Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Ιδού η δράση της Χρυσής Αυγής [βίντεο]

Ξαφνιασμένη και έντρομη η ελληνική κοινωνία παρακολούθησε την προηγούμενη εβδομάδα τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής να προβαίνει σε μία απροσδόκητη και πρωτόγνωρη για το κόμμα του πράξη βίας κατά της Λ. Κανέλλη και της Ρ. Δούρου. Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία αλλά και το πολιτικό σύστημα δήλωσαν σαστισμένοι από το πρωτοφανές κρούσμα βίας. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι.

Η Χρυσή Αυγή όσο καιρό αποτελούσε ένα άγνωστο για το ευρύ κοινό κόμμα, επιδιδόταν επανειλημμένως σε πράξεις βίας. Απλά τα ΜΜΕ δεν τα προέβαλαν. Ως εκ τούτου παρέμεναν άγνωστα για την ελληνική κοινωνία γιατί ως γνωστόν αν κάτι δεν το παρουσιάσει η τηλεόραση είναι σαν να μην έχει συμβεί. Το μοτίβο δράσης που χρησιμοποιεί το εν λόγω κόμμα είναι σταθερό. Δεν άλλαξε ούτε πρόκειται να αλλάξει.Η βία αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι του.

10-5-2011 - Δολοφονία 44χρονου από αλλοδαπούς

Καπηλεύοντας την δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση των κατοίκων του κέντρου, μέλη της Χρυσής Αυγής προβαίνουν σε ένα άνευ προηγουμένου πογκρόμ κατά μεταναστών επί καθημερινής βάσης. Προπηλακισμοί κατά μεταναστών αλλά και δολιοφθορές κατά καταστημάτων αλλοδαπών ιδιοκτητών είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων.


29-3-2012 – Επίθεση σε φοιτητές στην Πανεπιστημιούπολη


20 μέλη της Χρυσής Αυγής φορώντας κράνη και φέροντας τσεκούρια και ρόπαλα, επιτίθενται σε φοιτητές αριστερών οργανώσεων μέσα στο κτήριο όπου στεγάζεται το τμήμα Φυσικής, στην Πανεπιστημιούπολη. Δεκάδες φοιτητές τραυματίστηκαν, ενώ οι ταραξίες προκάλεσαν και σοβαρές υλικές ζημιές.

    

21-4-2012 – Επίθεση στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου

Μέλη της Χρυσής Αυγής, πενήντα στον αριθμό, προπηλάκισαν και εξύβρισαν τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Π. Ευθυμίου, οποίος βρισκόταν σε καφετέρια στο Μαρούσι. Η επίσημη ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής ήταν η εξής:
« Επειδή εβράχη, εάν εβράχη, ο κ. Ευθυμίου δεν το γνωρίζω. Στο κάτω-κάτω της γραφής καλό καιρό έχουμε, ζέστη, τον δροσίσανε»

    

22-5-2012 – Πογκρόμ κατά μεταναστών στην Πάτρα

Καπηλεύοντας για ακόμη μια φορά την δικαιολογημένη αντίδραση των Ελλήνων πολιτών, η Χρυσή Αυγή προέβει σε ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών, ύστερα από την δολοφονία ενός 29χρονου Πατρινού από 3 αλλοδαπούς. Επί αρκετές μέρες τα μέλη του κόμματος επιδινόντουσαν σε βίαιες πράξεις, βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή δεκάδων ανθρώπων.

    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

1 σχόλιο:

  1. Το προαναγγελθέν έγκλημα της Χ. Αυγής στο Κερατσίνι.

    Συντρόφοι/ισσες ειναι πολύ σημαντικό να διαδώσουμε αυτό το βίντεο παντού.Αν δεν το τρεξουμε θα χαθει! Ο μπασταρδος ο μιχαλολιακος εβγαλε τα ματια του. NO PASARAN!

    ΑπάντησηΔιαγραφή