Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ο αγώνας των εργαζομένων στα Metropolis συνεχίζεται

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Πέμπτη 26/4 οι εργαζόμενοι /ες και οι απολυμένοι /ες, αυτή την φορά έξω από τα γραφεία της επιχείρησης Metropolis επί της Αριστείδου στην πλ. Κλαυθμώνος.
Ύστερα από το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του κεντρικού καταστήματος την προηγούμενη μέρα και το εσπευσμένο άδειασμα του μέσα σε λίγες ώρες, βρεθήκαμε έξω από τα γραφεία της επιχείρησης του Ανδρέα Γ. Κουρή. Με πανό, μικροφωνική και κείμενα, ενημερώσαμε για την άδικη, αλαζονική και αδίστακτη στάση της εργοδοσίας.
Εργαζόμενοι, απολυμένοι με την στήριξη αλληλέγγυων και σωματείων κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας, μη έχοντας άλλη επιλογή, αφού ο Ανδρέας Κουρής παραμένει αμετακίνητος στην στάση του. Εξαφανισμένος, αρνείται μέσω των εκπροσώπων του να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στους εργαζόμενους και απολυμένους, αρνείται να μιλήσει για το μέλλον της επιχείρησης και των εργαζομένων, αφήνοντας την τελευταία εβδομάδα τους 42 εργαζόμενους του κεντρικού καταστήματος χωρίς καμία ελπίδα για το μέλλον.
Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το δίκιο μας σεβόμενοι τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας.

Εργαζόμενοι/ες - Απολυμένοι/ες στα καταστήματα Metropolis

Ψηφίσματα αλληλεγγύης στον αγώνα μας εξέδωσαν ο το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών (ΣΜΕΔ):

Ψήφισμα του ΕΚΑ

Μέσα σε τρία χρόνια, από τότε που ο Ανδρέας Γ. Κουρής (ιδιοκτήτης του ομίλου MAD και αρκετών ακόμη εταιρειών) απέκτησε την αλυσίδα καταστημάτων Metropolis, έβαλε λουκέτο σε δέκα από τα δώδεκα καταστήματα της επιχείρησης.
Περιόρισε το προσωπικό της, από 220 εργαζόμενους που τη στελέχωναν σε λιγότερους από 100, πραγματοποιώντας περίπου 120 απολύσεις. Επέβαλε μόνιμη καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών που, πλέον, αγγίζει τους δύο μήνες.
Καθυστερεί συστηματικά την καταβολή των δόσεων των αποζημιώσεων στους απολυμένους, ενώ δεν δίστασε να εκβιάσει κάποιους να λάβουν τη μισή αποζημίωση από αυτή που δικαιούνται υπογράφοντας ότι την πήραν ολόκληρη.
Σε όλο αυτό το διάστημα η εργοδοσία παραμυθιάζει τους εργαζόμενους με «σχέδια σωτηρίας» που ποτέ δεν καρποφόρησαν.
Το ΕΚΑ στηρίζει τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων και των απολυμένων των καταστημάτων Metropolis που διεκδικούν την άμεση καταβολή των καθυστερούμενων μισθών, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, την άμεση εξόφληση των αποζημιώσεων των απολυμένων και την κατοχύρωση της καταβολής των αποζημιώσεων σε περίπτωση πτώχευσης.
Το ΕΚΑ καλεί το Υπουργείο Εργασίας να παρέμβει άμεσα γιατί η επιχείρηση δεν εφαρμόζει ούτε αυτούς τους αντεργατικούς Νόμους που κατάργησαν τα περισσότερα εργασιακά δικαιώματα τα τελευταία 2 χρόνια.
Το ΕΚΑ καλεί τα Σωματεία μέλη του να στηρίξουν με κάθε μέσο και τρόπο τον αγώνα των εργαζομένων στα καταστήματα Μetropolis.

Ψήφισμα του ΣΜΕΔ

Μέσα σε τρία χρόνια, από τότε που ο Ανδρέας Γ. Κουρής (ιδιοκτήτης του ομίλου MAD και αρκετών ακόμη εταιρειών) απέκτησε την αλυσίδα καταστημάτων Metropolis, έβαλε λουκέτο σε δέκα από τα δώδεκα καταστήματα της επιχείρησης. Περιόρισε το προσωπικό της, από 220 εργαζόμενους που τη στελέχωναν, σε 100, πραγματοποιώντας 120 απολύσεις. Επέβαλε μόνιμη καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών, που πλέον αγγίζει τους δύο μήνες. Καθυστερεί συστηματικά την καταβολή των δόσεων των αποζημιώσεων στους απολυμένους, ενώ δεν δίστασε να εκβιάσει κάποιους να λάβουν τη μισή αποζημίωση από αυτή που δικαιούνται υπογράφοντας ότι την πήραν ολόκληρη. Σε όλο αυτό το διάστημα η εργοδοσία παραμυθιάζει τους εργαζόμενους με «σχέδια σωτηρίας» που ποτέ δεν καρποφόρησαν…
Ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών (ΣΜΕΔ) εκφράζει την αμέριστη στήριξή του στον αγώνα των εργαζόμενων και των απολυμένων των καταστημάτων Metropolis που διεκδικούν την άμεση καταβολή των καθυστερούμενων μισθών, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, την άμεση εξόφληση των αποζημιώσεων των απολυμένων και την κατοχύρωση της καταβολής των αποζημιώσεων σε περίπτωση πτώχευσης.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΠΗΓΗ: katalipsiesiea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου