Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΠΕΜΠΕ ΛΙΛΗ


    Τελικά οι άνθρωποι έχουν βαλθεί να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι έχουμε χούντα! Και έχουμε δυστυχώς! Την χειρότερη μορφή χούντας ακόμα και από το στρατιωτικό πραξικόπημα! Έχουμε την χούντα της δημοκρατίας! Της δήθεν δημοκρατίας φυσικά. Της δημοκρατίας που επιβάλει να μην μπορείς να ασκήσεις ούτε το νόμιμο δικαίωμα στην απεργία!! Σήμερα αργά το απόγευμα γίναμε για πολλοστή φορά κοινωνοί της δημοκρατικότατης χούντας της ιδιωτικής τηλεόρασης!
Από αύριο Τρίτη 25 Μαίου 2011 ήταν προγραμματισμένη μια 4ήμερη απεργία στα ιδιωτικά κανάλια λόγω της παρατεταμένης μη συμφωνίας της Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. (Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας) με την Ε.Τ.Ι.Τ.Α. (Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής) για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.  Οι καναλάρχες δηλαδή με τους τεχνικούς δεν τα έβρισκαν εδώ και πολύ καιρό (5 μήνες περίπου) και οι τεχνικοί κήρυξαν την 4ήμερη αυτή απεργία, σε συνέχεια προηγούμενης κινητοποίησης την Μεγάλη Βδομάδα, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα από τον νόμο (4ήμερη κοινοποίηση , πρόσκληση σε δημόσιο διάλογο , προσωπικό ασφαλείας , κλπ). Φυσικά κρίθηκε παράνομη από την Ελληνική Δικαιοσύνη η οποία τελικά είναι όντως τυφλή! Και κουφή θα πρόσθετα εγώ!
     Για να είμαστε όμως αντικειμενικοί ας δούμε γιατί δεν συμφωνούν οι τεχνικοί με τα αφεντικά τους. Μήπως δικαιολογημένα οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να προσβάλουν την απεργία και να την κρίνουν παράνομη? Ποιο είναι το αίτημα των τεχνικών? Είναι λοιπόν το εξής : Ζητάνε οι τεχνικοί (άκουσον άκουσον) να ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 2 Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ! Απίστευτο! Δεν ντρέπονται?? Αντί να ζητάνε μείωση από μόνοι τους για να βοηθήσουν τους κ κ Βαρδινογιάννη , Μπόμπολα , Κυριακού , Αλαφούζο , Κουρή , Γιαννίκο (αυτός έχει τρομερό σουξέ τελευταία)  και την συνομοσπονδία Γερμανών του ALPHA , αυτοί οι απαράδεκτοι να ζητάνε απλά ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ και ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ στην σύμβαση τους για τα επόμενα 3 χρόνια! Και δεν φτάνει αυτό. Τόλμησαν και τα προηγούμενα 2 χρόνια και δεν ζήτησαν μείωση και έμειναν στα λεφτά που παίρνουν από το 2008! 5 ολόκληρα χρόνια δηλαδή χωρίς να ζητήσουν μείωση από μόνοι τους! Πραγματικά γαϊδούρια! Και σας ρωτάω ρε τεχνικοί : Πως θα ζήσουν τα αφεντικά σας? Δεν τους σκέφτεστε ? Σκεφτείτε να αναγκαστούν να κόψουν λόγω περικοπών πρόγραμμα κοινής ωφέλειας (έτσι αυτοαποκαλούνται στα δικαστήρια από τους δικηγόρους τους : εταιρίες κοινής ωφέλειας) όπως είναι ο Μάικ Ο Φασολάκης στον Αντέννα , η απαραίτητη για την επιβίωση των παιδιών μας μπεμπέ Λιλή στο ΑLTER ή ακόμα και (δεν θέλω καν να το σκέφτομαι) οι ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ στον ALPHA??? Ειδικά το τελευταίο πιστεύω πως αν συμβεί θα είναι μια τραγωδία για την κοινή ωφέλεια του τόπου! Κόψτε μας το ρεύμα! Κόψτε μας το νερό! Κόψτε μας ακόμα και τον λαιμό! Μην μας κόψετε όμως την ποιοτική ιδιωτική μας τηλεόραση! Γιατί χωρίς αυτήν ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ! Καλά έκαναν λοιπόν και τους την έκριναν παράνομη! Άκου εκεί! Να θέλουν μη μείωση μισθών…
Σοβαρά τώρα. Οι ιδιοκτήτες λοιπόν ζητάνε μια νέα σύμβαση η οποία όχι μόνο ξεκινάει από 6-8% μείωση για φέτος , αλλά επειδή μετατρέπει τις διετίες σε τετραετίες η πλειοψηφία των τεχνικών (95% περίπου) θα ξαναπάρει τους σημερινούς τους μισθούς σε 8 χρόνια!!! Το τι αγοραστική αξία θα έχει βέβαια ο σημερινός μισθός με τον ίδιο σε 8 χρόνια ούτε λόγος. Και φυσικά καμία δέσμευση για μη απολύσεις , καμία δέσμευση για μη καταστρατήγηση άρθρων της ίδιας σύμβασης και καμία δέσμευση για μη χρησιμοποίηση ανθρώπων χωρίς άδεια εξάσκησης επαγγέλματος (αυτό τους το πρόσφερε απλόχερα η κυβέρνηση δυστυχώς από 2 Ιουλίου 2011). Θα γεμίσουμε δηλαδή «παπατζήδες». Το γνωστό «Ο,ΤΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΣΑΙ».
Και κλείνω με το δικό μας θέμα. Το ΑLTER! Σήμερα λοιπόν αποφασίσαμε στο ΑLTER να μην δεχθούμε την πρόταση διοικητικών και δημοσιογράφων για ισόποση καταβολή μέρους των δεδουλευμένων (1,7 εκ ευρώ δια 700 εργαζόμενους) αλλά να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους την εξόφληση! Των προσεχώς (σε μια εβδομάδα) 5 μηνών! Για άλλη μια εβδομάδα το τηλεοπτικό κοινό του ΑLTER , αυτό που έχει απομείνει , θα υποστεί την σουρεαλιστική παρακολούθηση τηλεοπτικού προγράμματος ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ! Κάτι σαν το σινεμά λοιπόν. Το μόνο κακό είναι ότι όποιος παρακολουθεί ΑLTER δεν προλαβαίνει το Νο1!! Για το Νο2 ούτε λόγος!!  Και αυτό γιατί αντί διαφημίσεων θα βλέπει την γνωστή κάρτα για μόλις 30 δευτερόλεπτα. Τι να προλάβεις σε 30 δευτερόλεπτα….
ΥΓ Για όποιον δεν κατάλαβε τι εστί Νο1 και Νο2 ας παρακολουθήσει 2-3 ώρες ΑLTER και θα καταλάβει…
Το κείμενο αυτό έχει συνταχθεί από τεχνικό του ΑΛΤΕΡ που έχει κάνει ασφαλιστικά μέτρα και επίσχεση εργασίας από τις 21 Μαρτίου ,  πλένεται ,  δεν είναι αμόρφωτος ,δεν κάνει ορθογραφικά λάθη, που θεωρεί ότι είναι αντικειμενικός και δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους δημοσιογράφους. Απλά θέλει ΚΑΙ αυτός να ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΕ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου