Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Όταν το Mega πανηγυρίζει...

φύλαξε τον κώλο σου!
κρύψε το πορτοφόλι σου!
κούμπωσε το παλτό σου!
κλείδωσε στο σπίτι τη γυναίκα σου!
πήγαινε μόνο...toixo-toixo
ή καλύτερα
.....
κλείσε την τηλεόραση!!!

Επεβλήθη στην Πρωθυπουργία της χώρας το αγαπημένο golden boy των Τραπεζών, των Τοκογλύφων, των Δανειστών, της Goldmann Sachs, του Σημίτη, του Ψυχάρη, του Μπόμπολα, του Βαρδινογιάννη, του Κυριακού, του Γιώργου, της Ντόρας, του Καρατζαφέρη, του Μάνου και του Κουβέλη.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα αναλαμβάνει την εξουσία ένας Πρωθυπουργός που δεν έχει εκλεγεί από το λαό!
Ακόμη και τότε που διόριζε ο Γλίξμπουργκ πρωθυπουργό (όπως το "θείο εθνάρχη"), τουλάχιστον διόριζε κάποιον που ήταν ήδη εκλεγμένος βουλευτής!!!

Ποιος μίλησε για Δημοκρατία;

Ποιο είναι το νέο μπουμπούκο που μας φέραν φυτευτό;


ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών. Σπούδασε φυσική στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ). Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ηλεκτρολογία - Μηχανολογία και έκανε διδακτορικό στα οικονομικά. Μέχρι το 1985 εργάστηκε ως βοηθός ερευνών και ειδικός επιστήμων στο ΜΙΤ και ως οικονομικός εμπειρογνώμων στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.
Το 1985 ο Λουκάς Παπαδήμος επέστρεψε στην Ελλάδα αναλαμβάνοντας οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος. Το 1993 διορίστηκε] υποδιοικητής της και τον επόμενο χρόνο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2002. Το ίδιο έτος ανέλαβε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και έμειν σε αυτή τη θέση μέχρι το 2010.
Έχει διατελέσει μέλος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ιδρύματος (1994 - 1998), πρόεδρος της Υποεπιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Επιτροπής των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (1993 - 1995) κ.α.
Αντίστοιχα σημαντική είναι και η ακαδημαϊκή του καριέρα. Την περίοδο 1975 - 1984 υπήρξε επίκουρος καθηγητής και στη συνέχεια αναπληρωτής καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης ενώ το 1988 εξελέγη καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2006 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
Το 2010 τοποθετήθηκε άμισθος οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου.
Ο Λουκά Παπαδήμος θεωρείται, όπως και τα περισσότερα κορυφαία πολιτικά στελέχη των δύο κομμάτων εξουσίας, αλλά και ηγετικά στελέχη του χρηματοπιστωτικού συστήματος, μέλος της λέσχης Bilderbeng
Πηγή: Wikipedia, eklogika.gr

Και μια ιστορική φωτογραφία...
Πανηγύρια από την αποφράδα ημέρα που η Ελλάδα μπήκε στην Ευρώζώνη:Σημίτης και Παπαδήμος. Τα σχόλια περιττά...

toixo-toixo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου