Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Νομική: πιστολέρος ασφαλίτες βγάζουν όπλο σε μετανάστες και φοιτητές / φυλακή ο μετανάστης

Η Νομική εδώ και πολύ καιρό βρίσκεται σε «κλοιό εγκληματικότητας» από τραμπούκους μπάτσους και ασφαλίτες. Τελευταίο γεγονός:

Το απόγευμα της Δευτέρας 30 Απριλίου ένας σενεγαλέζος μετανάστης στέκεται ήρεμα κοντά στην πόρτα της Νομικής, στον πεζόδρομο της Μασσαλίας, και περιμένει ένα φίλο του. Δεν πουλάει μικροπράγματα και έχει «χαρτιά». Είναι δηλαδή καθόλα «νόμιμος». Ξαφνικά εμφανίζονται καμιά δεκαριά τραμπούκοι ασφαλίτες και αρχίζουν να τον ξυλοκοπούν άγρια: κλωτσιές, μπουνιές, στο κεφάλι, στα χέρια, στα πόδια. Οι τραμπουκισμοί και οι φωνές γίνονται αντιληπτά από φοιτητές στο εσωτερικό της σχολής οι οποίοι σπεύδουν να τον βοηθήσουν. Η συνέχεια είναι εφιαλτική για τον μετανάστη.

Ένας από τους ασφαλίτες βγάζει όπλο και τον σημαδεύει στο κεφάλι. Μόλις αντιλαμβάνεται τους φοιτητές, στοχεύει και αυτούς. Στη θέα του όπλου οι φοιτητές οπισθοχωρούν και ο μετανάστης βρίσκεται έρμαιο στα χέρια των ανθρωποειδών. Οδηγείται σε αστυνομικό τμήμα και την επομένη βρίσκεται κατηγορούμενος για δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα:
- Απόπειρα ληστείας (για να καλύψουν την ένοπλη απειλή κατά της ζωής πολιτών από τον μπάτσο εφευρίσκουν «απόπειρα ληστείας», ότι δηλαδή ο μετανάστης προσπάθησε να τους κλέψει το όπλο_
- Απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη
- Αντίσταση στρεφόμενη εις βάρος προσώπου που διέτρεξε σοβαρό προσωπικό κίνδυνο

Και… ΤΟ πρωτοφανές:

με τις επιβαρυντικές διατάξεις του κουκουλονόμου! (ότι δηλαδή είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του).

Όπως συμβαίνει πάντοτε όταν πρόκειται για μετανάστη, ο οποίος μάλιστα κατηγορείται για κακουργήματα, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκισή του. Ο λόγος των ελλήνων τραμπούκων ασφαλιτών υπερισχύει πάντοτε από τον λόγο ενός μετανάστη με σκουρόχρωμο δέρμα.

Παρά την κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα που διαψεύδει τους ασφαλίτες, παρά τα έγγραφα που πιστοποιούν τον "έννομο" και "ενταγμένο στην ελληνική κοινωνία" βίο του μετανάστη, ο τελευταίος οδηγήθηκε στη φυλακή, εν αναμονή της δίκης του.

Ο κόσμος της αλληλεγγύης βέβαια, που βρέθηκε στο πλευρό του στα δικαστήρια, θα συνεχίσει να τον στηρίζει μέχρι να είναι και πάλι ελεύθερος. Την Τρίτη 8 Μάη, το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί μικροφωνική αλληλεγγύης στη Νομική και έπεται συνέχεια...

ΠΗΓΗ: athens.indymedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου