Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Σε λειτουργία η προκατ φυλακή του Χρυσοχουντίδη (φωτογραφίες)

Διαβάζουμε και μαθαίνουμε από πολλά μέσα πως μεταφέρθηκαν ήδη 56 μετανάστες στην προκατ και ολοκαίνουργια φυλακή του Χρυχουντίδη στην Αμυγδαλέζα.

Ακόμη 150 μετανάστες αναμένονται μέχρι το βράδυ.

Η σίτιση εχει ανατεθεί σε εταιρεία κέτερινγκ, η εσωτερική φύλαξη σε εταιρεία σεκιούριτι ενώ οι συνήθεις μπάτσοι φυλάνε την εξωτερική περίμετρο.

Μέχρι τώρα και μετά από πιέσεις του υπουργού καταστολής λειτουργεί μόνο η μία από τις 5-6 πτέρυγες, οι υπόλοιπες αναμένονται να παραδοθούν σταδιακά τις επόμενες μέρες.







Φωτογραφίες από Δήμητρα Αιγινήτη και Μάκη Συνοδινό

Η πανελλήνια πρωτοτυπία του εκλεκτού υπουργού των αμερικάνων και κατάπτυστου από το σύνολο του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα, είναι το αποκορύφωμα μιας σειράς φασιστικών ενεργειών ενάντια σε μετανάστες που προσβάλλει ανοιχτά πατροπαράδοτες αξίες και ιδέες. Μετά από την επιστράτευση των χρυσαύγουλων δολοφόνων, την πλήρη κάλυψή τους από μπάτσους και την κλήση για ρουφιανιά κάθε “στραβωμένου πολίτη”, είδαμε και τούτο το πρωτότυπο κατασκεύασμα υλοποιημένο από κοντέινερ σεισμοπλήκτων και με την αντίθεση του άλλου (καθαρόαιμου) φασίστα υπουργού Βορίδη που απείλησε πως θα τα πάρει αν πάνε να βάλουν μετανάστες, φοβούμενος το εκλογικό μαύρισμα από τους κατοίκους της περιοχής.

Για μας, κανένας άνθρωπος δεν έχει θέση σε αυτή την κατασκευή και με την επιτήρηση ιδιωτών.

Η φυλακή αυτή είναι παράνομη.

Οι έγκλειστοι είναι κομάτι της εργατικής δύναμης του τόπου που ήρθαν κυνηγημένοι, απογοητευμένοι και φοβισμένοι από πατρίδες σε πόλεμο και ανέχεια, δεν έχουν θέση εκεί.


Η μικρή συλλογικότητα του μέσου

ΠΗΓΗ: ergasiakodeltio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου