Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Συνέλαβαν αντιφασίστα συνδικαλιστή αντί για τους φασίστες!

Καταγγέλουμε τη σύλληψη του Νίκου Κατσύφη, συνδικαλιστή του συνδικάτου οικοδόμων Καλλιθέας, που συμμετείχε μαζί με πολλούς κατοίκους και φορείς στη χθεσινή αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Κύπρου.

Η σύλληψη έγινε σήμερα το πρωί. Τέσσερις αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του και τον συνέλαβαν με τις κατηγορίες: της απόσπασης κρατουμένου από αστυνομικούς, εξύβριση αστυνομικού, διατάραξη κοινής ειρήνης κι απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικών.

Πρόκειται για χυδαία κλιμάκωση της συνεργασίας αστυνομικών και φασιστικών ομάδων στην Καλλιθέα. Την ώρα που μετανάστες που κρατούνται για εξακρίβωση στοιχείων, δέχονται απειλές από τους αστυνομικούς ότι θα φάνε ξύλο και μόλις απελευθερώνονται δέχονται επιθέσεις σε λίγα λεπτά από φασιστική συμμορία, την ώρα που δεν συλλαμβάνεται κανένας φασίστας μαχαιροβγάλτης, γίνονται συλλήψεις μεταναστών και ελλήνων που συμμετέχουν σε αντιφασιστικές διαδηλώσεις.

Το περιστατικό έχει ως εξής:Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στην πλατεία Κύπρου, τραμπούκοι πλησιάζουν επανειλημμένως με μηχανάκια, βρίζουν και φτύνουν τους μετανάστες, που συμμετέχουν στη συγκέντρωση. Κάποια στιγμή τμήμα των μεταναστών, μαζί με έλληνες, που συμμετέχουν στη συγκέντρωση, τους παίρνουν στο κυνήγι. Τότε και μόνο τότε εμφανίζεται περιπολικό. Κατεβαίνουν δύο αστυνομικοί, κυνηγούν έναν αιγύπτιο μετανάστη στο σωρό, τον στριμώχνουν στην είσοδο μιας πολυκατοικίας και τον συλλαμβάνουν. Πολύς κόσμος, ανάμεσα στους οποίους κι ο Νίκος απαιτεί από τους αστυνομικούς την απελευθέρωση του μετανάστη. Μετά από λίγα λεπτά οι αστυνομικοί αφήνουν το μετανάστη κι εξηγούν ότι τον έπιασαν για την προστασία του! Όλος ο κόσμος ξαναγυρνάει στη συγκέντρωση που συνεχίζεται κανονικά κι ακολουθεί πορεία προς την πλατεία Ν.Σμύρνης.

Η σημερινή σύλληψη του συνδικαλιστή φανερώνει πώς κάποιοι κύκλοι της αστυνομίας έχουν αποφασίσει να σκληρύνουν τον αυταρχισμό και τις διώξεις, αμφισβητώντας ακόμη και το δικαίωμα συμμετοχής σε μια αντιφασιστική διαδήλωση ή διαμαρτυρίας για μια άδικη σύλληψη. Είναι οι ίδιοι που προστατεύουν τη χρυση αυγή και τις υπόλοιπες φασιστικές συμμορίες, που δρουν στις γειτονιές.

Εχθές δόθηκε στην Καλλιθέα μια πρώτη απάντηση.

Καλούμε αύριο στις 11 π.μ. έξω από το κτήριο 16 στην Ευελπίδων για συμπαράσταση στο Ν.Κατσύφη.

Δεν θα περάσει η φασιστική και αστυνομική τρομοκρατία εναντίον του κινήματος και της αριστεράς. Μπορεί ένα μεγάλο τμήμα των αστυνομικών να ψήφισε χρυσή αυγή, όμως να ξέρουν ότι εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων που επί μήνες αντιστάθηκαν στις πολιτικές του Μνημονίου και στις τελευταίες εκλογές τις απονομιμοποίησαν με την ψήφο τους, δεν πρόκειται να ανεχτούν κανενός είδους προκλήσεις.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του συνδικαλιστή.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να διαλυθούν η χρυσή αυγή και τα παρακλάδια της στην Καλλιθέα και σε κάθε γειτονιά.


Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”

ΠΗΓΗ: ksm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου