Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Ανοιχτό το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της νοτιοανατολικής Αττικής

Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Νοτιοανατολικής Αττικής, καθώς δεν προέκυψε κάτι συγκεκριμένο από τη συνάντηση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και του δήμου Λαυρεωτικής. Τώρα, αναμένεται έγγραφη, ολοκληρωμένη πρόταση από την πλευρά του δήμου, στην επομένη συνάντηση των δυο πλευρών.

Οι εκπρόσωποι του δήμου Λαυρεωτικής παρουσίασαν τις σκέψεις τους σχετικά με την τεχνολογία της μονάδας επεξεργασίας των απορριμμάτων, το χώρο κατασκευής της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων και του ΧΥΤΥ, καθώς και για την ποσότητα των απορριμμάτων που θα διαχειρίζεται.
Η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο απώλειας κοινοτικών πόρων και εξήγησε ότι για το ΥΠΕΚΑ τα βασικά ζητήματα είναι:
- Η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της ΝΑ Αττικής με συνδυασμό ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, επεξεργασίας και αξιοποίησης σε σύγχρονα εργοστάσια διαχείρισης απορριμμάτων και ασφαλή ταφή των υπολειμμάτων.
- Η διασφάλιση ότι όλα τα απαιτούμενα έργα και οι δραστηριότητες θα τεθούν σε λειτουργία το συντομότερο δυνατό.
Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Λεβαντής αρκέστηκε να πει ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί με την κατάθεση διαγράμματος με συγκεκριμένα τεχνικά στοιχεία, τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου