Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Η διαμαρτυρία του ποδηλάτη

Ποδηλάτης στη Νέα Υόρκη, δημιούργησε ένα ιδιαίτερα αστείο βίντεο με στόχο να δείξει ότι οι ειδικές λωρίδες δεν είναι τόσο ασφαλείς. Με αφορμή ένα πρόστιμο, έπεφτε σε κάθε εμπόδιο που συναντούσε!
Ο Casey Neistat, 29 ετών, ζει στη Νέα Υόρκη και μετακινείται καθημερινά με το ποδήλατό του στους πολυσύχναστους δρόμους της πόλης. Υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένες λωρίδες στις οποίες οι ποδηλάτες μπορούν, θεωρητικά, να κινούνται άνετα, να μην ενοχλούνται από τα αυτοκίνητα και να εξασφαλίζουν μεγαλύτερη ασφάλεια.
Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, κλήθηκε να πληρώσει ένα πρόστιμο της τάξης των 50 δολαρίων, όταν πιάστηκε να οδηγεί το ποδήλατό του εκτός των συγκεκριμένων λωρίδων.
Τον σταμάτησε ένα περιπολικό της αστυνομίας και του επέβαλε πρόστιμο. Προσπάθησε να εξηγήσει στο όργανο της τάξης το λόγο για τον οποίο βρισκόταν στο δρόμο, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Το όργανο της τάξης δεν τον καταλάβαινε, και του επέβαλε το αδικαιολόγητο, για τον ίδιο, πρόστιμο.
Ο ''διάλογος'' μεταξύ των δύο ανδρών έμοιαζε βγαλμένο από σατιρικό σκετς.
''Δεν το πιστεύω ότι θα μου δώσετε πρόστιμο. Δε βλέπετε τις τεράστιες τρύπες πάνω στο οδόστρωμα; Τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στη λωρίδα των λεωφορείων, δεν τα βλέπετε; Γιατί δεν τιμωρούνται αυτοί;'' ρωτούσε απορημένος ο 29χρονος.
Χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ο αστυνομικός άκουγε ανέκφραστος τις εξηγήσεις και στο τέλος αποφάσισε ''Δεν έχει σημασία πώς είναι ο δρόμος, πρέπει να βρίσκεστε πάντα στην κατάλληλη λωρίδα'' και ανακοίνωσε το πρόστιμο, χωρίς καν να κοιτά καν το νεαρό άνδρα.
Έτσι, ο 29χρονος βάλθηκε να αποδείξει
στον αστυνομικό αλλά και σε όλους τους πολίτες ότι οι λωρίδες των ποδηλάτων δεν είναι και τόσο ασφαλείς, αφού σχεδόν πάντα, κάτι εμποδίζει τη διέλευση των ποδηλάτων.
Θυμωμένος και με διάθεση να αστειευτεί με την κατάσταση που επικρατεί, επιστράτευσε ένα φίλο του και μία κάμερα για να δημιουργήσει ένα καυστικό βίντεο.
Κάθε εμπόδιο και μία ξεκαρδιστική στιγμή. Οδηγεί ανέμελος και πέφτει σταδιακά πάνω σε όσα εμπόδια βρεθούν στο δρόμο του.
Πρωταγωνιστές, ένας κάδος σκουπιδιών, ένα φορτηγό, ένα ταξί, κατασκευαστικά έργα, κάποιες μπάρες, ένα περιπολικό και πολλές τούμπες!
Ο Casey Neistat έχει γίνει διάσημος, μετά την ανάρτηση της ταινίας του στο διαδίκτυο και έχει περισσότερες από 700.000 επισκέψεις μέσα σε δύο ημέρες.
''Δώστε πρόστιμα σε αυτούς που κλείνουν τις ποδηλατικές λωρίδες και όχι σε εμάς που δεν είμαστε ασφαλείς'', δηλώνει ο 29χρονος. ''Έπεσα πάνω σε ότι βρήκα μπροστά μου, αρνήθηκα κατηγορηματικά να εγκαταλείψω τη λωρίδα μου, ακολουθώντας κατά γράμμα το νόμο'' συμπληρώνει.
''Δε σέβονται τα δικαιώματα των υπολοίπων και θέλουν μονάχα να εξυπηρετηθούν. Σε καμία περίπτωση δε στρέφομαι κατά του αστυνομικού, πρωταρχικός και μοναδικός μου στόχος ήταν να δημιουργήσω ένα ευχάριστο βίντεο'', κατέληξε ο Neistat.

http://news247.gr


Η διαμαρτυρία του ποδηλάτη by Matsomenos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου