Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Βάζουν ανεξέλεγκτα κοριούς στα καφάο του ΟΤΕ!

Για πιθανές παρακολουθήσεις απλών πολιτών με κοριούς μίλησε χθες στη βουλή ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ελέγχων της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, ένα ολόκληρο «πάρτι» υποκλοπών στήνεται μέσω δεκάδων κοριών που τοποθετούνται στα καφάο του ΟΤΕ. Η ανεξάρτητη αρχή ανακάλυψε στα καφά του ΟΤΕ από διάφορα τελευταίας τεχνολογίας συστήματα υποκλοπής τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μέχρι και...

απλά μαγνητοφωνάκια.

Αυτές τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις έκανε την Τρίτη στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ο πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής Α. Λαμπρινόπουλος, ο οποίος μίλησε για «ανοχύρωτη χώρα» και «ανύπαρκτη εθνική πολιτική για την ασφάλεια των επικοινωνιών». Μάλιστα, ο ίδιος υποστήριξε, επικαλούμενος την έκθεση της Αρχής για τα έτη 2010 και 2011, ότι «οι εισαγγελικές διατάξεις για άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών έχουν υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».

Ο Λαμπρινόπουλος παραδέχθηκε ότι η ΑΔΑΕ δεν μπορεί επί της ουσίας να ελέγξει τον τρόπο λειτουργίας της ΕΥΠ, ωστόσο σημείωσε ότι κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν εκεί οι ιθύνοντες τους έδειξαν μόνο ένα βαλιτσάκι, κάτι που οδήγησε τους εκπροσώπους της ανεξάρτητης αρχής στο συμπέρασμα ότι αν αυτός είναι ο «βαρύς εξοπλισμός της ΕΥΠ», τότε... δεν μπορεί να επιτελεστεί ο ρόλος της.

bloggers-tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου