Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Βαζει λουκέτο για να μην πληρώσει τα δεδουλευμένα ο Γιαννίκος στον "Κόσμο του Επενδυτή"

Ανακοίνωση των εργαζομένων στην εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή» και στις περιοδικές εκδόσεις της εταιρείας BESTEND Α.Ε.Κατά την συνάντηση της απεργιακής επιτροπής των εργαζομένων της Bestend και μελών του Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ με τον κ. Κώστα Γιαννίκο, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Επενδυτή, κατόπιν συνεννόησης του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας με τα σωματεία των εργαζομένων, ο κ. Γιαννίκος ανακοίνωσε τα εξής:

- Δεν έχει καμία πρόθεση να προχωρήσει σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση για αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, καθώς δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να καταβάλει άμεσα έστω και ένα μέρος από τα οφειλόμενα.

- Δήλωσε ότι θεωρεί οποιαδήποτε προσπάθεια για συνέχιση της έκδοσης της εφημερίδας «Ο Κόσμος του Επενδυτή» ως ατελέσφορη, λόγω οικονομικού «αδιεξόδου».

- Επίσης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης κατέστησε πολλές φορές σαφές ότι, ανεξαρτήτως των απεργιακών κινητοποιήσεων, η έκδοση θα αναστελλόταν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

- Σε ερώτηση μελών της απεργιακής επιτροπής για το αν η απόφαση για το «οριστικό τέλος» ήταν ειλημμένη ή όχι, και για το αν με βάση την δραματική κατάσταση που περιέγραψε ήταν εφικτό το χρονοδιάγραμμα πληρωμών, που ο ίδιος είχε θέσει, απάντησε ότι
είχε καταρτίσει κάποιο (σ.σ. νεφελώδες) σχέδιο για αύξηση των διαφημιστικών εσόδων, το οποίο πλέον δεν θεωρεί υλοποιήσιμο.

- Όσον αφορά την καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων των εργαζομένων, πρότεινε ένα (σ.σ. καινοφανές) σχέδιο εξόφλησης όλων «των οφειλομένων» αντί χρηματικού ποσού, με αντάλλαγμα τον τίτλο «Ο Επενδυτής» (που κατέχει) και «με τίμημα ένα ευρώ».

Και πρόσθεσε ότι ο τίτλος «Ο Κόσμος του Επενδυτή», που είναι υποθηκευμένος σε τράπεζες για χρέη της επιχείρησης, θα παραμείνει ανενεργός (δεν θα χρησιμοποιηθεί μελλοντικά από τον ίδιο ή οποιονδήποτε άλλον) κατόπιν γραπτής συμφωνίας με τους εργαζομένους.

- Τέλος, φρόντισε να διαχωρίσει την τύχη της εφημερίδας «Ο Κόσμος του Επενδυτή» από αυτή του περιοδικού «TiVO», που ανήκει στην ίδια εταιρεία και το οποίο θεωρεί κερδοφόρο, αν και δήλωσε ότι δεν χάλασε ο κόσμος, σε περίπτωση που λόγω της απεργίας δεν βγει το περιοδικό στα περίπτερα μια εβδομάδα (σ.σ. την απουσία της εφημερίδας αντιθέτως, λόγω της απεργίας, την έκρινε καταστροφική). Κατόπιν τούτων, οι εργαζόμενοι της Bestend αποφασίσαμε τη συνέχιση των απεργιακών μας κινητοποιήσεων και θα καθορίσουμε την περαιτέρω στάση μας σε νέα Γ.Σ. την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012.

Αθήνα, 4 Ιανουαρίου 2012

* Σχετικό ρεπορτάζ στο media-industry


katalipsiesiea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου