Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

60 μέρες έξω από το εργοστάσιο

Εμείς οι εργαζόμενοι της ΚΟΝΤΙ που βρισκόμαστε σε διαθεσιμότητα από τις 25/8/11 καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ΠΕΜΠΤΗ 10/11/11 στις 8:30 μπροστά στα δικαστήρια του ΒΟΛΟΥ όλους τους εργαζόμενους τους ανέργους αλλά και κάθε πολίτη της πόλης να δηλώσει μαζί μας την αντίθεσή του απέναντι στις παράνομες απολύσεις η πρώτη εκ των οποίων εκδικάζεται με αγωγή ασφαλιστικών μέτρων του εργαζόμενου Λάζου Γιώργου κατά της εταιρίας arcelormittal (ΚΟΝΤΙ) ο οποίος την 2/2/11 απολύθηκε. Ήταν ο μόνος από τους εργαζομένους τότε που με το πιστόλι
στον κρόταφο είπε ΟΧΙ στην εκβιαστική προσφορά της εταιρίας για ανήθικα μπόνους και δεν θέλησε να εξαγοραστεί η εργασιακή και προσωπική του αξιοπρέπεια. Πρέπει όλοι μαζί να καταδικάσουμε την ανάλγητη συμπεριφορά της εργοδοσίας όπου χωρίς κανένα δισταγμό και νομιμότητα απολύει συναδέλφους μας. Η εργατική τάξη πρέπει να λάβει μέτρα για να διασφαλίσει τα συμφέροντά της, δείχνοντας κυρίως έμπρακτα την αλληλεγγύη της σε κάθε εργατικό αγώνα, γιατί αυτός είναι ο μόνος δρόμος ενάντια στην κοινωνική καταστροφή.
Καμία απόλυση-Απαγόρευση των απολύσεων-Καμία διαθεσιμότητα-Κανένα λουκέτο σε κανένα εργοστάσιο. Άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων. Άμεση επαναλειτουργία της ΚΟΝΤΙ. Η μαζική δράση και η αλληλεγγύη των εργατών είναι τα όπλα μας.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΟΝΤΙ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΟΝΤΙ

ergatis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου