Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Μεγάλη Πέμπτη και κάποιοι ιερείς δεν έχουν τον Θεό τους!!!!

Ο Ιησούς κρεμάται επί ξύλου και ένας ιερέας του νομού Κορινθίας ζητάει τα αργύριά του!!! Ψάχνει ηλικιωμένη 85 χρονών, συνταξιούχο, των 450 ευρώ, χήρα, σε διάφορα χωριά. Η γιαγιούλα ακούει ότι την ψάχνει και ανησυχεί γιατί ο ιερέας έχει ξεσηκώσει ολόκληρο το χωριό. Επικοινωνεί λοιπόν μαζί του και την καλεί στο γραφείο του χωρίς να της εξηγήσει τον λόγο που έχει κάνει όλον αυτόν τον ξεσηκωμό. Πηγαίνει η γριούλα στο γραφείο του την Μεγάλη Πέμπτη και ο ιερέας
απαιτεί να πληρωθεί το «λειτούργημα» που έκανε τελώντας το μνημόσυνο των 3 χρόνων του συζύγου της στις αρχές του Μαρτίου. Τον ρωτάει για ποιο ποσό της μιλάει και η απάντησή του είναι 100 ευρώ . Έπειτα τον ρωτάει γιατί δεν της το είπε την ημέρα που γινόταν το μνημόσυνο αλλά δεν παίρνει απάντηση. Του λέει λοιπόν ότι την ημέρα εκείνη έδωσε και η ίδια και η κόρη της κάποια χρήματα στην καντηλανάφτισσα για το ευχαριστώ που μοίρασε τα κόλλυβα . Εξάλλου ήξερε ότι στο χωριό της δεν ζητούσε ποτέ ο ιερέας χρήματα ούτε για κηδείες και μνημόσυνα, ούτε για βαφτίσεις ή οποιοδήποτε άλλο μυστήριο. Αυτός οπότε της κάνει την παρατήρηση ότι κακώς έδωσε χρήματα σε άλλους και όχι στον ίδιο. Έπρεπε να τα πάρει αυτός και θα κανόνιζε ο ίδιος για τους υπόλοιπους. Μην μπορώντας ο ιερέας να χωνέψει αυτό που έγινε, ότι έχασε δηλαδή τα χρήματα, της λέει ότι έχει χρέος στην εκκλησία τα 100 ευρώ και πρέπει να τα πληρώσει!!! Η γιαγιούλα όμως πιο έξυπνη από αυτόν του λέει ότι δεν έχει άλλα χρήματα καθώς παίρνει μόνο 450 ευρώ το μήνα και να της σβήσει και το χρέος δίνοντας της επιπλέον την απόδειξη ότι δεν χρωστάει τίποτα στην εκκλησία. Τι να κάνει λοιπόν ο ιερέας, αναγκάζεται και τα λεφτά να χάσει και την απόδειξη να δώσει.

Να σημειώσουμε βέβαια ότι εάν κοιτάξετε προσεκτικά τις φωτογραφίες θα παρατηρήσετε ότι το μνημόσυνο φαίνεται σαν να έγινε στις 20 Φεβρουαρίου ενώ έγινε τον Μάρτιο. Η Μητρόπολη της Κορίνθου το ξέρει αυτό το περιστατικό; Ας μας απαντήσει η Μητρόπολη εάν ο νόμος είναι αυτός!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου