Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Επεισόδια στην παρέλαση από οργισμένους πολίτες. Φυγαδεύτηκαν οι επίσημοι από την εξέδρα

ΟΡΓΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Έμειναν μόνο ο μητροπολίτης και οι εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων. Και μετά έγινε κανονικά η παρέλαση…
Ο θυμός και η οργή ξεχείλισαν λίγο μετά την έναρξη της παρέλασης. Πολίτες εκτός εαυτού έσπασαν τα μέτρα ασφαλείας και αφού πλησίασαν την εξέδρα απαίτησαν την απομάκρυνση των πολιτικών. Προηγήθηκε η εκτόξευση μπουκαλιών με νερό και καφέ. Οι πολιτικοί εκπρόσωποι εκδιώχθηκαν από την εξέδρα και παρέμειναν μόνο ο μητροπολίτης και οι εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.



Τα πανό ήταν ιδιαίτερα καυστικά. ΄Εγραφαν για προδότες πολιτικούς και για φασισμό των τραπεζών, για ξεπούλημα του τόπου. Κανένας δεν βγήκε εκτός κάδρου. Ο θυμός των πολιτών ήταν έκδηλος και επιτέθηκαν κατά πάντων.

Η πρόγνωση των επεισοδίων άρχισε να φαίνεται από τις καταθέσεις στεφάνων, με γιουχαΐσματα και αποδοκιμασίες. Η αστυνομική δύναμη που περιφρουρούσε το χώρο απέναντι στην εξέδρα των επισήμων ήταν ισχυρή, όπως και σε μεγάλο μέρος της διαδρομής από το Ακταίον μέχρι το Εθνικό Θέατρο. Πολύ πυκνά ήταν και τα κιγκλιδώματα που τοποθετήθηκαν.
Η παρέλαση ξεκίνησε εν μέσω αποδοκιμασιών. Οι ψυχραιμότεροι προσπάθησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα, αλλά οι αγανακτισμένοι πολίτες απαιτούσαν να φύγουν οι πολιτικοί από την εξέδρα. Με ομαδική πίεση τα κιγκλιδώματα υποχώρησαν και άρχισε η εκτόξευση γιαουρτιών και μπουκαλιών με νερό και καφέδες. Οι αστυνομικοί που «κάλυπταν» την εξέδρα
φυγάδευσαν τους πολιτικούς εκπροσώπους από τη σκάλα στο εσωτερικό της Νομαρχίας.
Μετά την απομάκρυνσή τους τα πνεύματα ηρέμησαν και η παρέλαση, που είχε διακοπεί, συνεχίσθηκε κανονικά. Οι επίσημοι παρακολούθησαν από τα παράθυρα της Νομαρχίας, αλλά και πάλι δέχονταν αποδοκιμασίες, οπότε υποχώρησαν στο εσωτερικό του κτιρίου, έντονα προβληματισμένοι. Αντίθετα δεν παρενοχλήθηκαν καθόλου όσοι έμειναν στην εξέδρα – μη πολιτικοί.


Είναι η πρώτη φορά που συνέβησαν τέτοια επεισόδια στην επέτειο της Ενσωμάτωσης. Όμοια, αλλά σε μικρότερη έκταση, επεισόδια έγιναν και στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου του 2011, αλλά τότε δεν είχαν ληφθεί τα πολύ σκληρά οικονομικά μέτρα. Τώρα πια είναι φανερό ότι η κατάσταση άλλαξε άρδην και τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη.








πηγή: rodosalarm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου