Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων ΤΙΜ (WIND)-ΠΑ.Σ.Ε.ΤΙΜ - 24ώρη Γενική Απεργία αύριο 11/5 - Ενημέρωση για τα αποτελέσματα των πρόσφατων καταγγελιών μας στις Επιθεωρήσεις Εργασίας - 12/4 Επιτροπή Αλληλεγγύης Αθήνα & Θεσ/κ


 
Συνάδελφοι,
 
επισυνάπτουμε ανακοίνωση του Σωματείου για την συμμετοχή μας στην αυριανή Γενική Απεργία.
 
Επίσης, μια σύντομη ενημέρωση για τα αποτελέσματα των πρόσφατων καταγγελιών μας στις Επιθεωρήσεις Εργασίας καθως και τη δημιουργια επιτροπής αλληλεγγυης για την Έλενα Δεμέναγα και Έλενα Στεφανίδου:
 
Τη Δευτέρα 2/5, συζητήθηκε η καταγγελία της απολυμένης συναδέλφου Στεφανίδου Έλενας (με παρουσία και παρέμβαση και του ΣΕΤΗΠ). Το Σωματείο μας ανέδειξε ότι η μη ανανέωση της σύμβασης της Ελ. Στεφανίδου ήταν μια κίνηση εκδικητική, λόγω της ενεργούς συμμετοχής της στο Σωματείο, καθώς επίσης και την υποκρισία της διοίκησης, αφού δεν είχε γίνει κανένα αρνητικό σχόλιo για τη δουλειά της συναδέλφου. Η Επιθεώρηση απηύθυνε στη διοίκηση σύσταση να
επανεξετάσει την επαναφορά της συναδέλφου στη δουλειά (δεν έχει αρμοδιότητα να την επιβάλλει η ίδια), πράγμα το οποίο η διοίκηση αρνήθηκε γενικολογώντας ότι «η σύμβαση της κας. Στεφανίδου έληξε» και χωρίς να έχει απαντήσει τίποτα συγκεκριμένο στις καταγγελίες της συναδέλφου και του Σωματείου.
 
Τη Δευτέρα 9/5, συζητήθηκε η καταγγελία μας για την καταστρατήγηση της ΕΣΣΕ με τη μη καταβολή των ποσών που προκύπτουν από τη σύμβαση του ΣΤΕΒ. Υπέρ μας έκανε παρέμβαση και ο ΣΤΕΒ. Τα πράγματα ήταν απολύτως ξεκάθαρα, ότι δηλαδή η διοίκηση αυθαιρετεί, έχοντας σταματήσει την καταβολή αυτών των ποσών από τον Μάιο του 2010 και ερμηνεύοντας όπως τη βολεύει το νόμο και τις απαντήσεις του Υπουργείου. Παρά τις εξοργιστικές προσπάθειες της διοίκησης να διαστρεβλώσει τα αυτονόητα, η Επιθεώρηση κατέγραψε σαφώς ότι η διοίκηση πρέπει να εφαρμόσει όλα τα άρθρα της ΕΣΣΕ (μαζί και την «ευνοϊκότερη ρύθμιση») και να καταβάλλει τα ποσά.
 
Τα αποτελέσματα αυτά στις Επιθεωρήσεις είναι ένα μικρό θετικό βήμα - θα μπορούσε να μεγαλύτερο με τη συμμετοχή περισσότερων συναδέλφων στις στάσεις εργασίας που είχαμε κηρύξει. Αυτές οι κινήσεις πρέπει να έχουν συνέχεια με νέες δράσεις και κινητοποιήσεις και πρώτα απ’ όλα με τη μαζική μας συμμετοχή. Λύσεις δεν θα δώσει κανένας «από μηχανής θεσμός», παρά μόνο η δική μας συμμετοχή και αγωνιστική διεκδίκηση, η μόνη που μπορεί να πιέσει αποτελεσματικά τη διοίκηση να σταματήσει τις απολύσεις και τις αυθαιρεσίες.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου