Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Διαβάστε τις παρασκηνιακές κινήσεις Κουρή...για να επαναλειτουργήσει το Αlter, χωρίς να εξοφλήσει τους απλήρωτους...

Από τη σημερινή επίθεση μέσω Αυριανής στην ΕΣΗΕΑ...μέχρι τα παρακάλια στους εργαζόμενους από γνωστό δημοσιογράφο του σταθμού!

Συνεχίζει την προσπάθεια του ο Γιώργος Κουρής, να ανοίξει το Alter χωρίς να "βάλει το χέρι στην τσέπη" για πληρώσει τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στον σταθμό του Μπουρναζίου. Μετά το χθεσινό δελτίο τύπου, στο οποίο κάνει κατά κύριο λόγο μετάθεση ευθυνών...σην κακοδιαχείρηση Γιαννίκου. Παράλληλα δε διστάζει να παρουσιάσει τους επί δέκα μήνες, απλήρωτους εργαζόμενους, ως υποκινούμενους καταληψίες οι οποίοι εξυπηρετούν τα συμφέροντα "των όρνεων" που παραμονεύουν για να κατασπαράξουν τις σάρκες του ψυχοραγούντος Alter".


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α. ΚΟΥΡΗ

Ουδέποτε ο Γιώργος Α. Κουρής ή η οικογένειά του άσκησαν διοίκηση ή διαχείριση οποιασδήποτε μορφής στην εταιρεία «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. – Alter Channel» για 10 και πλέον χρόνια. Για την ακρίβεια, 12 ακριβώς, αφού κατά σύμπτωση, την 6η Μαρτίου 2000, μεταβίβασε το 50% των μετοχών της εταιρίας μαζί με το management στον πανίσχυρο τότε οικονομικό και χρηματιστηριακό κολοσσό της εταιρίας ALTEC.
Δυστυχώς, το τελευταίο αυτό σχήμα, παρά το γεγονός ότι δαπάνησε πάνω από 20 δις δρχ. που συγκεντρώθηκαν από το επενδυτικό κοινό και τους μετόχους (μόνο η οικογένεια Κουρή διέθεσε 2,4 δις δρχ.), όχι μόνο δεν κατάφερε να οδηγήσει το Alter σε τροχιά ανάπτυξης, αλλά στην κυριολεξία το καταβαράθρωσε από άποψη θεαματικότητας.
Η κατάσταση αυτή κατέστησε αναγκαία την ανάθεση του management στον κ. Κωνσταντίνο Γιαννίκο, ο οποίος είχε προηγούμενη θητεία σε τρείς από τους μεγαλύτερους σταθμούς της χώρας: το MEGA, τον ΣΚΑΙ και το STAR. Η επιβολή αυτή αποτελούσε και επιβεβλημένη πρωτοβουλία των βασικών μετόχων απέναντι στους 22.000 μικρομετόχους.
Και όντως, ο Κ. Γιαννίκος κατάφερε να ανορθώσει τα πράγματα και να οδηγήσει το Alter, στο οποίο εν τω μεταξύ έγινε καί μέτοχος κατά ποσοστό 25%, σε τροχιά ανόδου που έφτασε τα θαυμαστά νούμερα θεαματικότητας του 10, 12 ή 14%, με πολύ πιο επιβλητικά ποσοστά στον τομέα της ενημέρωσης.
Όλα αυτά επιτεύχθηκαν πολύ πριν ξεσπάσει η οικονομική καταιγίδα που οδήγησε σε κατάρρευση, για τα αίτια της οποίας ασφαλώς και θα αναζητηθούν ευθύνες από τον τέως Διευθύνοντα Σύμβουλο όταν έρθει η κατάλληλη ώρα. Αυτό που προέχει σήμερα είναι η διάσωση της εταιρίας.
Συνεπώς, στον τελευταίο αυτό σκοπό ο Γιώργος Α. Κουρής διέθεσε πριν από μερικούς μήνες, χωρίς να έχει υποχρέωση, 10 περίπου εκατομμύρια ευρώ, που διατέθηκαν όλα για τη μισθοδοσία του προσωπικού. Και αυτό, αντί να εκτιμηθεί και να συμβάλει στη δημιουργία του απαραίτητου κλίματος για την προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος σε συνδυασμό με την υπαγωγή στο Άρθρο 99, μια μικρή μειοψηφία του προσωπικού, κινούμενη από ιδιοτελή συνδικαλιστικά και άλλης φύσης σκοτεινά συμφέροντα και καθοδηγούμενη από πιο σκοτεινά κέντρα, έχει επιδοθεί τους τελευταίους μήνες σε μια πρωτοφανή εκστρατεία απαξίωσης του σταθμού και αποκλεισμού κάθε δυνατότητας επαναλειτουργίας.
Είναι τυχαία άραγε, ότι στον διαδικτυακό τους λίβελλο οι καταληψίες διατυπώνουν την απορία γιατί δεν έχει ακόμα αφαιρεθεί η άδεια του Alter?

Στην καταγγελία του προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στις αρχές του χρόνου, ο Γ. A. Κουρής ανέφερε κατά λέξη ότι...

«…ο χρόνος θα δείξει ποιών τις εντολές εκτελούν και ποιών τα συμφέροντα υπηρετούν…»
Με την στάση τους αυτή χθες το επιβεβαιώνουν.
Είναι γνωστά τα όρνια που παραμονεύουν για να κατασπαράξουν τις σάρκες του ψυχοραγούντος Alter… Οι νεκροθάφτες ξεπήδησαν από τα σπλάχνα του…
Όσον αφορά στην απαίτηση των υβριστών καταληψιών να ελεχθούν οι προσωπικοί λογαριασμοί και το ενδεχόμενο εκροής προς το εξωτερικό της οικογένειας Κουρή, ο Γιώργος Α. Κουρής δηλώνει ότι παρέχει ανέκκλητη εντολή σε όποιον θέλει να προβεί στον σχετικό έλεγχο και όποιο ποσό «ανακαλύψει» επίσης δηλώνει ότι το διαθέτει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Σήμερα επιτίθεται μέσω της εφημερίδας του "Αυριανής" (στους εργαζόμενους της οποίας χρωστάει περισσότερους μισθούς από ότι στο Αlter!), στην ΕΣΗΕΑ το συνδικαλιστικό σωματείο των δημοσιογράφων κάνοντας λόγο για: "ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ, από την κρατικοδίαιτη στάση της ΕΣΗΕΑ".

Ο Γ.Κουρής συνεχίζει την επίθεση σε αυτούς που χρωστάει, αφού εκτός από τη χθεσινή "επιστολή απάντηση στους εργαζόμενους", προχώρησε και σε...άλλες παρασκηνιακές κινήσεις, οι οποίες όμως "δεν του βγήκαν":

Σε φιλικά προσκείμενο σε αυτόν ιστολόγιο, δημοσιεύτηκαν δύο επιστολές...αγανακτισμένων εργαζόμενων του Alter, που δεν τους αφήνουν οι συνδικαλιστές να ανοίξουν το κανάλι, ενώ παράλληλα επιχείρησε να κάνει επίθεση και στο συνδικαλιστικό όργανο των τεχνικών την ΕΤΙΤΑ, πάλι μέσω...του ίδιου φιλικού ιστολογίου.

Αλλά σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες προχώρησε και σε μια ακόμα "πιο κραχτή" κίνηση που...και πάλι δεν του βγήκε. Γνωστός δημοσιογράφος του σταθμού του Μπουρναζίου βάλθηκε να "πείσει" τους εργαζομένους να επιτρέψουν τη λειτουργία του σταθμού και "να πετάξουν έξω τους συνδικαλιστές", με το πρόσχημα "οι καιροί είναι δύσκολοι, δεν θα βρούμε αλλού δουλειά, πρέπει να ανοίξει το Alter, πάση θυσία".

Ο γνωστός δημοσιογράφος πήρε τηλέφωνο...καμιά εκατοστή εργαζόμενους του Alter, με σκοπό να δημιουργήσει ένα απεργοσπαστικό μέτωπο που θα οδηγούσε σε γενική συνέλευση, η οποία θα οδηγούσε στην άμεση επαναλειτουργία του σταθμού και...στην απομάκρυνση των "υποκινούμενων συνδικαλιστών", σύμφωνα με τον Κουρή.

Αλλά στο χθεσινό του κάλεσμα για γενική συνέλευση, από τους 100 περίπου εργαζόμενους του σταθμού που επικοινώνησε τηλεφωνικά...ανταποκρίθηκαν μόλις 9(!), οι οποίοι φυσικά μόλις κατάλαβαν ότι...το τηλεφώνημα από το γνωστό δημοσιογράφο, όχι μόνο δεν είχε μαζική ανταπόκριση αλλά ήταν μια ακόμα "σπασμωδική" κίνηση Κουρή, έφυγαν χωρίς καν να μπουν στον κόπο να...ακούσουν τον εν λόγο 'απεργοσπάστη'.

Μια ακόμα κίνηση Κουρή έπεσε στο κενό, αφού ως γνωστό, ο Κεφαλλονίτης "καίγεται" να ανοίξει το κανάλι, ενόψει εκλογών και όχι μόνο (διαβάστε εδώ)...αλλά με μια βασική προυπόθεση: να ΜΗΝ βάλει το χέρι στην τσέπη.

Θα επανέλθουμε για οποιαδήποτε εξέλιξη στο θέμα...

ΠΗΓΗ: pressarismenos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου