Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Εξαίρεση από τις περικοπές ζητούν οι αστυνομικοί

Ένστολες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ανά τη χώρα αλλά και συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, στις 15 Ιουνίου, ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να μην τους εξαιρέσει από τις περικοπες στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.


Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι η μείωση του προύπολογισμού για το υπ. Προστασίας του Πολίτη και οι περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, οδοιπορικά κ.ά, δημιουργούν ένα εκρηκτικό τοπίο και ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να δεχθούν οριζόντιες περικοπές αλλά θα αγωνιστούν "με νύχια και με δόντια" για να διαφυλάξουν και το τελευταίο ευρώ όσων συναδέλφων τους αμείβονται με έως και 1000 ευρώ καθαρά το μήνα.

                       Φωτογραφία αρχείου

Για τα νυχτερινά και την εργασία πέραν του πενθήμερου ξεκαθαρίζει ότι δεν θα δεχθεί καμιά μείωση.

Όσον αφορά στις κινητοποιήσεις τις οποίες ανακοίνωσαν οι αστυνομικοί προγραμματίζουν
διαμαρτυρία στη Λάρισα στις 14 Ιουνίου, συμμετοχή στην πανελλαδική διαμαρτυρία που έχει κηρυχθεί για τις 15 Ιουνίου, ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Τρίπολη και στις Σέρρες, στις 16 και 20 Ιουνίου αντίστοιχα καθώς και στην Αθήνα μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Επίσης, ανακοίνωσαν, ότι σχεδιάζουν συμβολική διαμαρτυρία και διανομή έντυπου υλικού στους πολίτες έξω από τις έδρες των Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας, σε ημερομηνία που δεν έχουν ακόμα ορίσει.

Τέλος, στην ανακοίνωσή τους, παρότι αναγνωρίζουν, όπως σημειώνεται, ότι "τα μέτρα λιτότητας οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση ευρύτερα κοινωνικά στρώματα", παραπονούμενοι ωστόσο για την μη εξαίρεσή τους από το "μαχαίρι" σε μισθούς, δηλώνουν ότι: "Οι αστυνομικοί ενώνουν τη φωνή διαμαρτυρίας τους με τα εκατομμύρια των διαμαρτυρόμενων συμπολιτών μας σε όλη την Ελλάδα".

http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου