Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

“Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει, αν θέλει δημοκρατία”-Greece: Eurozone’s first colony. Who is next?

Πριν από λίγες ημέρες ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (ο Γερμανός υπουργός οικονομικών) αποκάλυψε το πολιτικό μοντέλο που κυριαρχεί στην Ευρώπη με αυτά ακριβώς τα λόγια. Ο εκβιασμός έχει τεθεί με τρόπο άμεσο, χωρίς ενδοιασμούς. Το νέο σχέδιο που θα “σώσει” τη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια βασίζεται σε αυτή ακριβώς τη φράση. Η τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) παρέα με τη μη εκλεγμένη κυβέρνηση και με την πολύτιμη αρρωγή των ΜΜΕ, απειλεί για δεύτερη φορά τον ελληνικό λαό. Οι εκλογές δεν επιτρέπονται μέχρι να το πουν αυτοί…
Από εδώ και στο εξής η πληρωμή του χρέους ανάγεται σε ύψιστη προτεραιότητα, σε σχέση με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις του κράτους (μισθοί, συντάξεις, κοινωνική ασφάλιση). Ανεξαρτήτως του κοινωνικού κόστους, οι τράπεζες πρέπει να αποζημιωθούν. Αν κριθεί απαραίτητο θα κατεδαφιστεί ακόμα και αυτή η λαϊκή κυριαρχία.
Το νέο αυτό πακέτο λιτότητας ψηφίστηκε πριν από μερικές ημέρες από τα 2/3 των βουλευτών της ελληνικής βουλής, την ίδια στιγμή που ακριβώς από έξω και σε όλη τη χώρα εκατοντάδες χιλιάδων διαδηλωτών φώναζαν “δε θα ανεχτούμε αυτό τον εκβιασμό για πολύ ακόμα”. Πολλοί από εμάς το φωνάζαμε επειδή δεν έχουμε εναλλακτική. Την ίδια στιγμή ζητήσαμε από τους λαούς της Ευρώπης να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα μας αυτό. Το ζητήσαμε από καθένα που αισθάνεται ότι αργά ή γρήγορα μια αντίστοιχη τραγωδία με αυτή που πλήττει τώρα την Ελλάδα θα χτυπήσει τη δική του πόρτα, από καθένα που αισθάνεται ότι ο πραγματικός λόγος πίσω από όλα αυτά είναι η λογική του κέρδους πάνω από όλα.
Το νέο πακέτο λιτότητας θα χτυπήσει μια ήδη βαριά τραυματισμένη ελληνική κοινωνία:
Ήδη η μείωση εισοδήματος τα τελευταία δύο χρόνια είναι η μεγαλύτερη που έχει υπάρξει σε “δυτική” κοινωνία εν καιρώ ειρήνης.
Ήδη 30% του πληθυσμού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Ήδη περισσότερο από ένα εκατομμύριο ενεργού δυναμικού είναι άνεργο, σε μια χώρα των 12 εκατομμυρίων.
Ήδη 25.000 άστεγοι τριγυρνάνε στους δρόμους της Αθήνας, σε μια κατάσταση την οποία πολλές ΜΚΟ αποκαλούν “ανθρωπιστική κρίση”.
Τώρα επιπλέον

μειώνουν κατά 25% τον κατώτατο μισθό
μειώνουν κατά 22% τις συντάξεις
μειώνουν κατά 22% το επίδομα ανεργίας
κατεδαφίζουν τις συλλογικές συμβάσεις
ετοιμάζονται να απολύσουν 150.000 δημόσιους υπαλλήλους ως το 2015
αποδιαρθρώνουν την κοινωνική πρόνοια και ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία για €50δις
Παρόλα αυτά, το ελληνικό χρέος συνεχίζει να αυξάνεται (120% το 2009, 170% το 2012).
Το φάρμακο θα σκοτώσει σύντομα τον ασθενή…
Αυτά τα μέτρα λιτότητας σύντομα θα “εξαχθούν” και σε άλλες χώρες. Μερικές από αυτές ήδη το παραδέχονται, ενώ άλλες προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο. Ωστόσο τα νούμερα λένε την ψυχρή αλήθεια…
Απέναντι σε αυτή την τρέλα ας είναι η δύναμη της αλληλεγγύης και της ενότητας η δική μας απάντηση!
Ο αγώνας του ελληνικού λαού είναι αγώνας για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη απέναντι στην οικονομική ολιγαρχία.
Η διεθνής κινητοποίηση σε αλληλεγγύη προς τον αγώνα του ελληνικού λαού που έγινε στις 18 Φεβρουαρίου μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε.
Την Κυριακή 25 Μαρτίου (εθνική ημέρα ξεσηκωμού) καλούμε σε μια πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης (διαδηλώσεις - κινητοποιήσεις - συζητήσεις) ενάντια στο μέλλον που ετοιμάζουν για εμάς και τις μελλοντικές γενιές που θα ακολουθήσουν.
Η πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα και όλες οι πλατείες θα γίνουν για άλλη μια φορά το κέντρο ενός αγώνα για πραγματική δημοκρατία τώρα…
Διαδώστε τα νέα στο “ευρωπαϊκό χωριό” μας…

25 March: call for a European Day of Action

“Greece must default if it wants democracy”. Few days ago, Wolfgang Schäuble (the German finance minister) with these words revealed the political model that is prevailing in Europe. The blackmail is being put pretty direct now, without any hesitations. The new plan which will “rescue” the country for the 2nd time in the last 2 years is based in this exact phrase. The “Troika“ (EU,ECB,IMF) together with the unelected government and precious support of the main media, threatened for the 2nd time the whole Greek people. Elections are not allowed till they say so…

From now on, the debt service becomes officially top priority in relation to any other state’s obligations (salaries, pensions, social security). No matter what is the social cost, the banks must be refunded. If necessary, any popular sovereignty will be demolished.

A call to the “european village”!

Read the full call


realdemocracygr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου