Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Η ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΕΛΕΤΑΣ

Ένα καταπληκτικό mail που μας ήρθε από την ΛΟΥ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ. Σας το παραθέτουμε αυτούσιο

Το παιδέψαμε από δω … το παιδέψαμε από κει… το παιδέψαμε και παραπέρα… Μπα τίποτα… Μουφα!!! Κυβέρνηση δε βγήκε…. Δε λέω το πίεσαν μέχρι εκεί που πήγαινε… αλλά όλα έχουν όριο… Ακόμα και η μαλάκια!!!!
Έχουν λυσσάξει μια εβδομάδα τώρα και οι μεν «δεξιοί» ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και η μεν «Αριστεροί» ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ να κάνουν κυβέρνηση με γνώμονα πάντα το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ!!!!
Ρε καραγκιόζηδες γιατί έστω και μια φορά δεν είστε ειλικρινείς??? Ποιανού συμφέρον υπερασπίζετε και για ποιον «θυσιάζεστε» και υποχωρείτε??? Για των πολιτών?? Όποιος το πιστεύει αυτό ή είναι τρελός ή είναι μαστουρωμένος … Όποτε στη β’ περίπτωση ας μοιραστεί μαζί μας το «τσιγαριλίκι» να δούμε και υπόλοιποι το κόσμο καλύτερο
Πρέπει επίσης να σας εξομολογηθώ ότι τις τελευταίες μέρες… εννοώ από την επομένη των εκλογών και μετά, έχουν προκύψει τόσες απορίες στο κεφάλι μου, που δεν είχα ακόμα και όταν διένυεα την «φάση της ομελέτας» (κατά LACAN) στη νηπιακή μου ηλικία….
Πρώτο και βασικό ερώτημα : Δε μπορώ να καταλάβω προς τι τόσος πανικός για να κάνουμε κυβέρνηση??? Μήπως να δούμε και την προοπτική να μην κάνουν αυτοί κυβέρνηση και να ζήσουν αυτοί κακά και εμείς ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ?? Γιατί έτσι κι αλλιώς μέχρι τώρα δεν κυβερνούσαν κοινωνία πολιτών αλλά κοινωνία πελατών...
Ρε λεβέντες τους φτωχύνατε τους πελάτες... Δεν έχουν λεφτά αγοράσουν ούτε θέσεις στο Δημόσιο (δεν υπάρχουν κιόλας θέσεις), δεν μπορούν αγοράσουν επιδοτήσεις, ρουσφέτια και λοιπά "αγαθά".... Όποτε σταματήστε να σκέπτεστε να κάνετε κυβέρνηση και κάντε μια χάρη σε όλους μας... Κάντε τη με ελαφρά...και αφήστε επιτέλους τους πελάτες να γίνουν πολίτες!!!!!

Δεύτερο αλλά εξίσου σημαντικό ερώτημα:
Ποιο είναι αυτό το γαμημένο το εθνικό συμφέρον , που είναι παραπάνω από το συμφέρων των Ελλήνων πολιτών…. Ε?? Ποιο???? (πιθανολογώ ότι είναι το συμφέρον της Γερμανίας). Και μην νομίζετε ότι έχω κάτι με τους Γερμανούς… αλλά να πώς να το κάνουμε τώρα ρε αλλά από όλη αυτή την αναμπουμπούλα, της κατά τ’ αλλά σοβαρής οικονομικής κρίσης στις χώρες της Ευρωζώνης , αυτοί τα οικονομάμε και μάλιστα χοντρά!!!
Τρίτη απορία : Πως προκύπτει το συμπέρασμα (βάσει εκλογικών αποτελεσμάτων) ότι ο λαός θέλει να είναι στο Ευρώ πρώτον και δεύτερον πως αυτοί συμπέραναν ότι ο λαός δε θέλει πάλι εκλογές???

Γιατί εγώ άλλα κατάλαβα... Αλλά επειδή παίζει να μην είμαι εγώ έξυπνη (που δε παίζει αυτό αλλά λέμε τώρα) αναρωτιέμαι ακόμα…
Και επειδή το μήνυμα των εκλογών παραμένει μυστήριο μήπως, λέω ρε παΐδι μου, μήπως οι εκλεκτοί ψηφοφόροι να το έστελναν και με ένα sms μήπως και γίνει πιο ξεκάθαρο στους παπάρες και σταματήσουν τη κουβέντα??????

Βέβαια Κυριακή κοντή γιορτή μιας και άκρη δε βρέθηκε και σε εκλογές θα πάμε… Μήπως τελικά και ο λαός αποφασίσει να πει τι θέλει και το πει και λίγο πιο ξεκάθαρα.!

Σ’ αυτό το σημείο πρέπει να πω ότι οι απορίες μου γι αυτό το «υπέροχο και δημοκρατικό σύστημα» που απολαμβάνουμε στη χώρα είναι πολλές… και δε θα έφτανε το φιλόξενο blog των Απλήρωτων Εργαζομένων, για να τις εκθέσω…. Όποτε περιορίστηκα στα βασικά και θεμελιώδη!

Αλλά η μεγαλύτερη απορία όλων είναι αυτή που μου έχει προκύψει για τους ίδιους τους πολίτες αυτού του μικρού χωρίου του κόσμου που λέγεται Ελλάδα….
Και να με συγχωρέσετε αλλά το ερώτημα θα το κάνω προσωπικό προς όλους μας… μήπως δίνοντας απάντηση τελικά στον εαυτό μας ο καθένας… ξεδιαλύνουμε κάποια στιγμή το τοπίο!
Μας έσυραν σε εκλογές που είχαν οι ίδιοι από πριν προετοιμάσει…. Μέχρι και Bonus όρισαν… και τρέξαμε εμείς, οι άλλοτε Αγανακτισμένοι και Εξοργισμένοι με τα τεκταινόμενα να τους ψηφίσουμε….
Ρε πως τσιμπάμε έτσι με τα κόμματα τμ!!! Τι είμαστε εμείς ρε?? Τόσο καιρό φωνάζαμε να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή, κουφάλες έρχονται κρεμάλες ... οι 300 στο Καιάδα και κάτι τέτοια πετυχημένα...και τώρα ξαφνικά οι μισοί έχουμε γίνει υπερασπιστές του Σύριζα, οι άλλοι της ΔΗΜΑΡ, οι τρίτοι του Καμένου, οι παρακάτω της ΝΔ και πάει λέγοντας... Α βρεθήκαν και κάποιοι που υπερασπίζονται τη Χρυσή Αυγή.... Παρακολουθώ ομηρικές "μάχες" σε στα social media, βρισίδια, ιδεολογίες απλωμένες στο τραπέζι, κομματόσκυλα εν δράση... της ρουτίνας!!! Είμαστε όλοι ΟΥΓΚ τελικά...πιο ουκ από ότι μας φανταζόμουν και πιο ουκ απλωτή επιτρέπει το ανθρώπινο είδος! Ρε καλά μας κάνουν και οι μεν και οι δε.....
Ένας λαός χαρακτηρίζεται τόσο από τους ηγέτες του όσο και από τους επαναστάτες του!!!!!
Ξέρω βρε παιδιά είχαμε τις καλύτερες των προθέσεων …αλλά ο δρόμος για την Κόλαση είναι πάντα στρωμένος με καλές προθέσεις!!!!
Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω πια είναι να υπενθυμίσω μια φράση του Turovsky
“Όσο πιο μακρύ είναι ένα αδιέξοδο, τόσο πιο πολύ μοιάζει με δρόμο.... “
(Και αν διαφωνείτε με όλα αυτά ή έχετε και εσείς τις ίδιες απορίες με μένα… δε φταίω εγώ… Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ)

Άντε βρε και καλό προεκλογικό αγώνα ξανά!!!

ΛΟΥ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

1 σχόλιο:

  1. Μέσα σε λίγες γραμμές, αγαπητή Λου, περιγράφεις σκέψεις, συναισθήματα και απορίες πολλών από εμάς.
    Σου έχει τύχει να βλέπεις εφιάλτη στον ύπνο σου και να προσπαθείς να φωνάξεις "βοήθεια" αλλά να μη βγαίνει η φωνή σου? Αν ναι, τότε έχεις νιώσει και πόσο μεγάλη ανακούφιση είναι να ξυπνάς και ν'αντιλαμβάνεσαι ότι όλα αυτά ήταν απλώς ένα κακό όνειρο και πως ο κίνδυνος είναι ανύπαρκτος. Τον τελευταίο καιρό έχω αρχίσει να συμπαθώ τους εφιάλτες του ύπνου μου.
    Ιστορία γράφεις Λου, την Ιστορία όπως θα' πρεπε να διδάσκεται στα σχολειά, αλλά ποιος να βρεθεί να τυπώσει τέτοια σχολικά βιβλία...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή