Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

   Πριν ακόμη ξεκινήσουν οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών, τα έντομα έκαναν ήδη την εμφάνισή τους σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.
    Εκπρόσωποι δήμων αλλά και της περιφέρειας που συμμετείχαν σε σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη εξέφρασαν ανησυχία για το θέμα λόγω των ενδεχόμενων κινδύνων από την επανεμφάνιση του ιού του Δυτικού Νείλου.


    Το πρόβλημα των οχλήσεων από τα κουνούπια και των συνεπειών του στον τουρισμό έθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος ο οποίος επισήμανε ότι αν το θέμα δεν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, μπορεί να επιφέρει μεγάλα πλήγματα, ιδιαίτερα σε τουριστικές περιοχές όπως η Χαλκιδική.



  Η αγωνία των επαγγελματιών του τουρισμού για το πρόβλημα των κουνουπιών καταγράφηκε και στη σύσκεψη που διοργάνωσε ο δήμος Σιθωνίας με ιδιοκτήτες κάμπινγκ, ενοικιαζομένων δωματίων και ξενοδοχείων. «Αν δεν αρχίσουν τώρα οι ψεκασμοί είμαστε χαμένοι. Οι πελάτες μας φεύγουν λόγω των κουνουπιών και πέρυσι, παρά τους ψεκασμούς είχαμε προβλήματα. Στην περιοχή της Σιθωνίας, όπου λειτουργούν τα 31 από τα 42 κάμπινγκ της Χαλκιδικής, πρέπει να αρχίσουν άμεσα οι ψεκασμοί» ανέφεραν οι επαγγελματίες.
   Σύμφωνα με πληροφορίες του halkidikinews.gr η ΑΝΕΤΧΑ έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία και εκτός απροόπτου τη Μεγάλη Δευτέρα θα αρχίσουν οι ψεκασμοί στο νομό Χαλκιδικής.


Της Μαρίας Παπαδημητρίου
http://halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου