Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Σε 24ωρη απεργία οι ναυτεργάτες την Πρωτομαγιά

Η Ναυτική Ομοσπονδία ζητά απορρόφηση όλων των ανέργων ναυτικών, προστασία των θέσεων εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων καθώς και αποτροπή της αποβολής της Ελληνικής σημαίας από τα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας LOUIS.

Σε 24ωρη απεργία αποφάσισαν να προχωρήσουν την Πρωτομαγιά οι ναυτεργάτες, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσουν προβλήματα όσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν με πλοία.
Οι διοικήσεις των Πανελλήνιων Ενώσεων Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πληρωμάτων ρυμουλκών-ναυαγοσωστικών και Συνταξιούχων ΝΑΤ αποφάσισαν να συμμετέχουν με 24ωρη απεργία στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, από τις 12 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έως τις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής.
Την ίδια ημέρα η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, που αποτελεί το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των ναυτικών, έχει κηρύξει για την 1η Μαΐου 4ωρη στάση εργασίας των πληρωμάτων των πλοίων σε όλες τις κατηγορίες, με έναρξη από τις 12 το μεσημέρι έως στις 4 μμ.
Η Ναυτική Ομοσπονδία ζητά απορρόφηση όλων των ανέργων ναυτικών, προστασία των θέσεων εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων καθώς και αποτροπή της αποβολής της Ελληνικής σημαίας από τα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας LOUIS, για την οποία η ΠΝΟ είχε προειδοποιήσει με σαφήνεια.
Τα ναυτεργατικά σωματεία με ανακοίνωσή τους διεκδικούν:
- κατάργηση της αντεργατικής νομοθεσίας που ειδικά στη ναυτιλία προωθεί τη «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία.
- Συλλογικές συμβάσεις εργασίας καθώς και κοινωνικοασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους τους ναυτεργάτες.
Επίσης τονίζουν ότι δεν θα δεχθούν τον άμεσο διωγμό, όπως αναφέρουν, πάνω από 4.500 ναυτεργατών με συγκροτημένα δικαιώματα κυρίως των γενικών υπηρεσιών καθώς και εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας σε τρίτες χώρες και διεθνή συνεκμετάλλευση.
Επίσης αναφέρουν ότι αγωνίζονται ενάντια στο πάγωμα μισθών συντάξεων τη διάλυση του ΝΑΤ-ΚΑΑΝ-Οίκου Ναύτη της Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης Μετεκπαίδευσης.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου