Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από οπαδούς του Ηρακλή (video)

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν,  λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τετάρτης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από εξαγριωμένους οπαδούς του Ηρακλή, μετά τον υποβιβασμό της ομάδας τους.Περίπου 300 άτομα έσπαγαν ότι έβρισκαν μπροστά τους, στην Τσιμισκή, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ κάνανε χρήση δακρυγόνων πνίγοντας το κέντρο της πόλης.
 Νωρίτερα, οι φίλαθλοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δημαρχείο, όπου διαδήλωσαν φωνάζοντας συνθήματα, ενώ κάποιοι πέταξαν  αυγά και γιαούρτια εναντίον των γραφείων της ΕΠΟ στη Θεσσαλονίκη.  Η αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες προσαγωγές οπαδών.
Δεν έλειψαν και οι γραφικότητες με κάποιους οπαδούς να κρατάνε σημαιίες των Σκοπίων και να φωνάζουν πως θα…πάνε στα Σκόπια να παίζει η ομάδα τους!
Το κέντρο της Θεσσαλονίκης παρέμεινε για αρκετή  ώρα κλειστό, και πριν από λίγο, βοηθούντος και της δυνατής βροχής, δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία.
Η νύχτα πάντως αναμένεται να είναι δύσκολη στο κέντρο της πόλης.  Τα «πολεμοφόδια» των οπαδών στις συμπλοκές τους με την αστυνομία, ήταν πέτρες,  μπουκάλια και οι… κάδοι απορριμμάτων που ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν φρόντισε εγκαίρως να απομακρύνει…


Δηλώσεις για τον υποβιβασμό έκαναν πολιτικοί και παράγοντες της πόλης.
Θόδωρος Καράογλου:
Ο γνωστός για την αγάπη του στο Γηραιό, Βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου με αφορμή την απόρριψη της έφεσης του Ηρακλή εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:..
«Την ώρα που καταγγελίες για στημένους αγώνες βρίσκονται στο προσκήνιο, λίγες ώρες μετά  τον τελικό  κυπέλλου που δεν τελείωσε ποτέ λόγω επεισοδίων, αλλά  η απονομή έγινε κανονικά, την ώρα που διάφορες  ομάδες χρωστάνε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ αλλά παίρνουν άδεια, την ώρα που παράγοντες ορίζουν διαιτητές, την ώρα που δεκάδες ματς διακόπτονται από πράξεις βίας, την ώρα που η ανομία, η μπόχα και τα συμφέροντα κυριαρχούν στο «αγγελικά πλασμένο» Ελληνικό Ποδόσφαιρο και γενικότερα στον Αθλητισμό, την ώρα αυτή επέλεξε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να βρει το εξιλαστήριο θύμα. Το ιστορικότερο σωματείο της χώρας, ο Ηρακλής μας, καταδικάζεται σε υποβιβασμό γιατί είχε το σθένος να πολεμήσει και να κερδίσει την άνετη παραμονή του μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και γιατί δεν έγινε δορυφόρος κανενός μεγάλου στο άμοιρο ελληνικό σύστημα διαπλοκής. Ως απλός φίλαθλος, ενώνω τη φωνή μου μαζί με αυτή των χιλιάδων Ηρακληδέων και των χιλιάδων αγνών φιλάθλων, ώστε «οι εγκέφαλοι» της ΕΠΟ να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να πάρουν πίσω την εξοργιστική αυτή απόφαση ΑΜΕΣΑ  και να αποκαταστήσουν το δίκαιο. Ο περήφανος λαός του Ηρακλή δεν θα λυγίσει. Η ιστορία δεν θα σταματήσει».



http://www.kentrinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου