Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Δεσμεύουν κλίνες οι γιατροί, καταγγέλλουν εργαζόμενοι στο «Αλεξάνδρα» και το «Λαϊκό»

Σε καταγγελίες ότι γιατροί δεσμεύουν κλίνες τις ημέρες των εφημεριών για την εισαγωγή ασθενών, προχώρησαν οι πρόεδροι των σωματείων εργαζομένων στα νοσοκομεία «Αλεξάνδρα» και «Λαϊκό», με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε με την εφημερία του «Αλεξάνδρα» στις 13 Απριλίου. «Τα κρεβάτια δεν ανήκουν σε κλινικάρχες, σε βιλαέτια» διαμήνυσε ο διοικητής της Α' Υγειονομικής Περιφέρειας Α. Μουσιώνης.

Σε δηλώσεις του στο Mega ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» κ. Παρδαλάκης υποστήριξε πως «μεγαλογιατροί» κανονίζουν πριν τις εφημερίες ραντεβού με πελάτες τους για την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο, παρόλο που δεν πρόκειται για έκτακτα περιστατικά.

«Οι διοικητικοί παράγοντες δεν μπορούν να ελέγχουν την κατάσταση» είπε.

Ανάλογες δηλώσεις έκανε στον ίδιο σταθμό και ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο «Λαϊκό» Τάσος Αντωνόπουλος.

Όπως κατήγγειλε, τις κλίνες «τις μοιράζουν οι γιατροί μεταξύ τους». «Μόλις ανοίγει η εφημερία, οι ασθενείς περιμένουν με τη βαλίτσα έτοιμοι για εισαγωγή» δήλωσε.

Από την πλευρά του, ο διοικητής Α' Υγειονομικής Περιφέρειας Α.Μουσιώνης τόνισε ότι -μετά το περιστατικό με την εφημερία του «Αλεξάνδρα»- «το μήνυμα προς όλα τα νοσοκομεία είναι ότι τα κρεβάτια δεν ανήκουν σε κλινικάρχες, σε βιλαέτια. Οι κλίνες ανήκουν στα νοσοκομεία και σε κανέναν άλλον».

Ειδικά για το θέμα της εφημερίας του «Αλεξάνδρα», ο κ. Μουσιώνης επανέλαβε ότι στον έλεγχο που πραγματοποίησε στις 13 Απριλίου διαπίστωσε πως υπήρχαν 50 κενές κλίνες. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι υπήρχαν διαθέσιμες 25 κλίνες στη Μαιευτική Κλινική, 12 κλίνες στη Γυναικολογική Κλινική και 13 κλίνες στην Παθολογική Κλινική.

Όσον αφορά στις ελλείψεις υγειονομικού υλικού που επικαλείτο στο έγγραφό της η διοικητής του νοσοκομείου Ελένη Ρογδάκη, ο κ. Μουσιώνης το διέψευσε επικαλούμενος τα 18 χειρουργεία (16 τακτικά) που έγιναν εκείνη την ημέρα στο νοσοκομείο. Υποστήριξε, επίσης, ότι χειρουργεία είχαν γίνει και την προηγούμενη ημέρα, αλλά έγιναν και την επομένη.

Σύμφωνα με τον κ. Μουσιώνη, όταν συνομίλησε με την κ. Ρογδάκη η ίδια του είπε πως είχε λάθος πληροφόρηση.

http://www.express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου