Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Θαυμάστε κάτι εργοδότες που κοροϊδεύουν και απειλούν: εκτροφή και επεξεργασία κοτόπουλων “ΦΡΕΣΚΟΤ”

100 εργαζόμενοι της επιχείρησης εκτροφής και επεξεργασίας κοτόπουλων «ΦΡΕΣΚΟΤ» στη Θεσσαλονίκη. είναι απλήρωτοι για τους μήνες Απρίλη, Μάη και Ιούνη και δεν έχουν πληρωθεί ούτε το δώρο του Πάσχα. Παράλληλα, διεκδικούν δεδουλευμένα που τους οφείλει η εργοδοσία για τους μήνες Νοέμβρη, Δεκέμβρη καθώς και το δώρο Χριστουγέννων.

Το Γενάρη του 2012, μετά από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις προς την Επιθεώρηση Εργασίας, η εργοδοσία συμφώνησε να τους πληρώσει τμηματικά σε διάστημα 6 μηνών τα δεδουλευμένα Νοέμβρη – Δεκέμβρη – Δώρο Χριστουγέννων, συμφωνία που δεν τήρησε, ενώ σήμερα οι εργαζόμενοι διεκδικούν δεδουλευμένα 5 μηνών και δώρα.

Μάλιστα, καταγγέλλουν ότι την ίδια ώρα που τους κρατά απλήρωτους για μήνες, κάνει προσλήψεις προσωπικού το οποίο επίσης δεν πληρώνει, ενώ τρομοκρατεί τους αλλοδαπούς εργαζόμενους που απασχολεί ότι αν τολμήσουν να σηκώσουν κεφάλι θα χάσουν τη δουλειά τους και την κάρτα παραμονής τους.

Τις προηγούμενες μέρες, οι εργαζόμενοι στο σφαγείο της επιχείρησης πραγματοποίησαν απεργία, την οποία έσπασε η εργοδοσία, αποφασίζοντας να σφάξει αλλού τα κοτόπουλα.

Οι εργαζόμενοι σε όλες τις μονάδες της επιχείρησης (στο αγρόκτημα Λακιάς, στα Λουτρά Θέρμης, στο αγρόκτημα Γαλαρινού και στον κάμπο της Γαλάτιστας) προσπαθούν να συντονιστούν προκειμένου ενωμένοι και αγωνιστικά να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους.

ΠΗΓΗ: ergasiakodeltio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου