Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ALEX PAK

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ALEX PAK
ΜΑΡΙΑ ΑΡΓΥΡΟΥ (ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΣΤΟ ΚΑΤ/ΜΑ Λ.ΑΘΗΝΩΝ), ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Αθήνα, 6/6/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η Εταιρεία ALEX PAK με μια πρωτοφανή απόφαση της Διοίκησής της αποφάσισε μονομερώς και χωρίς καμιά διαβούλευση με τους εργαζομένους και την αντιπροσωπευτική συνδικαλιστική οργάνωση (ΟΙΥΕ, ΣΕΑ), όπως προβλέπεται από το Π.Δ. 240/2006 και το Ν. 3846/2010, την αλλαγή των συμβάσεων εργασίας σε όλους τους εργαζόμενους των καταστημάτων της πανελλαδικά.
Η απόφαση της εταιρείας να μετατρέψει τους 8ωρους εργαζομένους σε 6ωρους και αντίστοιχα τους 6ωρους σε 5ωρους και τους 5ωρους σε 4ωρους, με αντίστοιχη μείωση των αποδοχών τους, συνιστά βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας τους, άρα είναι αυτοδίκαια παράνομη.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Την Κυριακή 5/6/2011 πραγματοποιήθηκε Συνέλευση των εργαζομένων της ALEX PAK στο κατάστημά της Λ.Αθηνών, όπου ομόφωνα πάρθηκε η απόφαση από τους εργαζόμενους ότι αρνούνται να υπογράψουν οποιαδήποτε ατομική σύμβαση εργασίας, καθώς και ότι θα είναι αλληλέγγυοι σε οποιαδήποτε απόλυση προβεί η εταιρεία. Ας κάνουμε το ίδιο και στα άλλα καταστήματα.
Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει. Δεν υπογράφουμε σε καμιά περίπτωση τις καινούριες συμβάσεις εργασίας. Δεν υποκύπτουμε στον ωμό εκβιασμό τους.

ΛΕΜΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

Ας ενώσουμε τη φωνή μας στα άδικα και παράνομα μέτρα μιας κερδοφόρας επιχείρησης που αψηφά τους εργαζομένους της και σαν στόχο της έχει μόνο το κέρδος.

Εργαζόμενοι Συνάδελφοι στην ALEX PAK,
Επικοινωνήστε με τη μοναδική εκλεγμένη εκπρόσωπό σας (στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας) Μαρία Αργυρού, τηλέφωνο 6942 93 90 75 για κάθε πληροφορία.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!
ΑΡΓΥΡΟΥ ΜΑΡΙΑ (ALEX PAK, Λ.Αθηνών)

4 σχόλια:

  1. Για να μας πει ο κυρ Αλέκος πόσα εκατομμύρια δολλάρια έχει βγάλει στην Ελβετία μέσω των κινέζων συνεργατών του και των υπερτιμολγήσεων της off shore εταιρείας ονόματι SKARMAX; αυτα ψάξτε παιδιά. από τη μία κλέβει το ελληνικό κρατος και από την άλλη σας έχει δούλους του. καλή δύναμη σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΆ ΟΛΑ ΑΥΤΆ ΚΑΙ ΕΓΏ ΜΑΖΊ ΣΑΣ ΕΊΜΑΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΆ ΣΤΟ ΤΑΜΕΊΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΔΕΝ ΛΈΩ ΌΤΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΚΎΨΕΤΕ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΌ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΆΝΟΥΝ ΆΛΛΑ ΟΙ ΚΑΙΡΟΊ ΕΊΝΑΙ ΔΎΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΈΞΩ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΕΓΏ ΓΙΑ ΠΑΡΆΔΕΙΓΜΑ ΣΤΈΛΝΩ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΆ ΚΑΙ ΌΛΟΙ ΜΟΥ ΛΈΝΕ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΉΣΟΥΜΕ ΜΑΖΊ ΣΑΣ
    ΓΝΏΜΗ ΜΟΥ ΕΊΝΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΕΊΤΕ ΌΛΟΙ ΟΙ ΥΠΆΛΛΗΛΟΙ ΜΑΖΊ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΆ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΆΨΕΙ ΚΆΝΕΙ ΣΑΣ ΤΙ ΘΑ ΚΆΝΕΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΛΉΣΕΙ ΟΛΟΥΣ.....
    ΚΟΥΡΆΓΙΟ ΣΑΣ ΕΎΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΉ ΤΎΧΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΆ ΤΑ ΛΈΤΕ Κ.ΑΡΓΥΡΟΎ ΆΛΛΑ ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΌΤΙ ΘΑ ΒΡΕΊΤΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΌΝ ΤΟΝ ΑΓΏΝΑ ΠΟΥ ΈΧΕΤΕ ΞΕΚΙΝΉΣΕΙ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΆΛΛΑ ΚΑΤΑΣΤΉΜΑΤΑ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΟ ΊΔΙΟ ΚΛΊΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΌΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΎΩ ΟΤΙ ΥΠΆΡΧΕΙ(ΑΠΌ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΈΧΕΤΕ ΓΡΆΨΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ ΣΤΟ ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ ΤΙΣ Λ.ΑΘΗΝΏΝ)ΔΙΌΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΚΟΙΤΆΞΕΙ ΤΗΝ ΠΆΡΤΗ ΤΟΥ(ΣΥΓΝΏΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΈΚΦΡΑΣΗ)ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΆΣΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΆ ΤΟΥ.
    ΕΊΤΕ ΕΊΝΑΙ 8ΩΡΟΣ ΕΊΤΕ ΕΊΝΑΙ 6ΩΡΟΣ.

    ΚΑΛΉ ΔΎΝΑΜΗ ΣΑΣ ΕΎΧΟΜΑΙ ΔΙΌΤΙ ΕΊΝΑΙ ΚΡΊΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΉΞΟΥΝ ΟΙ ΥΠΆΛΛΗΛΟΙ ΆΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΤΊΘΕΣΗ ΣΕ ΚΑΜΊΑ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΚΑΝΈΝΑΝ ΕΡΓΟΔΌΤΗ.

    ΚΟΥΡΆΓΙΟ ΝΑ ΠΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΆΝΕ ΌΛΑ ΚΑΛΆ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ ΘΑ ΉΘΕΛΑ ΚΑΤΆ ΑΡΧΉΝ ΝΑ ΕΚΦΡΆΣΩ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΆΣΤΑΣΉ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΑΛΕΧ ΠΑΚ.

    ΘΈΛΩ ΑΠΛΆ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟΝ ΚΥΡ ΑΛΈΚΟ ΌΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΛΕΊΣΕΙ ΤΟ "ΜΑΓΑΖΆΚΙ" ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΜΙΑ ΧΡΗΣΕΩΣ (ΑΝΑΦΈΡΟΜΑΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑΛΕΊΑ ΣΤΑ ΟΠΟΊΑ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ SERVICE ΜΕΤΆ ΤΗΝ ΑΓΟΡΆ ΤΟΥΣ)ΤΏΡΑ ΕΙΔΙΚΆ ΠΟΥ ΆΝΟΙΞΕ ΚΑΙ ΕΚΕΊ ΚΟΝΤΆ ΣΤΑ ΣΠΤΑ ΤΟ ΜΕΓΆΛΟ ΕΜΠΟΡΙΚΌ ΜΕ ΤΑ ΕΠΏΝΥΜΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ.
    ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΈΠΩ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΎ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΆ ΤΟΥ ΕΚΕΊ ΤΡΙΓΎΡΩ (ΑΝΑΦΈΡΟΜΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΉΜΑΤΑ ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΝΗΣ)ΠΟΥ ΞΈΡΩ ΔΙΌΤΙ ΜΈΝΩ ΛΟΎΤΣΑ.

    ΓΙΑ ΤΟ ΜΌΝΟ ΠΟΥ ΛΥΠΑΜΕ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΑΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΆ ΤΑ 2 ΚΑΤΑΣΤΉΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΌ ΌΤΙ ΒΛΈΠΩ ΣΤΟ ΑΡΘΟ ΕΔΏ ΘΈΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΆΞΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ.

    ΚΑΛΉ ΔΎΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή