Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ALTER

Τετάρτη 10.10.2012

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στο κτήριο 6 έχουν αρχίσει να μαζεύονται οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του ALTER. Μέσα σε λίγα λεπτά έχουν κατακλύσει την αίθουσα του δικαστηρίου και τον προαύλιο χώρο. Έχουν την ελπίδα ότι μετά από τόσους μήνες και αναβολές, θα εκδικαστεί επιτέλους σήμερα η υπόθεσή τους. Σύντομα ακούνε την πρόεδρο του δικαστηρίου να λέει ότι όλες οι υποθέσεις που έχουν πάρει αναβολή για σήμερα θα εκδικαστούν! Επιτέλους, έφτασε η ώρα!!!

Γ.Καταγής
Οι υποθέσεις φεύγουν η μία μετά την άλλη. Λίγο πριν φτάσει η σειρά του ALTER ο διαμεσολαβητής της υπόθεσης Γ. Καταγής, θέλοντας να καθησυχάσει (παραμυθιάσει) τους εργαζόμενους, πλησιάζει το παράθυρο της αίθουσας και απευθύνεται σε όσους βρίσκονται έξω (η αίθουσα είναι ασφυκτικά γεμάτη με αποτέλεσμα να παρακολουθήσουν αρκετοί εργαζόμενοι τη δίκη από το προαύλιο). Τους ενημερώνει ότι θα παραιτηθεί από την υπόθεση γιατί τόσο καιρό και καλά τον κοροϊδεύανε και δεν υπάρχει επενδυτής τελικά. Και ακόμα ότι όλα θα πάνε καλά και να μην ανησυχούν. Επαναλαμβάνουμε ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΙΚΗ! Με το που αναγγέλει η πρόεδρος την εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης
"συνειδητοποιεί" ο Καταγής ότι δεν έχει δικηγόρο για να τον εκπροσωπήσει. Η πρόεδρος του δίνει 10 λεπτά για να καλέσει τον δικηγόρο του.  Ο Καταγής απευθυνόμενος πάλι στους εργαζόμενους που βρίσκονται στο προαύλιο, λέει ότι  η δικηγόρος ήταν μαζί του από το πρωί και απλά κάπου πετάχτηκε. Και στα καπάκια παίρνει τηλέφωνο και ζητάει από δικηγόρο να έρθει να τον εκπροσωπήσει (και καλά). Τη λύση την δίνουν τα σωματεία, δανείζοντάς του μία δικηγόρο της ΕΣΗΕΑ. Βλέποντας ότι δεν καταφέρνει αυτό που θέλει, δηλαδή να πάρει αναβολή λόγω έλλειψης δικηγόρου του, δημιουργεί μία ένταση ζητώντας από την έδρα να εκκενώσει την αίθουσα. Οι εργαζόμενοι βλέποντας πόσο προκλητικός είναι, του επιτίθονται λεκτικά (όχι υβριστικά). Η έδρα αποχωρεί μέχρι να καλμάρουν τα πνεύματα.



Σ.Γκότσης
Μετά από μισή ώρα ξεκινάει η δίκη. Ο Γ. Καταγής ενώ στην αρχή ζητάει 1 μήνα αναβολή, στην συνέχεια δίνει την παραίτησή του γιατί όπως λέει το ALTER αδρανεί και δεν υπάρχει λόγος συνέχισης της διαδικασίας υπαγωγής στο άρθρο 99 (τώρα γιατί ζήτησε πρώτα την αναβολή μόνο αυτός ξέρει). Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ALTER και ταυτόχρονα δικηγόρος του Κουρή, Σ. Γκότσης ζητάει την υπαγωγή της εταιρίας στο άρθρο 99. Οι δικηγόροι όμως των εργαζομένων του καναλιού και των σωματείων ΕΤΙΤΑ, ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ καθώς και δικηγόροι πιστωτών της εταιρίας ζητάνε να
σταματήσει η διαδικασία της υπαγωγής. Οι δικηγόροι των εργαζομένων ζητάνε επίσης να εξαιρεθούν από την προστασία που έχει το κανάλι από τους πιστωτές του και να έχουν το δικαίωμα κατάσχεσης. Ο Σ. Γκότσης για να κερδίσει τις εντυπώσεις αναφέρει ότι έχει γίνει πρόταση από την εργοδοσία αλλά οι εργαζόμενοι ούτε το συζητήσανε. Οπως ενημερώνουν όμως όλοι οι υπόλοιποι στο δικαστήριο, η πρόταση ήταν απαράδεκτη γιατί ζητούσε περικοπές 90% των δεδουλευμένων. Η απόφαση θα βγει όσο το δυνατόν συντομότερα όπως υποσχέθηκε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Μετά το τέλος της δίκης ο Γ. Καταγής ζητάει αστυνομική προστασία για να εξέλθει από τα
Γ.Καταγής
δικαστήρια. Ξέρετε, αυτούς που 3 και 60 παίρνουνε και τον κόσμο δέρνουνε..! Ούτε πρωθυπουργό να συνοδεύανε. Στην αρχή είναι 8 ματάδες! Οταν όμως τους περικυκλώνουν τουλάχιστον 150
Γ.Καταγής
εξοργισμένοι εργαζόμενοι, μέσα σε λίγα λεπτά καταφθάνουν 10-15 ακόμα. Το τι ακολουθεί δεν περιγράφεται!!! Ο Καταγής με τους ματάδες να τρέχουνε προς το ταξί που τον περιμένει και οι εργαζόμενοι να τον λιντζάρουν! Ο δρόμος μπροστά από τα δικαστήρια κλείνει από τον κόσμο!
Με συνοδεία ματάδων αποχωρεί από
την αίθουσα των δικαστηρίων

Κλείνοντας θέλουμε να ελπίζουμε ότι η δικαιοσύνη θα πάρει τη σωστή απόφαση ώστε τόσα άτομα που ταλαιπωρούνται εδώ και 1,5 χρόνο να βρούνε επιτέλους τη δικαίωση. 

4 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Η απόφαση θα βγει όσο το δυνατόν συντομότερα όπως υποσχέθηκε η πρόεδρος του δικαστηρίου. Ακριβώς πότε δεν ξέρουμε και δεν θέλουμε να λέμε διάφορες ημερομηνίες όπως κάνουν διάφορα "έγκυρα" blogs....!!!

      Διαγραφή
  2. Λύστε μας μια απορία αν θέλετε...
    Ανάμεσα στους απλήρωτους συναδέλφους ήταν και ο Σφαέλος, ο Χαλάτσης, ο Μπακουλόπουλος, ο ΚΟυτσοκώστας, ο Κωνστας, ο Φιλιππάκης, η Οικονόμου, ο Παπαγεωργίου, ο Ζορμπάς, και τα άλλα τα δεξιά και αριστερά χέρια του χοντρού και τουι κοντου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχχαχαχαχα Από όλα αυτά τα ονόματα σε ένα έπεσες μέσα!!!Μάντεψε σε ποιό......:)

      Διαγραφή