Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΕΛΠΕ: Εν αναμονή της δικαστικής απόφασης για την απεργία

Ξεκίνησε χθες Κυριακή, η δεκαήμερη απεργία των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια [HEPr.AT] Σχετικά άρθρα , την ώρα που η διοίκηση της εταιρείας έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η κινητοποίηση.

Ξεκίνησε χθες Κυριακή, η δεκαήμερη απεργία των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια, την ώρα που η διοίκηση της εταιρείας έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η κινητοποίηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ η απεργία γίνεται «για την ασφαλή στελέχωση των νέων μονάδων που ξεκινούν τη λειτουργία τους στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης και Ελευσίνας».

Προβλήματα στον εφοδιασμό της αγοράς με καύσιμα δεν αναμένονται άμεσα, καθώς υπάρχουν αποθέματα στα πρατήρια και τις εγκαταστάσεις των εταιρειών εμπορίας, ενώ ο εφοδιασμός θα γίνεται κανονικά από το διυλιστήριο της Μότορ Όιλ. Ωστόσο, δεδομένου ότι τα ΕΛΠΕ ελέγχουν τα τρία από τα τέσσερα διυλιστήρια της χώρας -σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Θεσσαλονίκη- και πάνω από το 60% της αγοράς, δεν αποκλείεται να υπάρξουν ελλείψεις εξαιτίας της κινητοποίησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου