Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011

Eνωση Αστυνομικών εναντίον διοίκησης ΜΑΤ για την Κερατέα

MHNYΣH κατά παντός υπευθύνου θα καταθέσει τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου το δ.σ. της Eνωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, με αφορμή τα επεισόδια στην Kερατέα, καθώς στην περιοχή έχουν σημειωθεί τραυματισμοί αστυνομικών, αλλά
και κατά του διοικητή των ΜΑΤ για παράβαση καθήκοντος, των νόμων και των Προεδρικών Διαταγμάτων που αφορούν τα εργασιακά δικαιώματα των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί επισημαίνουν ότι έχουν γίνει κεντρικός στόχος της βίας, άποψη που ενισχύεται από την επίθεση που δέχθηκε με μολότοφ από ομάδα αγνώστων λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ζευγάρι αστυνομικών, την ώρα που μέσα στο σπίτι ήταν και τα 4 ανήλικα παιδιά τους. Από την επίθεση προκλήθηκε πυρκαγιά από την οποία καταστράφηκαν τα αυτοκίνητα του ζεύγους.
Χθες πάντως επεκράτησε ηρεμία στην πόλη της Κερατέας, μετά τα έντονα χθεσινά επεισόδια διάρκειας έξι ωρών μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών. Τα μπλόκα των ΜΑΤ και των κατοίκων παρέμειναν στα δύο σημεία της Λ. Λαυρίου, ενώ αποκαταστάθηκαν τα ορύγματα. Ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής Βασίλης Θηβαίος δηλώνει κατηγορηματικά ότι τόσο η δημοτική αρχή όσο και όλοι οι κάτοικοι δεν εμπλέκονται στο γεγονός της επίθεσης με μολότοφ και στο κάψιμο των τριών ΙΧΕ αυτοκινήτων που βρίσκονταν σταθμευμένα έξω από το σπίτι του ζεύγους αστυνομικών.
http://www.express.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου