Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ!!! ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!

Εδώ και πολύ καιρό οι πολιτικές που ακολουθούνται στο θέμα των προσφύγων έχουν οδηγήσει σε 
αδιέξοδο. Πάνω από ένα χρόνο αγωνιζόμαστε μαζί με κατοίκους της περιοχής για να συνεχιστεί η λειτουργία του Κέντρου Προσφύγων Λαυρίου. Κι όταν μιλάμε για το Κέντρο, εννοούμε τους εκατοντάδες Κούρδους και Αφγανούς πολιτικούς πρόσφυγες που φιλοξενούνται εδώ και πολλά χρόνια εδώ, μαζί με τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε αυτό.

Από τις 21 Μαΐου 2012, οι εργαζόμενοι του Κέντρου βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση επειδή έχουν να πληρωθούν έξι μήνες. Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους γιατί είναι και δικός μας αγώνας. Γιατί, το πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν εκείνοι, το αντιμετωπίζουμε κι εμείς.

Αποτέλεσμα της αδιαφορίας των ιθυνόντων για τη ζωή στο Κέντρο, αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών, είναι να αντιμετωπίζουμε άμεσα πρόβλημα σίτισης και λειτουργίας του, επειδή η τροφοδοσία έχει διακοπεί. Από τις 21 Μαΐου, δεν υπάρχουν τρόφιμα στο Κέντρο και δημιουργείται άμεσος κίνδυνος για την επιβίωσή μας, αλλά ιδιαίτερα για την επιβίωση των πολλών μικρών παιδιών και βρεφών που ζουν εδώ με τις οικογένειές τους. Κάθε λειτουργία του Κέντρου έχει ανασταλεί καθώς δεν υπάρχουν υπηρεσίες σίτισης, καθαριότητας, ιατρικής φροντίδας.

Μετά από αυτές τις δυσάρεστες εξελίξεις, καλούμε όλους τους κοινωνικούς φορείς, τους αρμόδιους φορείς και την τοπική κοινωνία της Λαυρεωτικής να δείξουν έμπρακτα και άμεσα την αλληλεγγύη τους και την πλήρη συμπαράστασή τους, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα το σοβαρό ανθρωπιστικό πρόβλημα τόσο των εργαζομένων όσο και των προσφύγων που φιλοξενούνται στο Κέντρο. 

Καλούμε τους εργαζόμενους του Κέντρου και τους κατοίκους της περιοχής σε άμεση κινητοποίηση, για να δοθεί λύση σε ένα πρόβλημα που αφορά όχι μόνον εμάς αλλά και την κοινωνική συνοχή του Λαυρίου. Τονίζουμε ότι θεωρούμε τους εαυτούς μας κομμάτι αυτής της πόλης και της λαυριώτικης κοινωνίας και ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι κοινά και αλληλένδετα.

Ενωμένοι, εργαζόμενοι, κάτοικοι και πρόσφυγες, μπορούμε να νικήσουμε. 


Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ Υπάρχει άμεση ανάγκη για τρόφιμα και άλλα προϊόντα. Ρωτήσαμε τους πρόσφυγες και σας παραθέτουμε τα είδη που χρειάζονται περισσότερο (χωρίς να αποκλείεται κάποιο προϊόν που δεν υπάρχει στην παρακάτω λίστα):

Λάδι, αλεύρι, τσάι, ζάχαρη, σαμπουάν, σαπούνια, πάνες για τα μωρά, παιδικές κρέμες, γάλα, λαχανικά, τυροκομικά, φρούτα, οδοντόπαστες, οδοντόβουρτσες, ξυριστικά, απορρυπαντικά, τσιγάρα, καπνοί & χαρτάκια, σερβιέτες, αυγά, ελληνικός καφές, όσπρια, ρύζι, κρέας, μακαρόνια, αλάτι, χαρτιά υγείας. 

Πληροφορίες στην ομάδα: http://www.facebook.com/groups/317217015023917


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου