Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

I want to play a game George!!!

Ας παίξουμε ένα παιγχνίδι…..Για χρόνια προσπάθησες να συντηρείς ένα προφίλ χαμηλών τόνων,να φαίνεσαι Δημοκράτης και να προσπαθείς να....συντηρείς το όνομα που σου κληροδότησε ο πατέρας σου....Όλα αυτά μέχρι το 2009...Θα σου θυμίσω τα παρακάτω... Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας το 2009 δηλώνει σε έκθεση του ότι αν δεν ληφθούν μέτρα αμέσως το έλλειμμα θα ξεπεράσει το 10%....Εσύ όμως φώναζες ότι «αν παγώσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις θα παγώσουμε την αγορά» και ότι «Λεφτά υπάρχουν»…..
Ισχυρίζεσαι ότι δεν ήξερες, και αρχίζεις να Κυβερνάς….
Κάπου εκεί ένας τυπάκος στον Ο.Δ.ΔΗ.Χ.(Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους) με το περιβόητο Τ+10 από Τ+3 προβαίνει σε αγοραπωλησίες ελληνικών ομολόγων απαξιώνοντάς τα….Δεν μπορούσες ούτε αυτό να το αντιληφθείς όμως γιατί το φιλαράκι που ήταν υπαλληλάκος της GOLDMAN SACHS δε θα μπορούσε να φταίει οπότε σκέφτηκες να πάς στο Νταβός και να αρχίσεις να μιλάς για Τιτανικούς και διεφθαρμένο λαό… Επιστρέφοντας ως κλαίουσα ιτιά και ως θερμός πατριώτης αποφασίζεις να σώσεις τη χώρα από τους στυγνούς κερδοσκόπους…απειλώντας τους με το Δ.Ν.Τ. Με το οποίο ήδη διαβουλευόσουν υπογείως για μήνες με το σύντροφο και σοσιαλιστή Ντομινίκ. όχι για προσφορά τεχνογνωσίας όπως ισχυρίστηκες αλλά για να επεμβεί άμεσα όταν τον καλέσεις….
Γιατί όμως δεν είπες τίποτα στο λαό…;
Θυμήθηκα ένα άρθρο στο Κύρηκα της Νέας Υόρκης ενώ διανύαμε τη προεκλογική περίοδο που έλεγε ότι το νούμερο 3 του Λευκού Οίκου βρισκόταν τότε στην Ελλάδα για να εξασφαλίσει την εκλογική νίκη σου και την απρόσκοπτη συνεργασία μεταξύ των δύο Κυβερνήσεων….Εσύ όμως έλεγες ότι δε χρωστάς σε κανένα…..
Παρόλα αυτά κι ενώ ο ανένδοτος με τους κερδοσκόπους συνεχιζόταν και οι εκβιασμοί στη Κοινοβουλευτική σου ομάδα καλά κρατούσαν εσύ έβαλες στόχο να φτιάξεις τη χώρα….χωρίς βέβαια να πειράξεις κάτι εργολάβους ,καναλάρχες, δημοσιογράφους αλλά και μερικούς συνδικαλιστές…..
Γιατί άραγε….;;Ενιωθες αλήθεια ότι βοηθάς τη χώρα…;
Έκοψες μισθούς και συντάξεις,στέγνωσες την αγορά για να εξασφαλίσεις τους πιστωτές...
Όμως αποθρασύνθηκες λίγο παραπάνω από ότι έπρεπε και απειλείς με φυλάκιση όποιον χρωστάει ένα ευρώ -που εσύ τον κατέστησες να αδυνατεί να το πληρώσει- ενώ εκείνο το φιλαράκι της goldman sachs είναι ελεύθερο ή μου φαινέται….;
Έκανες την επιλογή σου….Εξαπάτησες και κατάφερες να έχεις απέναντι σου ένα λαό ο οποίος σε πίστεψε…..
GAME OVER…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου