Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ

Του Σταυρού σήμερα και οι πιστοί γέμισαν τις εκκλησίες. Σε κάθε μεγάλη γιορτή, οι άνθρωποι θυμούνται πόσο πιστοί είναι αφήνοντας πίσω τους τις αμαρτίες που καθημερινά κάνουν. Οι ίδιοι αυτοί πιστοί είναι που βρίζουν τους πολιτικούς που κλέβουν, αλλά δεν τους νοιάζει αν κλέβουν οι υπηρέτες του Θεού, οι ιερείς. Αυτοί δηλαδή που θα τους πουν να βγουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την Κάρτα του Πολίτη και θα το κάνουν και μάλιστα φανατικά γιατί το πιστεύουν. Θα τους πουν πως η θρησκεία κινδυνεύει και θα βγουν στους δρόμους. Αλλά όταν αφορά προσωπικά τους ζητήματα, μένουν σπίτι τους και απλά βρίζουν.
Κάτι τέτοιους λοιπόν τους ονομάζουν ΠΡΟΒΑΤΑ. Ποιοι όμως θα τους λένε έτσι;

Κάποια άλλα ΠΡΟΒΑΤΑ που περιμένουν κάποιο σωματείο ή συνδικαλιστικό φορέα ή τον Τσίπρα ή την Παπαρήγα, να τα πάρει από το χεράκι και να τα βγάλει στους δρόμους. ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ.

Μαλώνουμε ποιος είναι περισσότερο πρόβατο. Εκεί φτάσαμε! Εξαρτιόμαστε από κάποιους πολιτικούς που έχουν μισθό πάνω από 3.000 τον μήνα, χωρίς τον φόβο να απολυθούν, χωρίς καν να δουλεύουν. Και μη μου πει κανείς ότι δουλεύουν. Κι εμείς παίρνουμε 600 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση και έχουμε ένα αφεντικό να μας τρομοκρατεί με απόλυση ανά πάσα στιγμή. Αλλά έχουμε πίστη σε έναν "αγνωστο" ακριβώς όπως και ένας θρησκόληπτος.

Πότε όμως θα πιστέψουμε στους εαυτούς μας; Πότε θα πάψουμε να είμαστε μαριονέτες και θα αποφασίσουμε να κόψουμε τα σχοινιά; Πάρ΄το χαμπάρι,

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ! 

Αν δε σε νοιάζει ο εαυτός σου πως περιμένεις από έναν άγνωστο να ενδιαφερθεί; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου