Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

Τέσσερεις δήμοι έχουν ανοίξει μέτωπο για το χαράτσι που έρχεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Είναι οι δήμοι Ν. Ιωνίας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Σαρωνκού και Περιστερίου. Δείτε στο παρακάτωδημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας περισσότερα




Νομική βοήθεια σε όσους δημότες δεν επιθυμούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων Πρόκειται για τους Δήμους Περιστερίου, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Σαρωνικού (Καλύβια-Ανάβυσσος-Π. Φώκαια), όπου οι διοικήσεις αποφάσισαν να προσφέρουν νομική βοήθεια σε όσους δημότες θελήσουν να μην πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων που θέλει να εισπράξει η κυβέρνηση μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού, εξηγώντας και το πώς μπορεί να αποφευχθεί η πληρωμή του.
Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας, Η. Γκότσης, έχει από την περασμένη εβδομάδα διαθέσει προσωπικό που παρέχει πληροφορίες στους δημότες για το πώς να πληρώνουν τους λογαριασμούς μέσω των τραπεζικών ΑΤΜ, αφαιρώντας το ειδικό τέλος. Το ίδιο προσωπικό παραλαμβάνει τις αποδείξεις πληρωμής και συγκεντρώνει το απαραίτητο υλικό μέσω του οποίου θα κατατεθούν μαζικά εξώδικα στη ΔΕΗ προκειμένου να αποφευχθεί η διακοπή του ηλεκτρικού. Παράλληλα, οργανώνονται ομάδες εθελοντών που θα επανασυνδέουν το ρεύμα, ακόμη και παράνομα.
Στο πλευρό του Δήμου Νέας Ιωνίας συνασπίστηκαν ακόμη δύο δήμοι, οι δήμαρχοι των οποίων εξελέγησαν κυρίως με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ο Π. Φιλίππου (Σαρωνικός) και ο Χρ. Κορτζίδης (Ελληνικό-Αργυρούπολη), που αποφάσισαν και έστειλαν επιστολή ζητώντας ανάλογες πρωτοβουλίες από την Κεντρική Ενωση Δήμων (ΚΕΔΕ) και την Περιφερειακή Ενωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ). Από προχθές προστέθηκε στο κύμα και ο Δήμος Περιστερίου, ένας από τους μεγαλύτερους της Αττικής και ολόκληρης της Ελλάδας.
Κίνδυνος για την υγεία


Οπως μας είπε ο δήμαρχος Περιστερίου Α.Παχατουρίδης (ανεξάρτητος-παλαιότερα στηρίχθηκε από τη Ν.Δ.), εκτός από τη νομική βοήθεια σε μεμονωμένους δημότες, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να στείλει εξώδικα στη διοίκηση της ΔΕΗ, σε κάθε μέλος του Δ.Σ. ξεχωριστά, αλλά και στα μέλη των συνεργείων που κόβουν τις παροχές σε όσους δεν πληρώνουν: «Τους καθιστούμε υπεύθυνους, προσωπικά τον καθέναν, ενημερώνοντας και την Εισαγγελία, για τον κίνδυνο που μπορεί να αντιμετωπίσει η υγεία και η σωματική ακεραιότητα συμπολιτών μας που θα μείνουν χωρίς παροχή ρεύματος. Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε τον ηλικιωμένο συμπολίτη μας χωρίς το ρεύμα που χρειάζεται για να συντηρεί στο ψυγείο τα φάρμακά του», τονίζει ο κ. Παχατουρίδης. «Είναι τραγικό να ακούς τον γέροντα να λέει πως μπορεί να ζήσει με το φως των κεριών, αλλά όχι χωρίς ψυγείο για τα φάρμακα… Και τι θα συμβεί όταν πιάσουν τα μεγάλα κρύα και βρούμε κάποιον ξυλιασμένο στο σπίτι του;». Ρωτάμε τον κ. Παχατουρίδη για τον αριθμό των καταναλωτών της ΔΕΗ στο δήμο του αλλά τον βρίσκουμε απροετοίμαστο: «Πρέπει να είναι πάνω από 300.000».
Εάν σε αυτούς προστεθούν οι 30.000 της Ν. Ιωνίας, οι 24.000 του Δήμου Σαρωνικού και οι περίπου 22.000 του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης φθάνουμε σε έναν αριθμό καταναλωτών της ΔΕΗ που προσεγγίζει τις 400.000, ενώ είναι πολλοί οι δήμοι που σκέφτονται να ενταχθούν στο κίνημα κατά του χαρατσιού. Κρίσιμος μπορεί να αποδειχθεί ο ρόλος που καλούνται να αναλάβουν τα συλλογικά όργανα των δήμων, όπως η ΚΕΔΕ με πρόεδρο το δήμαρχο Καλλιθέας Κ. Ασκούνη, και η ΠΕΔΑ, με πρόεδρο τον δήμαρχο Αγ. Αναργύρων-Καματερού Ν. Σαράντη (αμφότεροι εξελέγησαν με στήριξη ΠΑΣΟΚ). Ο κ. Ασκούνης, τον οποίο ρωτήσαμε σχετικά, επιφυλάχθηκε να απαντήσει μέχρι να λάβει το σχετικό αίτημα των τριών δημάρχων, δει το περιεχόμενό του και το συζητήσει στα διοικητικά όργανα της ΚΕΔΕ.
Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε στα παρακάτω λίνκ:



Βέβαια κάποιοι πλούσιοι δήμοι, εκεί που θάπρεπε να το βουλώσουν, κατέθεσαν προσφυγές:
O εύπορος Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για το «πάγωμα» της πληρωμής του ειδικού τέλους ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, καθώς διαπιστώθηκαν λάθη στον υπολογισμό του τέλους.
«Χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να πληρώσουν μεγαλύτερα ποσά από τα πρέποντα και μάλιστα με τη ΔΕΗ να απειλεί πως θα κόψει το ρεύμα σε όποιον δεν πληρώσει. Ως εκ τούτου, εμείς ως δήμος αποφασίσαμε να κινηθούμε νομικά για να μην αναγκαστούν οι δημότες να πληρώσουν αυτά τα ποσά, αλλά και να μην κοπεί σε κανένα σπίτι το ρεύμα», δήλωσε ο δικηγόρος του δήμου Φ. Χατζηφώτης.
Όπως υποστήριξε, το λάθος είχε προκύψει πριν από μερικούς μήνες στον καθορισμό της τιμής της Δ’ Ζώνης, όταν η ΔΕΗ υπολόγισε το ειδικό τέλος με τιμή 2.750 ευρώ, ενώ η πραγματική τιμή ζώνης ήταν 1.800 ευρώ, ανά τετραγωνικό μέτρο.




Πολλά έχουν ειπωθεί και πολλά έχουν γραφτεί, για ενέργειες που κάποιος μπορεί να κάνει ώστε να αποφύγει το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ.
Μερικά είναι εντελώς αφελή και κάποια εντελώς επικίνδυνα !
Μαζέψαμε εδώ μερικά :
-Oμάδα πολιτών της Βέροιας, ανοίγουν την «χελώνα» της ΔΕΗ, εν αγνοία του ιδιοκτήτη, επανασυνδέουν το ρεύμα και σκεπάζουν την «χελώνα» με ένα αυτοκόλλητο που γράφει: «ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – Κοινωνική αλληλεγγύη – συνδέουμε το ρεύμα».”
Ηταν από τις πρώτες ενέργειες που έγιναν, εξασφαλίζοντας πως δεν θα διωχθεί ο οφειλέτης για την επέμβαση, αφού την έκαναν τρίτοι χωρίς πρόσκλησή του.
-http://www.youtube.com/watch?v=4nzu7ejYbbY  Σε αυτό το πολυπαιγμένο βίντεο εξηγείται πως κάποιος θα επανασυνδέσει το ρεύμα σε ένα παλιό ρολόι που έχει γίνει διακοπή.
-Προσφυγή στο ΣτΕ για την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ, αποφάσισε να καταθέσει η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου. Η απόφαση ελήφθη στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα. Η προσφυγή άρχισε να συντάσσεται, κι εντός των ημερών θα κατατεθεί. Βασίζεται στο επιχείρημα, πως μία τέτοια έκτακτη εισφορά, και με τον τρόπο που επιβάλλεται, είναι αντισυνταγματική. Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Αναστ. Βολιώτης, υπάρχει παραβίαση άρθρων του Συντάγματος, και πάνω σε αυτό θα αναπτυχθεί επιχειρηματολογία.
Αθήνα 01/11/2011
Αγαπητοί συνάδελφοι,
H  ΠΕΦΕ σας ενημερώνει ότι έχει οργανώσει Τμήματα Προσφυγών τα οποία ασχολούνται εντατικά με τά παρακάτω θέματα:\
1) Έκτακτη εισφορά έτους 2009 (επεβλήθη από την Ν.Δ.)
2) Φοροκάρτα (7/12/2011 ΣτΕ)
3) Δίγραμμη επιταγή  (4/11/2011 ΣτΕ)
4) Υπεραξία των επιχειρήσεων έχει καταργηθεί από 1/1/2008
5) Προσφυγές για την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση από 13% στο 23% ( Προσφυγές  για καφετέριες- εστιατόρια- μπαρ κ.λπ.)
6) Έκτακτες εισφορές για «αλληλεγγύης»!!!
7) Αντικειμενικές δαπάνες (για αυτοκίνητα- σκάφη- πισίνες)
8) Τέλος επιτηδεύματος
9) Ειδική αντιμετώπιση της ΑΔΙΚΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ  ΕΙΣΦΟΡΑΣ  τέλους ακινήτων που επεβλήθη μέσω του λογαριασμού της Δ.Ε.Η.
10) Τεκμηριωμένη υπεράσπιση των πελατών μας στα ΠΟΙΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
Οσον αφορά τις προσφυγές για την έκτακτη εισφορά του τέλους ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, μιά συνεργασία μαζύ σας αλλά και δικηγόρους από όλη την Ελλάδα θα ήταν η καλύτερη λύση για να αντιμετωπισθούν οι υπερβολές και οι αδικίες που επέβαλε το κράτος τελευταία.
Εάν επιθυμείτε να συνεργαστείτε με την ΠΕΦΕ, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα γραφεία της ΠΕΦΕ, αρμόδια κυρία Μαρία Κατσού. Τηλ. 210-6124910, 210-8820002κιν. 6986-805031.
Ειδικοί από την ΠΕΦΕ θα είναι πάντα  στην διάθεσή σας.
-ΑΧΑΪΑ
Στη σύσταση «αγωνιστικού μετώπου» προχωρούν κάτοικοι και οργανώσεις της Πάτρας με στόχο να μην καταβληθεί η νέα έκτακτη εισφορά στη ΔΕΗ.
Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πάτρας, ο Εμπορικός και Επαγγελματο-βιοτεχνικός Σύλλογος Δύμης, η ΕΙΝΑ, και η ΕΜΔΥΔΑΣ Δυτικής Ελλάδας. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας κ. Γιώργος Ρόρος αναφέρει στον «Α.Τ.» πως μετά από συνεχείς συναντήσεις των φορέων «αποφασίστηκε να ζητηθεί κι η συνδρομή του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης μας, έτσι ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες για να αποδειχθεί ότι είναι παράνομη η καταβολή του τέλους ακινήτων. Δε θα αφήσουμε την ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε κανέναν πολίτη».
ΦΘΙΩΤΙΔΑ
Οι κάτοικοι ενός χωριού στην Φθιώτιδα αποφάσισαν να μην πληρώσουν το «χαράτσι». Στην Ανθήλη του δήμου Λαμίας, ο πολιτιστικός σύλλογος κάλεσε πριν από μερικές ημέρες σε ενημερωτική συνάντηση τους κατοίκους, προκειμένου να οργανωθεί το «μπλόκο» στο επίμαχο τέλος, ενώ σε συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε προχθές αποφασίστηκε ομόφωνο «ΟΧΙ». Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Ανθήλης κ. Μπάμπης Ευαγγελίου λέει: «Δε θα δώσουμε το τέλος. Ένας συνταξιούχος των 350 ευρώ πώς να το πληρώσει;», ενώ φορείς βρίσκονται σε συνεχείς συζητήσεις κι επαφές για να συνεχιστεί η δυναμική αντίδραση.
ΗΛΕΙΑ
«Άρνηση καταβολής του τέλους εδώ και τώρα… Συλλογική δράση για άμεση κατάργηση του μέτρου… Κανένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα… Όχι άλλα χαράτσια στις πλάτες του λαού» είναι το σύνθημα των κατοίκων στην Ηλεία. Μάλιστα, με μεγάλη συμμετοχή των πολιτών έγινε πριν από μερικές ημέρες συνέλευση για το θέμα στην πλατεία Δεξαμενής του Πύργου. Νέο ραντεβού αναμένεται να προγραμματιστεί την επόμενη εβδομάδα, πάλι στον ίδιο χώρο, ώστε η αντίδραση να είναι άμεση.
ΚΡΗΤΗ
«Οι πολίτες δε συναινούν με το μέτρο. Μέχρι στιγμής έχουν εκδηλωθεί κάποιες αντιστάσεις. Σε ορισμένες γειτονιές, οι κάτοικοι προχώρησαν σε διαμαρτυρίες, ενώ σχετικά αιτήματα έχουν σταλεί και στο δημοτικό συμβούλιο» υπογραμμίζει ο γενικός γραμματέας του δήμου Χανίων κ. Γαβριήλ Κουρής. Στο μεταξύ, χάος επικρατεί στην Κρήτη με τις τιμές ζώνης, καθώς στην ίδια περιοχή, ακόμη και στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο, οι τιμές παρουσιάζουν σημαντικές αποκλίσεις! Έτσι, ενώ για το ένα διαμέρισμα, στην περιοχή Γιόφυρο στο Ηράκλειο, η τιμή ζώνης ορίζεται στα 850 ευρώ, για γειτονικό σπίτι «αγγίζει» τα 1.150 ευρώ, ενώ σε διπλανό οίκημα φθάνει τα 2.000 ευρώ! Απίστευτο; Η τιμή εκκίνησης για τη συγκεκριμένη περιοχή, στην Εφορία είναι 440 ευρώ!!!
ΚΕΡΚΥΡΑ
Το παράδειγμα της Ανθήλης στη Φθιώτιδα ακολούθησαν κι οι 600 κάτοικοι του χωριού Γιαννάδες στην Κέρκυρα. Σε συνέλευσή τους τόνισαν ότι «Είναι εκβιαστικό το μέτρο. Έχουμε μαζέψει και υπογραφές. Δε θα πληρώσουμε» ισχυρίζεται ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Γιαννάδων κ. Χρήστος Παπαδάτος.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας είχε, χθες το πρωί, η Λαϊκή Επιτροπή της Γαρίτσας έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ, καλώντας τους πολίτες να πληρώσουν σε αυτόματο μηχάνημα πληρωμών οποιασδήποτε τράπεζας, μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στο ηλεκτρικό ρεύμα του λογαριασμού κι ο εκπρόσωπός της κ. Χάρης Μάστορας σημειώνει ότι για τις 11 Νοεμβρίου 2011 έχει αποφασιστεί κατάληψη στη ΔΕΗ, με αίτημα να επιστραφούν μαζικά οι λογαριασμοί με το «χαράτσι».
ΑΡΚΑΔΙΑ
Ενημερωτική εκδήλωση, διοργανώνει κι η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας για την ερχόμενη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στην Τρίπολη. Ομιλητής θα είναι ο κ. Παναγιώτης Χασιώτης, δικηγόρος, μέλος του Συλλόγου «Έλληνες φορολογούμενοι». Επίσης, θα μιλήσει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, κ. Αριστείδης Μπρουμάς, όπως κι ο κ. Σαράντος Αλεξανδρής, μέλος του Σωματείου Ορυχείων-Σταθμών ΔΕΗ Μεγαλόπολης. Τα μέλη του Εργατικού Κέντρου θα υποδείξουν στους πολίτες τους τρόπους, με τους οποίους μπορούν να αποφύγουν την πληρωμή του τέλους ακινήτων.
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
«Η Πολιτεία δεν θα τολμήσει να κόψει το ρεύμα στην Καλαμάτα» διαμηνύει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης κ. Κώστας Μαργέλης που υποστηρίζει «Όλοι οι φορείς βρίσκονται δίπλα στους πολίτες και τους ενθαρρύνουν να μην πληρώσουν. Ο Σύλλογος έχει ήδη καταθέσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα να καταργηθεί το παράνομο «χαράτσι». Παράλληλα, έχουμε σύσκεψη για συντονισμό των προσπαθειών κατάργησης του τέλους ακινήτων σήμερα στις 11 το πρωί στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου και καλούμε τους εκπροσώπους του Δήμου Καλαμάτας, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και των άλλων επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων να συμμετέχουν». Ωστόσο, σοβαρά λάθη στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, εντοπίζουν κυρίως στις ζώνες κι οι ιδιοκτήτες οικημάτων σε πολλές περιοχές της Μεσσηνίας. Δηλαδή, αρκετοί ιδιοκτήτες, που έχουν ακίνητα σε περιφερειακές ζώνες και χωριά με χαμηλό συντελεστή, καλούνται να δώσουν εισφορά με τιμές που ισχύουν για το κέντρο ή την Παραλία της Καλαμάτας, που αντιστοιχούν έως και στο διπλάσιο της κανονικής οφειλής.
Τελικά, πως μπορεί να αποφευχθεί η καταβολή του χαρατσιού που έρχεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ???
Κάθε απόπειρα   πληρωμής του λογαριασμού εκτός του χαρατσιού, φαίνεται να είναι απλά μια καθυστέρηση καθώς δεν γλιτώνει κανείς την οφειλή που θα έρθει ξανά έντοκη. Αν εξοφληθεί μόνο το τμήμα του λογαριασμού που αφορά στην αξία του ρεύματος, των δημοτικών τελών και της ΕΡΤ μέσω ΑΤΜ ή διακανονισμού, στον επόμενο λογαριασμό θα επανέλθει η οφειλή με επιπλέον τόκο. Για όσους είναι ενοικιαστές ενδεχόμενα είναι αδιάφορο, όχι όμως και για τους ιδιοκτήτες. Ο λόγος που επεμβαίνουν κάποιες οργανώσεις και δήμοι είναι στην κατεύθυνση αυτή, καθυστερώντας την πληρωμή του χαρατσιού να καταφέρουν να  ανατρέψουν την απόφαση στα δικαστήρια, ώστε το καθεστώς να άρει το χαράτσι.
Παραπέρα, υπάρχουν πλέον αθρωποι που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τίποτα, ούτε καν την αξία του ρεύματος!
Παρακάτω περιγράφεται ένας τεχνικός τρόπος που απευθύνεται σε τεχνικούς και γνώστες.
ΠΡΟΣΟΧΗ, Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ. ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΤΗΣ ΔEH EXEI ΡΕΥΜΑ ΣΥΝΕΧΩΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΗ !
(Υποχρεωτικά αναγραφεται πως δεν προωθείται η παρακάτω ενέργεια, απλά υποδεικνύεται μια μέθοδος για συζήτηση !)
Το ρολόι της ΔΕΗ αποτελείται από συνήθως τρία καλύματα, το εξωτερικό έχει συνήθως γκρι χρώμα, το δεύτερο διαφανές και το τρίτο επίσης διαφανές και περιέχει το μετρητή. Και τα τρία προστατεύονται από μολυβδοσφραγίδα με το λογότυπο της ΔΕΗ κλεισμένο μέσα σε επίπεδη κάψουλα με το λογότυπο της ΔΕΗ επίσης. Κάθε κόψιμο του σύρματος δίνει το διακίωμα στη ΔΕΗ να επιβάλλει τέλος και κατ εκτίμηση λογαριασμό για κατανάλωση ρεύματος, ακόμη και οριστική διακοπή. Κάθε επέμβαση στις σφραγίδες πρέπει να είναι αόρατη μετά.
Για να ανοιχτεί η ασφάλεια ζεσταινουμε με καμινέτο το σύρμα και το τραβαμε να απελευθερωθεί από τη  μία άκρη. Αργότερα και αφού κρυώσει αποσυναρμολογούμε την κάψουλα και εντοπίζουμε τη μολυβδοσφραγίδα, που στη συναρμολόγηση απλά πατάμε με μια πένσα.
Στο εσωτερικό του πρώτου γκρί καλύματος θα δούμε μια αυτόματη ασφάλεια και μια απλή ασφάλεια, συνήθως υπάρχουν και οι δύο. Η αυτόματη ασφάλεια είναι προσβάσιμη και εξωτερικά και συχνά αυτή ρίχνει ο τεχνικός της ΔΕΗ όταν κάνει τη διακοπή, δείτε ενα κόκινο κουμπί στο πλάι ή ένα μοχλό στο εμπρός μέρος, έξω από το γκρι κάλυμα.
Εαν έχει αφαιρεθεί η εσωτερική απλή ασφάλεια, την αντικαθιστούμε με μια καινούργια, συνήθως είναι 25 ή 40 Α.
Για να επέμβουμε παραπέρα για να αχρηστευτεί ο μετρητής και να μην μετράει, θα χρειαστεί να παραβιαστούν οι επόμενες δύο μολυβδοσφραγίδες.
Ανοίγοντας το δεύτερο κουτί έχετε πρόσβαση στις συνδέσεις των καλωδίων. Αν έχει αφαιρεθεί εκεί κάποιο επανασυνδέστε το, συνηθως όμως δεν πάνε τόσο βαθιά.
Για να φτάσετε στο μετρητή, θα χρειαστείτε να παραβιάσετε και το τριτο κουτί που απλά τον φιλοξενεί. Ενα σύστημα από γρανάζια οδηγεί στο μηχανισμό με τα ψηφία εμπρός. Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και αφήστε στα γρανάζια λίγη κόλα ή τσίχλα ή οτιδήποτε θα εμποδίζει τα γραναζια να γυρίζουν ομαλά ώστε να μην ακινητοποιηθεί εντελώς ο περιστρεφόμενος δίσκος και να φαίνεται πως απλά μειώθηκε η κατανάλωση !
Πολλοί αντι να κάνουν όλη αυτή την επέμβαση, κάνουν μια μικρή τρύπα και από εκεί σπρώχνουν ένα σουβλί που ακινητοποιεί το δίσκο. Οταν πλησιάζει η ημερομηνία καταμέτρησης βγάζουν το αντικείμενο και βάζουν ένα αυτοκόλητο από κλειδαρά !
Σιγουρα μπορούν να γίνουν πολλά για όσους έχουν ανάγκη και το καθεστώς τους στερεί το ηλεκτρικό ρεύμα.



ergasiakodeltio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου