Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

«Όχι» στη διεύρυνση του ωραρίου εργασίας λένε οι βρεφονηπιαγωγοί

Την απόσυρση της προωθούμενης ρύθμισης του υπουργείου Εσωτερικών που διευρύνει το ωράριο εργασίας στο Δημόσιο στις 40 ώρες ζήτησαν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ και το Προεδρείο του Επιστημονικού Συνδέσμου των Παιδαγωγών Προσχολικής Αγωγής «Πανελλήνιος Σύλλογος Βρεφονηπιαγωγών Τ.Ε.Ι.» (ΠΑ.ΣΥ.Β.-Ν.).

Το παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό προσωπικό των Παιδικών Σταθμών που αντιδρά στην αύξηση των ωρών εργασίας του από 30 σε 40, πραγματοποιεί σήμερα Δευτέρα 9 και αύριο Τρίτη 10 Μαΐου, 48ωρη πανελλαδική απεργία.
Αύριο στις 11.00 το πρωί είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών.
Παράλληλα την Τετάρτη 11 Μαΐου 2011 οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ και στο συλλαλητήριο, που θα γίνει στις 11.00 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου μέλη του προεδρείου του ΠΑ.ΣΥ.Β.-Ν. προειδοποίησαν για την υποβάθμιση της ποιότητας παροχών στην προσχολική αγωγή από την αύξηση του ωραρίου εργασίας.
Όπως επισήμαναν, «το εξάωρο εργασίας δεν θεμελιώθηκε τυχαία, αλλά είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον ευαίσθητο ρόλο και το δύσκολο έργο του παιδαγωγού και έχει άμεση σχέση με την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα του».
http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου