Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Η ΜΕΤΚΑ έκανε αυξήσεις 2% μόνο σε εκλεκτούς !!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: ergasiakodeltio


Δικαστικά αναμένεται να προσφύγουν για να διεκδικήσουν την αύξηση που ανακοίνωσε η εταιρεία της ΜΕΤΚΑ Α.Ε τέσσερις εργαζόμενοι που «εξαιρέθηκαν» με απόφαση της Διεύθυνσης, λόγω κακής διαγωγής!!

Την καταγγελία για την πρωτοφανή αυτή απόφαση έκανε χθες το μέλος του Δ.Σ του ΕΚΒ και μέλος του σωματείου εργαζομένων της ΜΕΤΚΑ Κων. Στεργίου στην ολομέλεια του Εργατικού Κέντρου αποδοκιμάζοντας την απόφαση της εταιρείας αλλά και την στάση του εργοστασιακού σωματείου που συναίνεσε σε αυτό.

Ο Κων. Στεργίου υποστήριξε ότι η απόφαση ελήφθη σε συνεργασία των δύο πλευρών, εργοδοσίας και σωματείου με στόχο να «στοχοποιηθούν» για μία ακόμη φορά οι τέσσερις εργαζόμενοι που όπως είναι γνωστό έχουν κριθεί εδώ και καιρό «ανεπιθύμητοι» μέσα στο χώρο δουλειάς και ουσιαστικά βρίσκονται χωρίς αντικείμενο και τώρα βέβαια με το μισθό τους καθηλωμένο , αφού δεν τους καταβλήθηκε η αύξηση του 2%. Επίσης όπως υποστήριξε ο κ. Στεργίου η συγκεκριμένη απόφαση για την αύξηση ελήφθη από την εταιρεία προκειμένου εμμέσως να «ενισχυθεί» η πλειοψηφία του συνδικάτου εν όψει των εκλογών που θα γίνουν τον Οκτώβριο για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο εργοστασιακό σωματείο.

Για το θέμα οι «θιγόμενοι» εργαζόμενοι έχουν ήδη καταθέσει αναφορά στην Επιθεώρηση Εργασίας ενώ « η διαφορά» πλέον θα λυθεί στα δικαστήρια.

Με αφορμή την αύξηση του 2%, πάντως στους χώρους του εργοστασίου τοιχοκολλήθηκε ανακοίνωση της εταιρείας , που πράγματι αποτελεί «μνημείο» στην οποία επισημαίνονται τα εξής «Με τη μισθοδοσία ίου Ιουλίου 2012 ως συνεφωνήθη με το εργοστασιακό σωματείο θα χορηγηθεί αύξηση 2% επί των καταβαλλομένων μισθών και ημερομισθίων. Η αύξηση, χορηγείται χωρίς να υπάρχει ή να δημιουργείται σχετική νομική υποχρέωση. , Για τον καθορισμό του ποσοστού της αύξησης η εταιρία εστάθμισε διάφορα κριτήρια. Για τον καθορισμό του κύκλου των εργαζομένων που θα λάβουν την αύξηση, ελήφθησαν υπόψη η απόδοση στην εργασία και η συνεργασιμότητα. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στη συμπεριφορά κάθε εργαζομένου και στην τήρηση των υποχρεώσεων που προβλέπονται στον Εσωτερικό Κανονισμό Εργασίας, όπως αυτά προκύπτουν και από την ύπαρξη πειθαρχικών παραβάσεων και ποινών.

Η εταιρία δηλώνει ότι αν χορηγηθεί στο μέλλον η ίδια ή άλλη οικειοθελής παροχή, η εταιρία θα καθορίσει ελεύθερα τους όρους, τα κριτήρια και τους αποδέκτες.

Η εταιρεία επιφυλάσσεται του δικαιώματος να επανεξετάσει κάθε περίπτωση εργαζόμενου στον οποίο δεν χορηγήθηκε αύξηση. Εάν υπάρξει βελτίωση στην απόδοση και τη συμπεριφορά η συγκεκριμένη αύξηση θα δοθεί και σ’ αυτούς τους εργαζόμενους ενδεχομένως και αναδρομικά.»

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

ΠΗΓΗ: taxydromos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου