Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Κατεδάφιση αυθαιρέτων στη Θεσσαλονίκη

Στην κατεδάφιση των αυθαιρέτων κτισμάτων που βρίσκονται κατά μήκος των βυζαντινών τειχών, επί της οδού Κλαυδιανού 52-54, κάτω από την πλατεία Μουσχουντή (περιοχή παλιάς Λαχαναγοράς), θα προχωρήσει η αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού – Πολεοδομίας και Δικτύων, στις 5 και 6 Μαΐου 2011 σε συνεργασία με την Δ/νση Πρόνοιας.


Τα συνεργεία της Αντιδημαρχίας θα βρίσκονται στο σημείο της κατεδάφισης αύριο (Πέμπτη) 5 Μαΐου, στις 09:30, όπου ο Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, κ. Ανδρέας Κουράκης θα κάνει δηλώσεις για το συγκεκριμένο εγχείρημα της Δημοτικής Αρχής.

Για τον συγκεκριμένο χώρο ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία παραχώρησής του από το Ελληνικό Δημόσιο στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Μετά την απομάκρυνση των αυθαίρετων κτισμάτων, η Αντιδημαρχία θα προβεί στην αισθητική αναβάθμιση του χώρου των τειχών, καθώς και στην προστασία της ασφάλειας και υγείας των περίοικων για την αποφυγή νέας αυθαίρετης κατάληψης (που ήδη επιχειρήθηκε από αγνώστους με κατασκευή τμήματος τοιχοποιίας).

Η αντιδημαρχία, ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου, θα προβεί στην ολοκλήρωση της κατεδάφισης και στον καθαρισμό του χώρου με την απομάκρυνση των μπαζών.

«Η απομάκρυνση των αυθαίρετων κατασκευών που εφάπτονται στα βυζαντινά τείχη της περιοχής θα απελευθερώσει τον δημόσιο χώρο, καθώς το σημείο από χρόνια είναι χαρακτηρισμένο ως χώρος πρασίνου, και θα αναδείξει τα μνημεία της», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης.
http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου