτη φορά από ιδρύσεως του, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου -δημόσιος φορέας- δεν εκπληρώνει τις συμβατικές υποχρεώσεις του, αφήνοντας, τις μέρες του Πάσχα, απλήρωτο το προσωπικό (μισθός δεκαπενθημέρου και δώρο)», αναφέρουν χαρακτηριστικά εργαζόμενοι του οργανισμού, οι οποίοι φαίνεται να υπόκεινται σε μια μορφή στάσης πληρωμών του Δημοσίου.


«Γιατί δεν καταβλήθηκε στους υπαλλήλους του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου ο μισθός και το δώρο του Πάσχα; Ποιό είναι το σύνολο των οικονομικών υποχρεώσεων του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου; Ποιο είναι το ύψος των εγκρίσεων, με αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του, για αναθέσεις ταινιών μέχρι σήμερα;
Πόσες και ποιες προτάσεις εκκρεμούν, ανά πρόγραμμα χρηματοδότησης;», είναι ερωτήματα τα οποία θέτουν σωματεία των φορέων του Οπτικοακουστικού (Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, Ένωση Μουσικοσυνθετών-Στιχουργών Ελλάδος, Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Κινηματογράφου-Τηλεόρασης-Βίντεο, Σωματείο για τη Διάδοση Ταινίας Μικρού Μήκους «μικρό», Πανελλήνια Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος).

Ερωτώμενοι από το tvxs.gr, κύκλοι του ΕΚΚ αναφέρουν ότι το ζήτημα προέκυψε επειδή μεσολάβησαν η απεργία των εργαζομένων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και οι γιορτές του Πάσχα. Όπως αναφέρεται, τα χρωστούμενα θα καταβληθούν μέσα στις επόμενες ημέρες. Γίνεται λόγος, πάντως, για γενική δυσχέρεια κατά την εκπλήρωση των υποχρεώσεων από τη διοίκηση του οργανισμού, η οποία ωστόσο -σημειώνεται- είναι διαχειρίσιμη τηρουμένων των αναλογιών στη σημερινή συγκυρία.

http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου