Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Eκπέμπουν SOS για την έλλειψη ρευστότητας τα Επιμελητήρια - Τα 60.000 έφθασαν τα λουκέτα

Την ανάγκη για ένα σταθερό και εκλαϊκευμένο φορολογικό σύστημα, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Γιώργος Κασιμάτης, μιλώντας στη γενική συνέλευση της ΚΕΕ, που ολοκληρώθηκε χθες στη Λαμία. Ο ίδιος εκτίμησε πως οι δείκτες της ανεργίας είναι πολύ υψηλότεροι από αυτούς που παρουσιάζονται, καθώς,
«σε αυτούς θα πρέπει να υπολογιστούν και οι 60.000 επιχειρηματίες, οι οποίοι έβαλαν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους το τελευταίο διάστημα».

Ο κ. Κασιμάτης χαρακτήρισε «αναμενόμενα» τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, ωστόσο, όμως, επέμεινε στην ανάλυση των επιμέρους μέτρων που θα γίνουν το επόμενο διάστημα. Ακόμη, χαρακτήρισε ως «θετική κίνηση από την πλευρά της κυβέρνησης το γεγονός ότι έκλεισε το θέμα των πρόωρων εκλογών και της αναδιάρθρωσης του χρέους».
Το σύνολο των εκπροσώπων Επιμελητηρίων αλλά και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης έθεσαν ως κεντρικό ζήτημα την έλλειψη ρευστότητας που υπάρχει στην αγορά, εκπέμποντας ένα SOS. «Έχουν κλείσει οι προοπτικές χρηματοδότησης από το τραπεζικό σύστημα ακόμη και για τις επιχειρήσεις που είναι βιώσιμες», σημείωσε ο κ. Κασιμάτης και προέβλεψε πώς «αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση όλες οι επιχειρήσεις θα γίνουν προβληματικές».
Οι εκπρόσωποι των επιμελητηρίων υπογράμμισαν πως οι επιχειρήσεις αδυνατούν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους μέσα σε ένα περιβάλλον όπου το τραπεζικό σύστημα έχει ουσιαστικά κλείσει όλες τις χρηματοδοτήσεις.Παράλληλα, ο κ. Κασιμάτης κατηγόρησε κυβερνητικά στελέχη, που δεν κατονόμασε, ότι «εδώ και τέσσερις μήνες ζητώ να τους συναντήσω και ακόμα δεν έχω πάρει απάντηση».
Τέλος, υποστήριξε σε αρκετά σημεία των παρεμβάσεων του την αντίθεσή του στην πολιτική τής αύξησης των εσόδων από την αύξηση της φορολογίας που όπως είπε «είναι μια πολιτική που έχει αποτύχει». Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ντίνος Ρόβλιας που ήταν παρών στη γενική συνέλευση των επιμελητηρίων, προσδιόρισε ως χρονικό σημείο της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας την επόμενη άνοιξη.
«Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας θα αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της του χρόνου την άνοιξη, όταν θα αρχίσουν να εμφανίζονται τα πρώτα αποτελέσματα από τις πολιτικές που θα εφαρμοστούν το επόμενο διάστημα», σημείωσε και έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε μια σειρά από προγράμματα τα οποία έχουν σχεδιαστεί και έχουν τεθεί σε εφαρμογή από το υπουργείο και τα οποία έχουν σχέση με την επιχειρηματικότητα που όπως είπε «θα ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες».
http://thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου