Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

48ωρη απεργία στην 
“Αυριανή”

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ, αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ» από τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης, 26 Απριλίου έως τις…
06.00 π.μ. του Σαββάτου, 28 Απριλίου 2012.

Η εργοδοσία της εφημερίδας «ΑΥΡΙΑΝΗ» επιδεικνύει μια αντεργατική, αντισυνδικαλιστική και κατάφωρα καταχρηστική συμπεριφορά μη τηρώντας τις ΣΣΕ και αφήνοντας απλήρωτους επί ένα και πλέον έτος τους συναδέλφους.
Οι Ενώσεις ζητούν:


περισσότερα εδώ

Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες που θα συνεχιστούν μέχρι και αύριο Πέμπτη, οπότε και θα γίνει γενική συνέλευση για να καθοριστεί το επόμενο αγωνιστικό πρόγραμμα, οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά συνεχίζουν τον απεργιακό αγώνα που ξεκίνησε από την περασμένη Παρασκευή. Οι εργαζόμενοι παλεύουν για να μην περάσει η αξίωση της εργοδοσίας, των αραβογερμανικών μονοπωλίων, για μία μέρα δουλειά τη βδομάδα, σύνολο 4 μεροκάματα το μήνα, μέτρο που απειλεί και το ναυπηγείο με κλείσιμο.
περισσότερα εδώ
24ωρη απεργία στα “Φωκάς”

Σε 24ωρη απεργία βρίσκονται σήμερα οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της επιχείρησης «ΦΩΚΑΣ» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν: Καμία μείωση μισθών για όλους τους εργαζόμενους, καμιά υπογραφή ατομικής σύμβασης. Καμιά μεταβολή της κλαδικής σύμβασης και εφαρμογή της νέας ΕΓΣΣΕ για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών. Ολες οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης να μετατραπούν σε 8ωρες αορίστου χρόνου. Αμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων των εργαζομένων. Ακύρωση της απόφασης της εταιρείας για εκ περιτροπής εργασία.
πηγή: ergasiakodeltio
4ωρη σταση εργασίας την Πέμπτη στα «Καρφούρ – Μαρινόπουλος, DIA»

Σε 4ωρη στάση εργασίας (8πμ-12μ) προχωρούν αύριο, Πέμπτη οι εργαζόμενοι στην πολυεθνική «Καρφούρ – Μαρινόπουλος, ΝΤΙΑ» στις επιχειρήσεις της σε όλη τη χώρα με απόφαση του επιχειρησιακού τους σωματείου. Δίνουν τη μάχη ενάντια στη μείωση μισθών που επιχειρεί να επιβάλει η εργοδοσία μέσω ατομικών συμβάσεων εργασίας μετά την άρνηση του σωματείου να αποδεχτεί σύμβαση με μείωση των μισθών κατά 10%.

περισσότερα εδώ

48ωρη στο “Αλουμίνιο της Ελλάδος”

Σε νέα 48ωρη απεργία κατεβαίνουν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι της ΠΕΣΙΝΕ («Αλουμίνιον Ελλάδας»), απαιτώντας την εφαρμογή της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας την οποία καταπατά η εργοδοσία της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η εργοδοσία «έκοψε» μια σειρά από επιδόματα (τριετίες και πολυετίες) που έπρεπε να καταβάλει από 1/1 καθώς και κάποια «μπόνους» στόχων. Ολα τα παραπάνω αντιστοιχούν σε αυξήσεις...
περισσότερα εδώ
Σύλληψη στα Ble, μηνύσεις στους απολυμένους
Με την κατηγορία της εξύβρισης μέσα από αφίσα που κολλιούνταν υποτίθεται σήμερα από τους απολυμένους εργαζόμενους σε στάσεις του ΟΑΣΘ στη Β.’Ολγας, έγιναν μηνύσεις(σήμερα και αυτές) στους απολυμένους του Ble και το σύντροφο μίας απολυμένης από το Ραφτόπουλο, το αφεντικό του Ble.
Το περιεχόμενο της μήνυσης είναι εντελώς αόριστο, καθώς αυτό το δήθεν εξυβριστικό περιεχόμενο της αφίσας δεν αναφέρεται καθόλου στη μήνυση.
Έτσι λοιπόν συνελήφθη ο ένας από αυτούς από ασφαλίτες και μεταφέρθηκε στο ΑΤ Λ.Πύργου. Μετά από παρέμβαση δικηγόρου ο συλληφθέντας δεν κρατήθηκε στο κρατητήριο για το βράδυ και θα οριστεί τακτική δικάσιμος.
Στην παρέμβαση της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης που προηγήθηκε σήμερα ήταν έντονη η παρουσία μπάτσων και ασφαλιτών και στα 2 καταστήματα που έγινε η παράσταση και αυτό δεν μπορεί να είναι άσχετο με τις μηνύσεις.

ΟΙ ΜΠΡΑΒΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ
πηγή: ergasiakodeltio
Σενάρια για κλείσιμο του Αθηναϊκου πρακτορείου ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Την αγανάκτησή του εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) για την πρόταση κατάργησης του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, πρόταση που είναι απαράδεκτη και σαν σκέψη, αφού οι «τεχνοκράτες» που την υπέβαλαν αγνοούν τον σημαντικότατο ρόλο επιτελεί το πρακτορείο στην προαγωγή των εθνικών θεμάτων σε όλο τον κόσμο. 
Η πρόταση υπεβλήθη ως «υπόθεση εργασίας προς εξέταση» – όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται-, από την κοινοπραξία συμβούλων του δημοσίου των Planet-Deloitte στο πλαίσιο του έργου «Οριζόντια Μελέτη Σκοπιμότητας Συγχωνεύσεων – Καταργήσεων Φορέων του Δημοσίου». Και σύμφωνα μ’ αυτήν...
περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου