Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Για τους χρυσαυγήτες-μαφιόζους και τις επιθέσεις σε μετανάστες στο Πέραμα

Συμπεράσματα για την επίθεση κατά των Αιγυπτίων ψαράδων στο Ικόνιο Περάματος στις 12/6 (κλικ εδώ και εδώ)

1)Λίγες βδομάδες μόνο πριν την επίθεση στο σπίτι των αιγυπτίων ψαράδων, εκπρόσωπος των ελλήνων ιχθυεμπόρων κυκλοφορούσε στους πάγκους χονδρικής πώλησης της ιχθυόσκαλας Κερατσινίου και με ντουντούκα «επισήμαινε» το πρόβλημα με τους αιγύπτιους ψαράδες για τους έλληνες ιχθυεμπόρους (μεγαλέμπορους της ιχθυόσκαλας και εμπόρους λιανικής στα ιχθυοπωλεία).

Ακολούθησε η ομιλία του Λαγού στο Πέραμα, στην καφετέρια Αίνιγμα, στην πλατεία Τζορμπατζόγλου, που δήλωσε ότι οι αιγύπτιοι που δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν θα δίνουν πλέον στη Χρυσή Αυγή και το ίδιο βράδυ έγινε η επίθεση από την Ομάδα Κρούσης Περάματος της Χρυσής Αυγής (κυκλοφορούν στην περιοχή με σχετικά μπλουζάκια).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιχθυόσκαλα Κερατσινίου είναι με διαφορά η μεγαλύτερη στην Ελλάδα και διακινούνται σε αυτή τόσο τα ψάρια που αλιεύονται σε διάφορα σημεία του Αιγαίου και του Σαρωνικού όσο και τόνοι ψαριών που εισάγονται από το εξωτερικό και καταφθάνουν καθημερινά με ψυγεία-κοντέινερ (πχ από δυτική Αφρική). Οι αιγύπτιοι, για όσους δεν το γνωρίζουν εργάζονται σε όλες τις ιχθυόσκαλες της επικράτειας. Προέρχονται κυρίως από ψαροχώρια της Ερυθράς Θάλασσας και έχουν έρθει εδώ με διακρατικές συμφωνίες λόγω της ειδίκευσης τους στην αλιεία. Είναι το βασικό προσωπικό στις μηχανότρατες και πληρώνονται τόσο με (χαμηλό) μισθό όσο και με μερτικό από την ψαριά (ποσοστό σύμφωνα με την απόδοση). Αυτά τα μερτικά διακινούσαν χρόνια τώρα στις γύρω περιοχές μέσα σε κασελάκια ενώ τα τελευταία χρόνια κάποιοι από αυτούς άνοιξαν και ένα ψαράδικο στο Πέραμα και εντάχθηκαν «επίσημα» στο δίκτυο λιανικής πώλησης ψαριών.

Στην ουσία το πρόβλημα των ελλήνων ιχθυεμπόρων δεν είναι άλλο από το ότι οι αιγύπτιοι αλιεργάτες έχουν ένα δίκτυο διανομής-πώλησης ψαριών με καροτσάκια και τρίκυκλα, σε σπίτια, καφενέδες κλπ, στα οποία διαθέτουν ψάρια και λοιπά θαλασσινά σε τιμές κατώτερες της μισής από τα ιχθυοπωλεία. Όπως είναι φυσικό πολλοί κάτοικοι των περιοχών προτιμούν να αγοράσουν ψάρια από εκείνους με αποτέλεσμα να μειώνονται οι πωλήσεις των ιχθυοπωλείων και κατ’ επέκταση των ιχθυεμπόρων χονδρικής. Συνθήκη που προφανώς έχει ενταθεί μέσα σε συνθήκες κοινωνικής ανέχειας.

2)Με βάση αυτά τα δεδομένα, η επίθεση στο σπίτι των αιγυπτίων ψαράδων τα ξημερώματα της Τρίτης 12/6 δεν ήταν (γενικά και αόριστα) άλλη μια ρατσιστική επίθεση κατά μεταναστών. Ήταν εκτέλεση συμβολαίου από την Χρυσή Αυγή, με χρηματικά και άλλα ανταλλάγματα από τους έλληνες ιχθυεμπόρους χονδρικής. Είτε το γνώριζαν είτε όχι οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» πιτσιρικάδες που συγκροτούν τις ομάδες κρούσεις για να παίρνουν παράσημα, να ανεβαίνουν στην αναγνώριση και την ιεραρχία, για να εξοπλίζονται με μπλουζάκια, σιδηρογροθιές, πτυσσόμενα γκλοπ, teasers κ.α. και να γίνουν κάποια στιγμή επίσημα μέλη της ναζιστικής οργάνωσης.

Εξάλλου, η εκτέλεση συμβολαίων επ’ αμοιβή είναι ένας από τους τρόπους βιοπορισμού των στελεχών και της ηγεσίας της φασιστοσυμμορίας και βασικός τρόπος συσχετισμού της με τις μαφίες, πέραν των νυχτερινών κέντρων και των προστασιών (μην ξεχνάμε ότι ο Ρήγας, πρώην υποψήφιος βουλευτής τους στη δυτική Ελλάδα, βρίσκεται στη φυλακή για εκτέλεση συμβολαίου θανάτου – διπλό φονικό). Αυτός είναι ο λόγος που δεν πήγαν απλά κάποιοι πιτσιρικάδες να κάνουν την επίθεση αλλά η ομάδα καθοδηγούνταν από τον ίδιο τον Πανταζή (τον ιδιοκτήτη του μπαλονάδικου στην πλατεία Τζορμπατζόγλου), που ήταν προφανώς ο άνθρωπος σύνδεσμος ανάμεσα στην ηγεσία (και στο συμβόλαιο που αυτή είχε συνάψει) και στους «χρήσιμους ηλίθιους» πιτσιρικάδες εκτελεστές, που τώρα απλά έχουν φάει το κεφάλι τους, όσο κι αν τους έταξε υπεράσπιση, υποστήριξη και απαλλαγή η ηγεσία που «δεν αφήνει ξεκρέμαστα τα παιδιά της».

Μπαρούφες. Αρκεί να διαβάσει κάποιος το βιβλίο του Κουσουμβρή, πρώην στελέχους στις ομάδες κρούσης της Χρυσής Αυγής, για να δει πόσο αναλώσιμοι είναι για την ηγεσία οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» και πώς η «αντισυστημική» τους οργάνωση ελέγχεται και καθοδηγείται από το «βαθύ κράτος» (κέντρα και παράκεντρα των μυστικών υπηρεσιών, της αστυνομίας, του στρατού, των χουντικών «σταγονιδίων» κλπ). Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι όλοι οι συλληφθέντες είναι λίγο πάνω λίγο κάτω από την ηλικία των 20 ετών (Ευγενικός Μάρκος, Αγριόγιαννης Δημήτρης, Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος, Μαρία Θωμάς, Νικητοπούλου Ελένη-Χριστίνα) ενώ ο «καθοδηγητής» (Αναστάσιος Πανταζής) γυροφέρνει τα 40.

3)Ενδιαφέρον προκαλεί ότι δικηγόρος υπεράσπισης των «μπουμπουκιών» που συνελήφθησαν ήταν ο πρώην δήμαρχος Περάματος, ο «κύριος» Γλύκας, ο οποίος είχε εκλεγεί με τους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ. Η επιλογή του ως συνηγόρου υπεράσπισης, υποδεικνύει τον βαθύτερο βαθμό διαπλεκόμενων συμφερόντων πάνω στο ζήτημα της ιχθυόσκαλας, την ίδια στιγμή που υπάρχουν και πιο ταπεινοί λόγοι, όπως ότι ο Πανταζής του κανόνιζε (επ’ αμοιβή εννοείται) την ομάδα προστασίας του όταν ο Γλύκας ήταν δήμαρχος.

4)Ενδιαφέρον, επίσης, προκαλεί ότι η Αιγυπτιακή πρεσβεία προσπαθεί να πείσει τους αιγύπτιους ψαράδες ότι την επίθεση δεν έχουν (μάλλον) πραγματοποιήσει μέλη της Χρυσής Αυγής αλλά (πιθανώς) άλλοι ψαράδες ή ιχθυοπώλες. Γεγονός που υποδεικνύει ότι το όλο συμβάν έχει συζητηθεί και σε επίπεδο ελληνικής κυβέρνησης-αιγυπτιακής πρεσβείας, σε μια προσπάθεια εξομάλυνσης και κουκουλώματος.

5)Η θεσμική εμπλοκή των τοπικών-δημοτικών αρχών πάνω στο ζήτημα των αιγύπτιων ψαράδων έχει εκδηλωθεί εξόφθαλμα στην περιοχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας τις τελευταίες βδομάδες. Η δημοτική αστυνομία κυνηγάει με ιδιαίτερο ζήλο τους πλανόδιους μικροπωλητές με τα κασελάκια. Τους κατάσχει τα ψάρια (που μετά τα μοιράζουν μεταξύ τους), τους τραμπουκίζει και τους απειλεί. Ενώ ο επικεφαλής της δημοτικής αστυνομίας αντιδήμαρχος κύριος Οικονομάκης διακινεί την ψευδή φήμη ότι έχουν στείλει κατ’ επανάληψη κατασχεμένα ψάρια στο χημείο του κράτους, τα οποία έχουν προκύψει αλλοιωμένα και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία. Προφανώς κάτι τέτοιο, βέβαια, δεν ισχύει αφού ο κύριος Οικονομάκης που έχει γευτεί κατ’ επανάληψη τα κατασχεμένα ψάρια (μαζί με τους άνδρες του και τον «σύμβουλο» του, συνταξιοδοτημένο πρώην αστυνομικό διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά) χαίρει άκρας υγείας.

Το πλέον πρόσφατο περιστατικό, έγινε
το πρωί της Δευτέρας 9/7 και έφτασε μέχρι τη σύλληψη για παραπομπή στο αυτόφωρο (που δεν είναι στις αρμοδιότητες της δημοτικής αστυνομίας) του πρόεδρου του συνδικάτου μετάλλου, ο οποίος βρέθηκε -μαζί με δεκάδες άλλους κατοίκους που επίσης διαμαρτυρήθηκαν για την απαράδεκτη συμπεριφορά των δημοτικών αστυνόμων- μπροστά σε έλεγχο-κατάσχεση ψαριών από τους δημοτικούς αστυνόμους Κερατσινίου-Δραπετσώνας, με χρήση σωματικής βίας, λεκτικούς τραμπουκισμούς, λογίδρια και νουθεσίες που παρέπεμπαν σε μέλος της Χρυσής Αυγής.

Δείτε σχετική ανακοίνωση-καταγγελία metallergatis.blogspot.gr

6)Παρόμοιες μεθοδεύσεις (συμβόλαια «νουθεσίας»-ξυλοδαρμού) επιχειρήθηκαν και για την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος. Στην περίφημη εκείνη ομιλία του Λαγού στο Πέραμα, εξάλλου, οι αναφορές δεν εξαντλήθηκαν στους αιγύπτιους αλιεργάτες αλλά επεκτάθηκαν εξίσου στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και στις επιδιώξεις της Χρυσής Αυγής να κάνει και εκεί κουμάντο. Έχει γίνει, μάλιστα, γνωστή, συνάντηση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής με νονούς της νύχτας και εργολάβους της ναυπηγοεπισκευστικής ζώνης για τη συμφωνία και την «τακτοποίηση» του θέματος, με στόχο προφανώς συνδικαλιστικά στελέχη.

Η «δουλειά» ωστόσο χάλασε λόγω δυσφορίας-άρνησης κάποιων τουλάχιστον από τους νονούς (που καταλάβαιναν ότι θα μπλέξουν σε περιπέτειες έξω από τα «νερά» που κινούνται συνήθως) και διαρροής της πληροφορίας σχετικά με τη συνάντηση και το περιεχόμενό της. Αυτό δε σημαίνει ότι η προσπάθεια τους σε αυτό το μέτωπο έχει εγκαταλειφθεί και δε θα επιχειρήσουν να επανέλθουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αφού οι επιδιώξεις τους εκπορεύονται από τους μακροχρόνιους διακαείς πόθους των μεγαοεργολάβων της Ν/Ε ζώνης.

Ενδεικτική πληροφορία της διαπλοκής συμφερόντων είναι ότι η καφετέρια ΑΙΝΙΓΜΑ (που έκανε την περίφημη ομιλία του ο Λαγός και έχει προ διετίας δεχτεί βομβιστική επίθεση) ανήκει σε κάποιον Φυντάνη, ο αδελφός του οποίου είναι εργολάβος στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη ενώ υπάρχει και ένας τρίτος αδερφός που είναι στην αστυνομία (τι διάολο κατανομή ρόλων και πόστων κάνουν με την ενηλικίωσή τους;).

7)Κλείνοντας, προκαλεί το ενδιαφέρον η ανακοίνωση του πυρήνα Νίκαιας της Χρυσής Αυγής ότι στη διανομή τροφίμων που θα κάνει την Τρίτη 17/7, στις 7.00μμ. στην πλατεία Αγ. Νικολάου, θα δώσει και μεγάλη (?!) ποσότητα θαλασσινών. Προφανώς είναι μία από τις «χορηγίες» των ιχθυεμπόρων της ιχθυόσκαλας Κερατσινίου πέρα από το χρηματικό ποσό που κατέβαλαν για την «τακτοποίηση» των αιγυπτίων ψαράδων. Στο Πέραμα, βέβαια, τα γελοία φασιστοειδή, είχαν προς διανομή 250 πακέτα μακαρόνια και 250 πακέτα ρύζι (συσκευασίας-φίρμας Σκλαβενίτη) συνολικού κόστους 200 ευρώ. Αυτή είναι η φοβερή «κοινωνική πολιτική μόνο για έλληνες». Φτηνές προπαγανδιστικές ενέργειες που αποτελούν κακέκτυπα ακόμα και της ξεφτίλας-κατάντιας της ελεημοσύνης. Η αντιπαράθεση (και) με αυτό το κρατικό μόρφωμα της άρχουσας τάξης (τη Χρυσή Αυγή) ή θα είναι ταυτόχρονα πολιτική-ιδεολογική-συγκρουσιακή ή αλλιώς θα είναι καταδικασμένη στη μερικότητα και στην αποτυχία. Η ροή πληροφοριών και η κατάθεση προσεγγίσεων-αναλύσεων θα συνεχιστεί μαζί με την ιδεολογική αποδόμηση και τις μαχητικές επιλογές.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: ergasiakodeltio

πηγη: https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1412837

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου