Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΜΠΑΡΑΖ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ WIND

Κατάφεραν να ανακόψουν το κύμα απολύσεων με τις προηγούμενες κινητοποιήσεις τους, αλλά καταγγέλλουν ότι συνεχίζονται η τρομοκρατία από την επιχείρηση και ο εργασιακός μεσαίωνας στην καθημερινότητά τους.
Η γενική συνέλευση των εργαζομένων στη Wind αποφάσισε να συνεχίσει δυναμικά με νέες κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από σήμερα, προαναγγέλλοντας μάλιστα και 48ωρη απεργία για την άλλη εβδομάδα.




Εκτός από την ανάκληση δύο απολύσεων -τις οποίες χαρακτηρίζουν «άδικες και αδικαιολόγητες»- οι εργαζόμενοι στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ζητούν να εφαρμοστεί η ομοιεπαγγελματική σύμβαση του ΣΤΕΒ για τους τεχνικούς, όπως επιβάλλει η αρχή ευνοϊκότερης ρύθμισης από τη ΣΣΕΕ και όπως γινόταν επί χρόνια.

«Αποτέλεσμα των κινητοποιήσεών μας ήταν να ανακοπούν οι απολύσεις. Ομως, δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε πως δεν θα ακολουθήσουν νέες απολύσεις ή άλλες ενέργειες προκειμένου να μας τρομοκρατήσουν ώστε να χτυπήσουν τους μισθούς μας και τις συνθήκες εργασίας» αναφέρεται στο ψήφισμα των εργαζομένων. «Οι ορέξεις τους έχουν ανοίξει για τα καλά και γίνονται άπληστες και ακόρεστες με τα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης- ΔΝΤ - εργοδοτών».

Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί στάση εργασίας από 7 το πρωί μέχρι 12 το μεσημέρι και συγκέντρωση στην Επιθεώρηση Εργασίας όπου θα συζητηθεί το θέμα των τεχνικών και την Τετάρτη το σωματείο θα συμμετέχει στην πανεργατική απεργία. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα με πεντάωρη στάση εργασίας την Τρίτη 17 Μαΐου και επανάληψη της συγκέντρωσης στην Επιθεώρηση Εργασίας, για την προσφυγή της Ελένης Δεμέναγα για ανάκληση της απόλυσής της.

Η 48ωρη απεργία είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Μαΐου, με το σωματείο να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις (εκτός της απεργίας της 11ης Μαΐου) αν η εταιρεία ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

Της ΛΙΑΝΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου