Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΤΟΥΣ 156 ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ ΦΑΓΕ…ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΟΜΩΣ…

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ,ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΚΕΡΔΩΝ!!!


«Πάρτε πίσω τις απολύσεις - Καμία θυσία για την πλουτοκρατία» γράφει το πανό που έχουν αναρτήσει στην είσοδο του εργοστασίου της ΦΑΓΕ οι εργαζόμενοι, ύστερα από την απόφαση της διοίκησης να απολύσει την Πέμπτη 6 συναδέλφους τους.

Να σημειωθεί ότι από τον Οκτώβριο του 2009 έχουν γίνει 150 απολύσεις· μαζί με τις 6 νέες απολύσεις, οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της ΦΑΓΕ που έμειναν στο δρόμο έφτασαν τους 156.

Ολοι οι εργαζόμενοι του εργοστασίου ξεκίνησαν απεργία την ίδια κιόλας μέρα των απολύσεων, ζητώντας τόσο την ανάκληση των απολύσεων όσο και να μη γίνει καμία νέα απόλυση. Η απεργία τους έληξε χθες, όχι γιατί αποδέχτηκαν την απόφαση της εργοδοσίας αλλά γιατί σήμερα στη 1 το μεσημέρι πραγματοποιούν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν τις μελλοντικές τους κινητοποιήσεις, αφού «η διοίκηση εμμένει στην απόφασή της να απολύσει τους 6 συναδέλφους μας», όπως είπε στην «Ε» ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων του εργοστασίου, Αποστόλης Γαρμπής.


«Η διοίκηση ισχυρίζεται ότι έπρεπε να κάνει μείωση προσωπικού για να περικόψει δαπάνες, τη στιγμή που το εργοστάσιο είναι κερδοφόρο. Μόνο το πρώτο 9μηνο του 2010 ο Ομιλος ΦΑΓΕ σε Ελλάδα και ΗΠΑ είχε 14 εκατ. ευρώ κέρδος. Οι απολύσεις εντάσσονται σ' ένα οργανωμένο σχέδιο εργοδοσίας - κυβέρνησης - ΔΝΤ και Ε.Ε. σε συνεργασία με ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ: απολύουμε και προσλαμβάνουμε ενοικιαζόμενους με χαμηλότερο κόστος, καθιερώνοντας έτσι τις ελαστικές σχέσεις εργασίας», μας λέει ο κ. Γαρμπής.

* Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου θα συμμετάσχουν την Τετάρτη 11 Μαΐου στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Ομονοίας.
ΝΑΥ. ΚΑΡ. 
ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου