Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΟΙΓΜΑ ΔΙΟΔΙΩΝ ΤΟΥ ΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ/ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ


Από την Παρασκευή στις 7 το πρωί και για 24 ώρες, ύστερα από κάλεσμα του σωματείου εργαζομένων στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα πραγματοποιήθηκε άνοιγμα των διοδίων του Ρίου με τη συμμετοχή και αρκετών αλληλέγγυων.
Η συγκεκριμένη κίνηση ήταν μια ακόμα στιγμή του αγώνα των εργαζομένων της “Ολυμπίας Οδού” ενάντια στους σχεδιασμούς των κατασκευαστικών εταιριών, των τραπεζιτών και του κράτους που πραγματοποιούνται στις πλάτες των εργαζομένων, 2800 από τους οποίους έχουν απολυθεί από τον Ιούνιο, ενώ και το έργο κατασκευής του δρόμου έχει σταματήσει. Συγκεκριμένα στο τμήμα
Πάτρα-Αίγιο, που έχει αναλάβει η γαλλικών συμφερόντων κατασκευαστική εταιρία Vinci, εργάζονταν 400 και έχουν μείνει 40 (διοικητικό και τεχνικό προσωπικό), ενώ προβλέπεται νέο κύμα απολύσεων στα μέσα Οκτώβρη, τη στιγμή μάλιστα που εισπράττει κανονικά το αντίτιμο των διοδίων.
Στην όλη κίνηση συμμετείχε με δικό της λόγο και η συνέλευση αναρχικών ενάντια στη μισθωτή σκλαβιά | εργαλειοφόρος, αναγνωρίζοντας στον αγώνα των εργατών/απολυμένων της Ολυμπίας Οδού ένα κομμάτι του συνολικότερου αγώνα ενάντια στο καθεστώς εκμετάλλευσης και καταπίεσης.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ
Το κείμενο του εργαλειοφόρου βρίσκεται εδώ
Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση του σωματείου και ενημέρωση για την εξέλιξη της υπόθεσης θα βρείτε εδώ


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου