Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Ρούπελ - Ακριτοχώρι με ... Super Puma για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Με … ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, θα μεταβούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και η συνοδεία του, από το οχυρό του Ρούπελ στο Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου, για το επίσημο γεύμα προς τιμήν του, αμέσως μετά το τέλος της τελετής για τον εορτασμό της 7Οης επετείου τηςΜάχης των Οχυρών την Κυριακή (10/4).



Πρόκειται ουσιαστικά για μία απόσταση μόλις 25 χλμ, που σίγουρα θα μπορούσε να διανυθεί με κάποιο επίσημο όχημα και όχι με ελικόπτερο της Π.Α, που σε καιρό γενικότερης οικονομικής κρίσης, μόνο το κοινό αίσθημα προκαλεί.
Το 2002, ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, είχε μεταβεί οδικός όχι μόνο στο οχυρό Ρούπελ, αλλά και στο οχυρό Ιστίμπεη στην κορυφογραμμή του Μπέλες.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Ρούπελ με ελικόπερο Super Puma, από το αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Θεσσαλονίκης, όπου αναμένεται να αφιχθεί στις 11.35.
Στην είσοδο του Οχυρού Ρούπελ, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα υποδεχτούν ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο δήμαρχος Σιντικής και ο διοικητής του Γ΄ ΣΣ. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο πεσόντων, ομιλία από το Διοικητή της 10ης Ταξιαρχίας Πεζικού, Κατάθεση Στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
Αμέσως μετά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ξεναγηθεί στη στοά του Οχυρού και στο μουσείο από το Διευθυντή του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα ασίλειο Νικόλτσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου