Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Υπό την απειλή απέλασης Κούρδοι πρόσφυγες στην Ελλάδα (video)

Ο Μεχμέτ στο παρακάτω βίντεο, περιγράφει το μαρτύριο ενός Κούρδου πρόσφυγα στην Ελλάδα που απειλείται συνεχώς με εντολές απέλασης. Πριν 2 μήνες η Τουρκία εξέδωσε ένταλμα μέσο Ιντερπόλ για τον Μεχμετ και ζητούσε την απέλαση του .
Το ελληνικό δικαστήριο αποφάσισε να μην εκδοθεί ,να παρουσιάζεται κάθε 15 μέρες στην Αστυνομία και να δώσει ως εγγύηση το ποσό των 2000ευρώ.
Η δικηγόρος του έκανε ένσταση ζητώντας την μείωση του ποσού δεδομένου ότι ένας πολιτικός πρόσφυγας αιτούμενος ασύλου με πέντε παιδιά , φιλοξενούμενος σε κέντρο υποδοχής προσφύγων είναι λογικό να μην έχει την δυνατότητα να καταβάλει αυτό το ποσό.
Χτες 1/6/2011, μία μέρα μετά την παρουσία του Μεχμέτ στην εκπομπή
Ελληνοφρένεια η Τουρκία εξέδωσε εκ νέου ένταλμα σύλληψης μέσω Ιντερπολ . Κατηγορείται ως
ενεργό μέλος του ΠΚΚ , την στιγμή που περιμένει 11 χρόνια στην Ελλάδα την χορήγηση πολιτικού ασύλου. Η Ασφάλεια Λαυρίου το μετέφερε στο Εισαγγελέα Εφετών ο οποίος διέταξε την προφυλάκισή του έως το νέο δικαστήριο και μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό .
Είναι απορίας άξιον, πώς η ελληνική κυβέρνηση «συνεργάζεται» με το μιλιταριστικό καθεστώς της Τουρκίας και στέλνει στην φυλακή πατέρα 5 παιδιών ο οποίος 11 χρόνια που ζει στην Ελλάδα ουδέποτε έχει διαπράξει κάποια αξιόποινη πράξη .

(ο Μεχμετ περιγράφει τις συνθήκες κράτησης του στο Β Γλυφάδας πριν δύο μήνες . Επειδή τον επισκέφτηκα στην Γλυφάδα ,οφείλω να προσθέσω ότι η κατάσταση δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια . Το εξπρές του Μεσονυχτίου ωχριά ….)

ΤΩΡΑ Ο ΜΕΧΜΕΤ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ !


Πότε θα γίνει το δικαστήριο ;
Πότε επιτέλους θα σταματήσει η Ελληνική κυβέρνηση να στέλνει ανθρώπους φυλακή για να κάνει τα γούστα της Τουρκίας;
Εκτός του Οτσαλάν έχουν σκοπό να παραδώσουν στο χέρια των Τουρκικών αρχών κι άλλους Κούρδους;
Ποια είναι τα αντανακλαστικά τις ελληνικής αριστεράς στο συγκεκριμένο θέμα και πότε επιτέλους θα γίνει μία πολιτική παρέμβαση ,για το γεγονός ότι απειλούνται Κούρδοι πρόσφυγες με απέλαση;

το κείμενο είναι από την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΨΥΧΟΓΙΟΥ
Το βίντεο είναι μία μέρα πριν την σύλληψη-προφυλάκιση του.

       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου