Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Ο λόγος (και ο πραγματικός λόγος) που ο Αλέκος Αθανασιάδης ψήφισε "ναι" (video)

Το παρακάτω video, αποτελεί την εκδοχή του βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ, Αλέκου Αθανασιάδη, σχετικά με τους λόγους που τον οδήγησαν να ψηφίσει "ναι" στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.Το παρακάτω κείμενο,(μέρος του ιατρικού ορισμού της σχιζοφρένειας, από επιστημονικό site), αποτελεί την δικιά μας εκδοχή για τους πραγματικούς λόγους που τον οδήγησαν στο να ψηφίσει θετικά το μεσοπρόθεσμο

Σχιζοφρένεια-συμπτώματα

Ψευδαισθήσεις : Ο κόσμος του σχιζοφρενικού ασθενή μπορεί να κυριαρχείται από ψευδαισθήσεις, δηλαδή μπορεί να αντιλαμβάνεται πράγματα που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν. Για παράδειγμα, μπορεί να ακούει φωνές που να του λένε να κάνει συγκεκριμένα πράγματα, να βλέπει ανθρώπους ή αντικείμενα που στην πραγματικότητα δεν είναι μπροστά του, ή να αισθάνεται αόρατα χέρια να αγγίζουν το σώμα του. Οι ψευδαισθήσεις αυτές μπορεί να είναι αρκετά τρομακτικές. Το άκουσμα φωνών που οι άλλοι άνθρωποι δεν ακούν είναι ο πιο συχνός τύπος ψευδαίσθησης στην ΣΧ. Οι φωνές αυτές μπορεί να σχολιάζουν τις ενέργειες του ασθενή, να μιλούν μεταξύ τους για τον ασθενή, να τον προειδοποιούν για επερχόμενους κινδύνους ή να δίνουν εντολές στον ασθενή για το τι να κάνει.

Παραληρητικές Ιδέες :
Παραληρητικές ιδέες ή Παραλήρημα είναι πεποιθήσεις ή πίστεις του ασθενή που είναι ψευδείς, δεν υπόκεινται στον έλεγχο της λογικής, παραμένουν παρά τις περί του αντιθέτου αποδείξεις και δεν αποτελούν μέρος του πολιτισμικού περιβάλλοντος του ασθενή. Οι παραληρητικές ιδέες είναι συχνές στην ΣΧ. και μπορεί να έχουν διάφορα θέματα, όπως ιδέες μεγαλείου, ιδέες δίωξης (ότι άλλοι άνθρωποι θέλουν το κακό του ασθενή) κ.λ.π.Οι παραληρητικές ιδέες δίωξης, που είναι συχνές στην παρανοειδή ΣΧ., είναι παράλογες και ψευδείς πεποιθήσεις των ασθενών που πιστεύουν ότι άλλοι μπορεί να θέλουν το κακό τους, ότι τους κλέβουν, ότι προσπαθούν να τους δηλητηριάσουν ή ότι συνωμοτούν εναντίον τους. Ο ασθενής μπορεί να πιστεύει ότι ο ίδιος ή ένα μέλος της οικογενείας του ή κάποιος άλλος είναι ο στόχος αυτής της φανταστικής καταδίωξης.

Ποιά από τις 2 εκδοχές είναι περισσότερο ρεαλιστική, είναι στην κρίση σας....



http://witnessfree.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου