Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ   Π. Ο. Σ. Π. Ε. Ρ. Τ.    ΚΑΙ  ΤΟΥ    Ε. Κ. Θ.)
                               Θεσσαλονίκη 29 Νοεμβρίου 2011                                                     Αριθ. Πρωτ. 1545
Α  Ν  Α  Κ  Ο  Ι  Ν  Ω  Σ  Η
Η πλήρης απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, η κατάργηση των ΣΣΕ  και η αντικατάστασή τους από ατομικές συμβάσεις εργασίας, οι συγχωνεύσεις όσων  τηλεοπτικών σταθμών δεν βάλουν λουκέτο και οι μαζικές απολύσεις, με την συνδρομή της τρόικας και των κυβερνούντων, έχουν γίνει κεντρικός στόχος των εργοδοτών μας.
Μέσα σε αυτόν το εργασιακό κυκεώνα, καταγγέλλουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι το τοπίο στις τηλεοπτικές επιχειρήσεις διαγράφεται ως εξής:
Η ΕΙΤΗΣΕΕ καραδοκεί να τελειώσουν οι διαδικασίες μεσολάβησης και διαιτησίας για να δώσει το τελικό της χτύπημα (άμεση επιβολή ατομικών συμβάσεων). Η απόφασή μας να καταφύγουμε στον ΟΜΕΔ αποτέλεσε το μοναδικό ανάχωμα για να μείνουμε μέχρι σήμερα αλώβητοι από τις εργασιακές μεταβολές που οι καναλάρχες επέβαλαν στους άλλους κλάδους.
Δυστυχώς όμως, όπως είναι γνωστό, η νέα νομοθεσία κατέστησε την διαιτησία εργοδοτικό όργανο για την κατάργηση των ΣΣΕ. Για τον λόγο αυτό η Διοίκηση αποφασίσαμε να παρατείνουμε την διαδικασία μεσολάβησης όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερο εξαντλώντας κάθε περιθώριο για σύναψη ΣΣΕ που θα διασφαλίζει όλα όσα πετύχαμε μέχρι σήμερα.
Στο ALTER οι εργαζόμενοι είναι σε επίσχεση εργασίας γιατί
έχουν να πληρωθούν πάνω από πέντε μήνες, η φημολογία για συγχώνευση του MEGA με το  STAR και για στάση πληρωμών στον ALPHA βρίσκεται στο απόγειο της, Το STAR  ενημέρωσε τους εργαζόμενους του ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας του Νοεμβρίου, ο ANT1 συνεχίζει ασταμάτητα, σχεδόν κάθε μήνα, τις απολύσεις ενώ στον ΣΚΑΪ  έχουν καταλυθεί  όλες οι ΣΣΕ
Αποκορύφωμα του των επιδιώξεων των Καναλαρχών υπήρξε η αγαστή συνεργασία τους στην Θεσσαλονίκη κατά τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, όπου όλοι παραχωρούσαν τις ζωντανές τους συνδέσεις και τα ρεπορτάζ τους σε όλους κάτω από την ανοχή ενός αδύναμου ΕΣΡ και μιας ανίσχυρης Επιτροπής Ανταγωνισμού που για μια ακόμα φορά έκανε τα «στραβά μάτια»
Στους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς οι εργοδότες αρνήθηκαν να παραστούν στην μεσολάβηση και οι περισσότεροι πληρώνουν όποτε θυμούνται και όσα θέλουν, ενώ βρίθει η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία. Έχουμε καταγγελία εργαζόμενου που κάθε μήνα ο εργοδότης του κατέθετε το ποσό που προβλέπει η ΣΣΕ σε τράπεζα, σύμφωνα με τον νόμο, αλλά τον υποχρέωνε να του επιστρέφει τα μισά για να μην τον απολύσει.
 Τέλος στην Δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης μετά την αποτυχία να επιβάλει μειώσεις που έφταναν μέχρι και 20%, ανακοινώθηκε ότι θα ισχύσει, παράνομα, από τον επόμενο μήνα, το ενιαίο μισθολόγιο του ευρύτερου δημόσιου τομέα,  ενώ στον Δίαυλο Ροδολείβους οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι πάνω από δέκα μήνες και αντιμετωπίζουν την πλήρη αδιαφορία του Δημάρχου που καλυπτόμενος πίσω από την δικαιολογία ότι δεν προβλέπονται ανάλογα κονδύλια (αλήθεια πως πληρώνει η  TV100;) αδιαφορεί για το πώς ζουν αυτοί οι άνθρωποι και οι οικογένειες τους.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου