Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε όλο τον κόσμο

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υπηρεσίες ασφαλείας αρκετών χωρών μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν είναι νεκρός.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν τους πολίτες τους στο εξωτερικό να είναι προσεκτικοί, φοβούμενες "αντιαμερικανικές επιθέσεις", ενώ στον υψηλότερο συναγερμό βρίσκονται όλες οι αμερικανικές διπλωματικές αποστολές.


Σε ανακοίνωσή της η Interpol τόνισε ότι απαιτείται επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση του αυξημένου κινδύνου για τρομοκρατικό χτύπημα μετά τον θάνατο του μπιν Λάντεν. "Ο πλέον καταζητούμενος διεθνής τρομοκράτης στον κόσμο δεν υπάρχει πιά, αλλά ο θάνατος του μπιν Λάντεν δεν σηματοδοτεί και το τέλος (της δράσης) όλων των συνδέσμων της αλ Κάιντα και όσων εμπνέονται από αυτήν, που έχουν πραγματοποιήσει και θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν τρομοκρατικές επιθέσεις ανά τον κόσμο. Επομένως χρειάζεται να παραμείνουμε ενωμένοι και επικεντρωμένοι στη συνεχιζόμενη συνεργασία μας και στη μάχη, όχι μόνο κατά της παγκόσμιας αυτής απειλής, αλλά και κατά της τρομοκρατίας από οποιαδήποτε οργάνωση οπουδήποτε στον κόσμο", δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Interpol, Ρόναλντ Κ. Νομπλ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επισήμανε ότι η διεθνής τρομοκρατία δεν έχει ηττηθεί ακόμη και τόνισε: "Όλοι μας πρέπει να παραμείνουμε σε επιφυλακή".

Πρόσθετα μέτρα ασφαλείας σε πιθανούς στόχους αμερικανικών συμφερόντων και στα σημεία εισόδου και εξόδου της Κυπριακής Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι θα λάβει και η Κύπρος.
http://www.blog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου