Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Στο Νταχάου του ΛΑΟΣ: Η πολιτική οικονομία του άσχετου φασίστα

Οι φασίστες του ΛΑΟΣ είναι στην κυβέρνηση. Που στηρίζουν αυτά τα άτομα την επιτυχία τους; Την στηρίζουν στην εύνοια από τα συστημικά μέσα και από τους κύκλους του βαθέως κράτους. Τι παραπάνω βρίσκουν οι καπιταλιστές για να τους βάλουν στην κυβέρνηση;

Μα, έχουν όλα τα προτερήματα ενός αστού πολιτικού και στον υπερθετικό βαθμό. Έχουν όλα τα χαρακτηριστικά για να στηρίξουν μια κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης και ειδικού σκοπού τσακίσματος της εργατικής τάξης, όπως αυτή του Παπαδήμου.

Ο κατάλογος είναι ατελείωτος

Να παραθέσουμε μερικά.

Είναι πολύλαλοι και πολυλογάδες. Είναι φωνακλάδες. Δεν χαρίζουν κάστανο σε κανέναν συνομιλητή που δεν ανήκει στον δικομματισμό, τον προβοκάρουν. Κάνουν τεμενάδες στον «επιχειρηματικό κόσμο». Είναι θρασείς με βρωμόστομα και στην κοινοβουλευτική δικτατορία η θρασύτητα επιβραβεύεται (βλέπε Θ. Πάγκαλο, Α. Λοβέρδο).

Πετάνε κανένα όνομα επιχειρηματία ή τραπεζίτη αραιά και που για δήθεν σκάνδαλο. Κάθε που πλησιάζουν εκλογές κόβουνε όλες τις αναφορές σε επιχειρηματίες. Και μπορεί και να εισπράξουν και επιταγή από τον ίδιο που κατονομάσανε, αφού πρώτα πλέξουν το εγκώμιό του.

Οικονομικοί αναλυτές

Ξεχωριστό προσόν όμως, είναι η ημιμάθεια στα οικονομικά. Τα μέλη του ΛΑΟΣ πετάνε με τη μεγαλύτερη ευκολία και με θράσος χιμπατζή την πιο μεγάλη βλακεία στα οικονομικά, όντας σίγουροι ότι κανένας δεν θα τους απαντήσει σοβαρά στο πάνελ. Και όντως κανείς δεν τους απαντάει σοβαρά. Ο κατάλογος από παραδείγματα οικονομικής ημιμάθειας είναι ατελείωτος.

Ας δούμε μερικά από αυτά τα ευωδιαστά πυροτεχνήματα.

Μπροστάρης στα οικονομικά είναι αναμφισβήτητα ο Κυριάκος Βελόπουλος. Και συνάμα υπερασπιστής του «λαουτζίκου». Όταν ο Στρατούλης του ΣΥΝ είπε ότι οι τραπεζίτες είναι τοκογλύφοι με γραβάτα (παρεμπιπτόντως καλό!) ο Βελόπουλος «υπερθεμάτισε» θέτοντας το «παγκοσμίως», για να φανεί ότι, εντάξει, είναι παγκόσμιο φαινόμενο, (ίσως εβραϊκό;) ώστε να αφήσει τους έλληνες τραπεζίτες στο απυρόβλητο.

Διαβάζει κάποιος τον τίτλο είδησης ότι ο Βελόπουλος καταγγέλλει φυγή χρημάτων 2,2 δις Ευρώ προς την Αλβανία. Παθαίνει κανείς σοκ. Μα, πως μια τέτοια διαρροή! Διαβάζοντας την είδηση καλύτερα, αναφέρεται σε διάστημα από αρχές 2003 ως Αύγουστο 2011. Α, μάλιστα! Κάνοντας την αναγωγή για έναν χρόνο, είναι κάπου 293 εκατ. Ευρώ.

Φούσκα η είδηση! Γιατί αν βάλουμε (για να χρησιμοποιήσουμε τους ίδιους αριθμούς με τους φασίστες) ότι οι αλβανοί μετανάστες είναι 1.000.000, τότε με ενεργό πληθυσμό ας πούμε 750.000, βγαίνει ότι κάθε ένας απ’ αυτούς στέλνει στην Αλβανία το ιλιγγιώδες ποσό των 390 Ευρώ το χρόνο! Τόσο καλά!

Ο Βελόπουλος έχει βαλθεί επίσης να σώσει ότι απέμεινε από την ελληνική οικονομία. Τα επιδόματα ανεργίας, για παράδειγμα. «Σύμφωνα με απάντηση Υπουργού για ένα από αυτά τα επιδόματα, το επίδομα ανεργίας το λαμβάνουν για τον μήνα Απρίλιο 34.180 μετανάστες! Δηλαδή 15.000.000 εκατομμύρια ευρώ περίπου τον μήνα!». Είναι μεγάλο το ποσό; Τον Ιούλιο του 2011 που ρωτούσε ο Βελόπουλος, η μαγειρεμένη επίσημη ανεργία ήταν περίπου 800.000 με περίπου τους μισούς να είναι μακροχρόνια άνεργοι. Είναι λοιπόν 34.000 δικαιούχοι μετανάστες στους 400.000 δικαιούχους. Εντάξει τώρα, ακόμα κι ένας φασίστας δεν θα φρίκαρε δα, με τέτοια αναλογία. Αρκεί να έκανε την αναγωγή. Αλλά οι πράξεις αριθμητικής υπάρχουν μόνο όταν εξυπηρετούν το καλό του εθνικού κορμού.

Ο Βελόπουλος είναι αστείρευτη ευωδιαστή πηγή. Έχει εκδώσει και βιβλίο για το πώς να διαφυλάξετε τα λεφτά και περιουσία σας μέσα στην κρίση. Δεν το ξεφυλλίσαμε για να δούμε αν είναι γραμμένο στο πολυτονικό σύστημα. Κρίνοντας όμως από τη γνώση του στα οικονομικά, πράγματι μπορεί να προσφέρει στα κωθώνια τους αναγνώστες του και σε μας και να τους φτωχοποιήσει μια ώρα αρχύτερα να τελειώνουμε και μ’ αυτούς.

Σε εκπομπή για τα διεθνή οικονομικά και αναφορικά με το διεθνές χρέος με τον Κώνστα (αυτόν των αγορών) ο Βελόπουλος λέει «Τις τράπεζες τις ξέρω εγώ τι είναι. Έχω συναλλαγεί και εγώ και ξέρω. Αν τους καθυστερήσεις τα χρωστούμενα σε ταράζουνε στα πανωτόκια. Τέτοιος είναι ρόλος τους.» Ο Κώνστας (κι ο καθένας, εδώ που τα λέμε) φρίκαρε. Πως είναι δυνατό να τα λέει αυτά για τα ομόλογα ο Βελόπουλος, όταν είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει καθυστέρηση και υπερημερία όπως στα γαμοδάνεια και διακοποδάνεια, αλλά είναι απαιτητά στη στιγμή. Άσχετο που όλες οι κατηγορίες δανείων είναι τοκογλυφία. Όμως μια μικρή επαφή και λίγα διαβάσματα (έστω αποκομμάτων εφημερίδας), θα τον προστάτευαν από τέτοιες βλακείες. Ημιμάθεια!

Νωρίτερα μες στο καλοκαίρι, όταν κατηγορούσε δειλά ένας δημοσιογράφος αυτούς που ψηφίσαν το μνημόνιο ότι δεν είχαν διαβάσει το μνημόνιο, ο Βελόπουλος του επιτέθηκε. «Σιγά μη διαβάζαμε το μνημόνιο 1500 σελίδες. Έχουμε κι άλλες πιο σημαντικές δουλειές οι βουλευτές να κάνουμε». Όντως, σιγά μη διαβάζουν οι βουλευτές τα κείμενα που ψηφίζουνε.

Έτερος φωστηρας, ο Θανάσης Πλεύρης, ο γιος του
φύρερ Κώστα Πλεύρη, όταν έκλεισε το χαμάμ της βουλής επειδή φάγανε τηλεοπτικό κράξιμο οι βουλευτές, έλεγε «Το κλείσιμο του χαμάμ της Βουλής είναι υπερβολικό. Θα μπορούσε να μείνει και να πληρώνει ο καθένας που θέλει να το χρησιμοποιεί με μια συμμετοχή». Σοβαρά μεγάλε; Δεν πας καλύτερα στο γυμναστήριο στη γειτονιά σου να κάνεις τα χαμάμ σου μπας κι αφήσεις και κανένα φράγκο στη γειτονιά, που ‘σαι μια ζωή επαγγελματίας τζαμπατζής στην πλάτη μας;

Ο πατέρας του Θανάση, ο Κώστας Πλεύρης είναι μέντορας του Καρατζαφέρη, αυτού του ογκόλιθου της Πολιτικής Οικονομίας. Σε συνομιλία τους ο Κ. Πλεύρης έλεγε ότι οι Ισπανοί «κουβαλήσανε τους εβραίους στην Ελλάδα πριν 500 χρόνια» για λόγους αφελληνισμού και για να προκαλέσουν ζημιά και εξαφάνιση. Κι ο Καρατζαφέρης, αυτός που πάντα ψάχνει λύσεις για να κερδίσει η χώρα, πρότεινε αποζημίωση από τους Ισπανούς για αυτή τη ζημιά που κάνανε στη χώρα!

Δεν τελειώνει εδώ η συμβολή του Καρατζαφέρη. Υποστηρίζει ότι η μαύρη οικονομία πρέπει να υποστηριχθεί γιατί δίνει μεροκάμματα. Ας μην αναρωτηθεί κανείς λοιπόν, γιατί δεν έχει χρέη ο ΛΑΟΣ και που βρίσκει τα λεφτά.

Πλέον στις καθημερινές εκπομπές του ο Καρατζαφέρης δίνει τη λύση για την κρίση. Όλοι από μια γελάδα και μια κατσίκα στο σπίτι μας! Έτσι μόνο θα χτυπήσουμε, λέει, τη φυγή κεφαλαίων για αγορά κρέατος από το εξωτερικό και θα ‘χουμε και να φάμε! Πραγματικά ριξικέλευθη λύση! Τέτοια λύση, όπως το ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά που συνυπέγαψε.

Τέτοιες λύσεις τον βοήθησαν. Από τον αργό πολιτικό μαρασμό (ψήφιση μνημονίου γαρ), το σύστημα τον τράβηξε και τον έβγαλε στον αφρό. Του δώσανε το Υπουργείο Μεταφορών (για να ξαναμοιράσει την πίττα των αυτοκινητόδρομων) με τον Μάκη Βορίδη και το Ναυτιλίας (για να φτιάξει καταστάσεις με εφοπλιστές, συναντήθηκε και με το “Κομμίτι” των “ελλήνων εφοπλιστών” ) με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Oι 30 προτάσεις του ΛΑΟΣ για έξοδο από την κρίση

Το ΛΑΟΣ έχει και 30 σημεία για την οικονομία. Ξεπερνάνε κάθε φαντασία και θα ήταν η χαρά κάθε μάνατζερ για να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα απέραντο εργοτάξιο-στρατόπεδο συγκέντρωσης. Απανθίζουμε σχολιασμένα και ασχολίαστα:

«Διάθεση δημοσίων υπαλλήλων σε εξαγωγικές μονάδες, με την υποχρέωση να πληρώνουν οι επιχειρήσεις αυτές τα ένσημά τους.» «οι δημόσιοι υπάλληλοι που είναι υπεράριθμοι και δεν κάνουν τίποτ’ άλλο απ’ το να βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό» συμπληρώνει ο Καρατζαφέρης από τηλεοράσεως. Λογική Πολ Ποτ! Και Χίτλερ! Να χάσουν δηλαδή οι εργαζόμενοι κάθε υπόσταση, κάθε δεξιότητα. Να διατεθούν νοσηλευτές για παράδειγμα με το ζόρι, να φορέσουν γαλότσες και να φτυαρίζουν κοπριά σε χοιροστάσιο. Μάλιστα, από τηλεοράσεως το υποστήριξε απ΄το γεγονός ότι θα διώξουμε όλους τους μετανάστες και έτσι θα χρειαστούν οι Δ.Υ. για τα χωράφια. Τέτοιο μίσος για την εργασία αλλά και τη διανόηση!

«-100 % αφορολόγητο για τα επαναεπενδυόμενα κέρδη. ( Για να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη της οικονομίας)»

«-Αφορολόγητος ο κύκλος εργασιών μέχρι 100.000 ευρώ, αρκεί να έχει πάνω από 4 εργαζόμενους. (Για να ανακοπεί το κύμα των απολύσεων)»

«-Επιμήκυνση διάρκειας των διοδίων κατά 10 χρόνια, με εξασφάλιση δημόσιων έργων. (Να κινηθεί η ανάπτυξη χωρίς να χρεωθεί το Κράτος)» …και κλείνει το μάτι και με Βορίδη!

«-Κατάργηση του ειδικού τέλους της ΔΕΗ (ΕΡΤ) και κατανάλωση μέχρι 100 kilowatt δωρεάν ρεύμα. (Να ανασάνουν τα μη προνομιούχα νοικοκυριά)» Και μετά σου λένε να πληρώσεις το χαράτσι στα ακίνητα! Πληρωσέ το λοπόν αλλά μην πληρώσεις αυτό της ΕΡΤ (που δεν είναι ούτε 8 Ευρώ). Τέτοιο κάρφωμα!

«-Επίσημο νόμισμα της χώρας το ευρώ και ευρωδραχμή για το εσωτερικό της χώρας, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δύο χρόνων.» Αυτό το ξέρει ο Παπαδήμος;

«-Κατάργηση πόθεν έσχες, εκτός από τα πολιτικά πρόσωπα και τους κατέχοντες δημόσιες διοικητικές θέσεις. (Για να μπει η παραοικονομία στην πραγματική οικονομία)» Ναι, αφού προφανώς έχει μπει στο ΛΑΟΣ, ας μπει και στην πραγματική οικονομία.

Εργασιακή εφεδρεία στο Υπ. Συγκοινωνιών

Κανείς ποτέ δεν μιλά ενάντια σ’ αυτήν την τσιρκαρία του ΛΑΟΣ. Ακόμα και τότε όταν ο Βορίδης θέλει να εξαιρέσει εργαζόμενους του Υπουργείου Μεταφορών από την εφεδρεία. Σε ένα τέτοιο θέμα ταμπού, που δήθεν δε σηκώνει εξαιρέσεις, ο Βενιζέλος δείχνει θετικός για να μην κακοκαρδίσει τον Βορίδη (και γύρευε ποιον που είναι από πίσω του).

Είναι τόσο το ξέπλυμα του Βορίδη και του ΛΑΟΣ, τόση η προτίμηση, που ο Βενιζέλος θα αδειάσει τον Πρωτόπαππα, Κουσελά, Μακρυπίδη για χάρη του Βορίδη. Οι παραπάνω τρεις πασόκοι βουλευτές είχαν νωρίς καταθέσει τροπολογία-εξαίρεση για τους εργαζόμενους στο Υπ. Συγκοινωνιών, με την αιτιολογία ότι η εφεδρεία «θα επέφερε σημαντικά προβλήματα λειτουργίας των οργανισμών[…]». Βέβαια, οι τρεις αυτοί μέρες πιο πριν είχαν ψηφίσει την εφεδρεία. Παράνοια!

Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι έχει προκληθεί ευχάριστη αναταραχή με τη ρηξικέλευθη πρωτοβουλία του Βορίδη. Όμως ας προσέξουμε το άρθρο στα ΝΕΑ 23 Νοεμβρίου 2011.

Τον Βαγγέλη Βενιζέλο, λέει, «τον έπιασε ο Χρήστος Πρωτόπαπας θορυβημένος από την πρωτοβουλία του Μάκη Βορίδη στο θέμα της εξαίρεσης από την εφεδρεία των υπαλλήλων των μέσων μαζικής μεταφοράς. Ο ΧΡΗΣΤΟΣ θύμισε στον Βαγγέλη ότι σχετική τροπολογία είχε καταθέσει μαζί με τον Κουσελά και τον Μακρυπίδη. Η τροπολογία είχε όμως απορριφθεί. Αν η κυβέρνηση Παπαδήμου επρόκειτο να αλλάξει γραμμή, αυτό δεν μπορούσε να φανεί ότι γίνεται καθ’ υπαγόρευσιν Βορίδη!»

«Λίγο αργότερα ο Πρωτόπαπας δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Κώστα Λαλιώτη. Τι του είπε αυτός; «Προσέξτε να φανεί ότι η εξαίρεση των εργαζομένων στις μεταφορές από την εφεδρεία προέρχεται από εμάς!»»

Μένουμε άφωνοι, λοιπόν! Στην ποδιά του πάλαι ποτέ τσεκουροφόρου Μάκη Βορίδη σφάζονται παλικάρια! Μέχρι κι ο Λαλιώτης βγαίνει απ’ τον πολιτικό τάφο!

Μεγάλη ευθύνη όμως στην ασυλία αυτή έχουν και τα κόμματα της αριστεράς, κυρίως το ΣΥΝ που αντιμετώπισαν στα πάνελ ως γραφικούς το ΛΑΟΣ και δεν είδαν τον κίνδυνο και δεν επιδίωξαν την απομόνωσή τους. Αλλά η αντιμετώπιση είναι άλλο μεγάλο θέμα. Έτσι κι αλλιώς έπεται συνέχεια. Αυτούς τους τύπους θα τους υποστούμε για καιρό, αν δεν δράσουμε για να τους απομονώσουμε.

Δ. Καστάνης

avantgarde

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου