Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Παγκόσμια μέρα αλληλεγγύης στους φοιτητές του Κεμπέκ

Παγκόσμια Μέρα Αντίστασης σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των φοιτητών στο Κεμπέκ ενάντια στην αύξηση των διδάκτρων διοργανώνεται αύριο Κυριακή σε πολλές πόλεις του κόσμου. Φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι από την Τουλούζη, το Παρίσι, το Ανόβερο, το Μιλάνο, την Γενεύη, τις Βρυξέλλες, την Νάντη κτλ. εκφράζουν την υποστήριξή τους στους φοιτητές του Κεμπέκ και καλούν σε συγκεντρώσεις αλληλεγγύης .

Για περισσότερες από 100 μέρες οι φοιτητές στο Κεμπέκ βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις ενάντια στην αύξηση των διδάκτρων κατά 75% Εκτός όμως από την αύξηση των διδάκτρων οι φοιτητές είχαν να αντιμετωπίσουν και
τον νόμο που περιορίζει το δικαίωμα στην διαδήλωση.

Στο κάλεσμα που έχει δημοσιευθεί για την αυριανή διοργάνωση τονίζεται ότι παρά την περιστολή ενός θεμελιώδους δικαιώματος οι φοιτητές στο Κεμπέκ συνεχίζουν να παρεμβαίνουν δυναμικά με καλλιτεχνικές δράσεις και εκδηλώσεις ενώ παράλληλα δεν τους πτοούν οι παράνομες συλλήψεις.

Σημειώνεται ακόμη ότι το Κεμπέκ δεν είναι η μόνη περιοχή όπου πραγματοποιείται ένας τέτοιος αγώνας για την εκπαίδευση καθώς δεν πρέπει, όπως αναφέρεται, να ξεχνάμε τον αγώνα των φοιτητών στο Μεξικό, στην Χιλή στην Ισπανία, την Τυνησία την Ελλάδα κ.α Το κοινό σημείο των αγώνων αυτών είναι η άρνηση της επιβολής ενός μοντέλου όπου η πρόσβαση στα δημόσια αγαθά θα ιδιωτικοποιηθεί. «Το μέλλον των χωρών και των λαών αποτελεί αντικείμενο κερδοσκοπίας» επισημαίνεται ακόμη στην ανακοίνωση ενώ παράλληλα καταγγέλονται οι βιαιότητες της αστυνομίας εναντίον των φοιτητών που στόχο έχουν να φιμώσουν και να εκφοβίσουν τους οργισμένους ανθρώπους. Τέλος γίνεται κάλεσμα σε όλον τον κόσμο να μετατρέψει την 24η Ιουνίου μέρα της αλληλεγγύης και της διεθνούς αντίστασης.

Τα καλέσματα για κάθε πόλη μπορείτε να τα δείτε εδώ
   
      

ΠΗΓΗ: alterthess

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου