Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Εργασιακός καύσωνας στον Πήγασο του Μπόμπολα - Ανεβαίνει το θερμόμετρο των εργατικών αντιστάσεων

Σε μια κρίσιμη εβδομάδα για τις εργασιακές εξελίξεις στο χώρο των εκδοτικών επιχειρήσεων του Μπόμπολα, στο κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλει ο μεγαλοεπιχειρηματίας, ως ένας ακόμη εκπρόσωπος του Μνημονίου στο χώρο των ΜΜΕ, απάντησαν χθες Τρίτη 12 Ιουλίου δεκάδες αλληλέγγυοι εργαζόμενοι έξω και μέσα στο εκδοτικό συγκρότημα του Πήγασου.


Με αφορμή την «αγχόνη» της υπογραφής ατομικών συμβάσεων από τους εργαζομένους μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας και τις στοχευμένες απολύσεις που προηγήθηκαν (βλ. εδώ και εδώ) με ξεκάθαρο στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων, συνάδελφοι, αλληλέγγυοι και αντιπροσωπεία συνδικαλιστών και κοινωνικών φορέων για περίπου 2,5 ώρες «πολιόρκησαν» αρχικά την είσοδο του συγκροτήματος με πικέτες, πανό, συνθήματα και παράλληλο μοίρασμα ενημερωτικών κειμένων σε διερχόμενα αυτοκίνητα, γεγονός που έτυχε ιδιαίτερα θετικής ανταπόκρισης.


Μία ώρα περίπου αργότερα, μπροστά στην αδιαλλαξία και τον εμπαιγμό της διοίκησης για διάλογο με …όχι πάνω από 2 συνδικαλιστές από την παρούσα 7μελή αντιπροσωπεία, και μετά το προκλητικό «σφράγισμα» της κεντρικής εισόδου, οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν να εισέλθουν δυναμικά στο χώρο των επιχειρήσεων, παρά την άκαρπη αντίσταση των σεκιουριτάδων. Στη συνέχεια, για 10 περίπου λεπτά παρέμειναν στον προαύλιο χώρο πετώντας τρικάκια και φωνάζοντας συνθήματα ("έρχεται σφαλιάρα κινηματική, αλήτες, ρουφιάνοι, εργοδοτικοί", "πάρτε πίσω τις απολύσεις"), στέλνοντας ένα ακόμη μήνυμα αλληλεγγύης στους εργαζομένους της επιχείρησης, που κινητοποιήθηκαν προκειμένου να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τι συνέβαινε.




Αντιμέτωποι εκ νέου με την άρνηση της εργοδοσίας να δώσει εξηγήσεις για τα πεπραγμένα της (όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, η εργοδοσία απλώς βρισκόταν εν αναμονή της άφιξης των αστυνομικών δυνάμεων Προστασίας του Μνημονίου προκειμένου να φυγαδευτεί ο Μπόμπολας από
το κτίριο), οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν να ανεβάσουν το θερμόμετρο της εργατικής αλληλεγγύης και, προσπερνώντας ένα συνονθύλευμα εργοδοτικών λακέδων, αστυνομικών και σεκιουριτάδων, να μπουν στο κεντρικό κτίριο έως και τον 2ο όροφο, φωνάζοντας συνθήματα που δονούσαν την ατμόσφαιρα και ακούγονταν ως και το τελευταίο γραφείο εργαζομένου. Και, ω του θαύματος, «αίφνης» η εργοδοσία άλλαξε γνώμη και ζήτησε διάλογο! Βέβαια, στην κουβέντα που ακολούθησε δήλωσε αναρμόδια να απαντήσει σε πολλά από τα ερωτήματα που της τέθηκαν και έδειξε περισσότερο να αναλώνεται σε μια προσπάθεια να κερδίσει χρόνο ως το τέλος της εβδομάδας, ευελπιστώντας ενδεχομένως σε μια εκτόνωση του αρνητικού κλίματος εναντίον της.

Ας το βάλουν όμως καλά στο μυαλό τους. Όσο αυτοί ανεβάζουν το θερμόμετρο της εργασιακής τρομοκρατίας, άλλο τόσο οι εργαζόμενοι μπορούν να ανεβάσουν το θερμόμετρο της αντίστασης και της αλληλεγγύης. Αρκεί να το τολμήσουν, όπως αποδείχθηκε και από τη χθεσινή δυναμική παρέμβαση.

Αν θέλουν εργασιακό καύσωνα θα τον έχουν!

* To παρακάτω βίντεο είναι από την παράταξη της ΕΣΗΕΑ Financial Crimes





http://katalipsiesiea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου